EUROLYGA 2023

M.Kalnietis: „Kai kurie žaidėjai dar susikaustę, o mums reikia laisvumo“

„Susižaidimas, vienas kito supratimo gerinimas. Reikia čempionato link judėti vis geriau ir geriau“, - kontrolinių rungtynių uždavinius vardino Mantas Kalnietis. Lietuvos rinktinės įžaidėjas penktadienį į Čekijos komandos krepšį įmetė septynis taškus, o lietuviai šventė pergalę 69:55.

M.Kalnietis teigė, kad jam nėra sudėtinga žaisti įžaidėjo pozicijoje, nors didžiąją sezono laiko dalį rungtyniavo atakuojančio gynėjo vietoje.<br>T.Bauro nuotr.
M.Kalnietis teigė, kad jam nėra sudėtinga žaisti įžaidėjo pozicijoje, nors didžiąją sezono laiko dalį rungtyniavo atakuojančio gynėjo vietoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 23, 2013, 10:43 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:47 PM

Lietuvos ekipa užbaigė keturių komandų draugišką turnyrą nepatyrusi nė vieno pralaimėjimo. Jono Kazlausko auklėtiniai po pergalės „Siemens“ arenoje atsiėmė ir taurę.

„Smagu laimėti, tačiau tai nebuvo pagrindinis uždavinys. Esmė buvo gerinti žaidimą, o ne iškovoti taurę, ar kaip čia ji vadinasi“, - kalbėjo M.Kalnietis.

- Kaip vertinate lig šiol nueitą kelią?, - žurnalistai paklausė M.Kalniečio.

- Rungtynės su Rusija buvo geresnės. Šįkart buvo tokių užsikirtimų puolime. Gynyboje visai neblogai pavyksta žaisti. Žinoma, dar yra ką taisyti, tačiau nepraleidžiame daug taškų, neblogai susikalbame. Puolime trūksta laisvumo, kamuolio judėjimo.

Dar trūksta atsipalaidavimo. Jaučiasi, kad ne visi, bet daug žaidėjų yra susikaustę. Turime pramušti tą ledą, kad ir puolime veiktume gerai.

- Treneris dar kartą paminėjo, kad jums koją kiša tai, kad visą sezoną Krasnodare žaidėte atakuojančio gynėjo pozicijoje. Sutinkate su J.Kazlausku?

- Sunku pasakyti. Aš negalvoju apie tai. Žaidžiau ir atakuojančiu, ir įžaidėju. Yra, kaip yra. Žaidžiu taip, kaip reikalauja treneris.

- Ar pačiam nėra sudėtinga sugrįžti prie įžaidėjo pozicijos?

- Negaliu pasakyti, kad visą sezoną buvau antru numeriu. Tikrai neteko labai kitaip žaisti. Tiesiog visi mūsų gynėjai mažiau taškų įmeta, daugiau žaidžiame per aukštus žmones. Todėl ir mes taip atrodome. Gal trūksta laisvumo perimetre. Tačiau nėra, kad būtų labai sunku.

- Šiame turnyre pajutote intensyvų grafiką, koks laukia Slovėnijoje. Ar po trijų dienų esate labai nuvargę?

- Nuovargis jaučiasi, tačiau nėra toks didelis. Sąlygos visiems vienodos. Nesame labai seni. Žinoma, atsiranda mikrotraumų, tačiau medikai dirba ir atsistatai. Ryte būna sunku, tačiau nemanau, kad vakare pritrūksta jėgų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.