EUROLYGA 2023

Broliai Lavrinovičiai: „Po sezono „Žalgiryje“ mums lengviau žaisti dviese“

„Pagaliau bus laisva diena, - penktadienį po pergalingai pasibaigusių rungtynių šypsodamasis sakė Kšyštofas Lavrinovičius. Jis kartu su broliu Darjušu mače su Čekija paliko ryškų pėdsaką – kartu aikštėje pasirodę broliai išsiskyrė savo žaidimu. Jie bendrai pelnė 11 taškų. Kšyštofo sąskaitoje – 6, Darjušo – 5 taškai.

D.Lavrinovičius džiaugėsi, kad per praėjusį sezoną pagerino ryšį aikštėje su broliu.<br>T.Bauro nuotr.
D.Lavrinovičius džiaugėsi, kad per praėjusį sezoną pagerino ryšį aikštėje su broliu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 23, 2013, 11:10 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:47 PM

Lietuvos rinktinė penktadienį pergale 69:55 baigė keturių komandų draugišką turnyrą ir laimėjo taurę. Abu broliai džiaugėsi, kad prieš išvykstant į „Akropolio“ turnyrą Graikijoje gaus laisvą dieną. „Pas tėvus, nes jų senai nematėme, - tarė broliai ir pradėjo juoktis. - Prieš dešimt minučių.“

- Kai pasirodėte po pertraukos, iškart sužibėjote. Iš kur tiek energijos?  - brolių Lavrinovičių paklausė žurnalistai.

K.Lavrinovičius: Stengiamės. Esame šeši aukšti žaidėjai, todėl treneris negali skirti daug minučių. Dėl to per tas penkias minutes stengiamės atiduoti visas jėgas ir dirbame savo darbą. Tiesiog vykdome trenerio užduotis.

D.Lavrinovičius: Sutinku su broliu. Būtų iš viso gerai, jeigu dažniau man perdavimus atliktų (abu juokiasi).

- Vienas iš jūsų kažkada skundėsi, kad vienas persekioja kitą po nesėkmingo mačo, ypač kai gauna „stogą“. Ar taip darote vienas kitam?

K.Lavrinovičius: Ne. Būna visko. Vienas kitą paerziname ne tik dėl blokų, bet ir klaidų. Kas geriau sužaidžia...

D.Lavrinovičius: ...tas geriau jaučiasi.

- Kuriam sekėsi geriau šiandieną?

K.Lavrinovičius: Šįkart abu buvome kieti. Svarbiausia, kad laimėjome. Svarbiausia, jog Lietuva laimėtų, o statistika nėra svarbi.

- Apibendrinus pasirengimą – ar jaučiate progresą?

D. Lavrinovičius: Be abejo. Rungtynės su rusais parodė, kad žaidėme gana neblogai. Šiandieną buvo sunkiau. Tai – specifinė komanda. Dažnai atmetinėja kamuolį, lenda į baudos aikštelę. Svarbiausia, kad vyrai stengėsi ir norėjo nugalėti.

K.Lavrinovičius: Dar prisidėjo ir nuovargis. Juk žaidžiame trečią dieną iš eilės. Mače su rusais atidavėme daug emocijų ir jėgų. Šįkart mačas buvo kitoks. Jeigu ketvirtadienį pataikėme metimus, dabar jie jau mažiau krito.

- Treneris pabrėžė, kad vienas kitą gerai žinote ir dėl to, kad esate broliai ir dėl žaidimo kartu patirties. Šįkart tai matėme, ar vėliau jūsų susižaidimas tik gerės?

D.Lavrinovičius: Be abejo. Mes „Žalgiryje“ visą sezoną kaupėme patirtį, daug treniravomės. Ten dar labiau pradėjome vienas kitą jausti aikštėje. Dėl to mums po šio sezono lengviau žaisti kartu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.