EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ legionieriai susipažino su Lietuvos krepšinio istorija

Sezonui besirengiantys Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai po truputį pripranta vienas prie kito. Beveik pusė žaidėjų prie komandos prisijungė tik šią vasarą. Siekdami sutvirtinti komandos dvasią klubo vadovai žaidėjus sukvietė kartu praleisti vakarą stebint filmą „Kita svajonių komanda“.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai žiūrėjo filmą „Kita svajonių komanda“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lietuvos ryto“ krepšininkai žiūrėjo filmą „Kita svajonių komanda“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2013, 8:04 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:17 PM

„Puikus darbas!“ - nusišypsojo keletui dienui į Lietuvą grįžęs Dirkas Bauermannas, šiuo metu dirbantis su Lenkijos rinktine. Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris šį filmą matė jau antrą kartą, tačiau stebėjo jį ne mažiau susidomėjęs.

JAV lietuvio Mariaus Markevičiaus filmas „Kita svajonių komanda“ pasakoja apie Lietuvą Sovietų Sąjungoje, o tautos laisvės siekį perteikia per neeilinę krepšininkų istoriją. Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Šarūnas Marčiulionis bei kiti krepšininkai 1992 metais olimpiadoje pirmą kartą žaidė už nepriklausomą Lietuvą.

Barselonos žaidynių krepšinio aikštelėje jiems teko stoti į kovą prieš buvusią engėją – Sovietų Sąjungą. Nugalėtas priešininkas ir iškovoti bronzos medaliai tąkart mūsų krepšininkams ir visai šaliai tapo saldesni už auksą.

„Žinojau, kad krepšinis lietuviams yra sporto šaka numeris vienas, tačiau nežinojau istorijos kodėl. Šis filmas parodė kodėl lietuviams yra svarbus yra krepšinis, supažindino su šalies istorija“, - sakė „Lietuvos ryto“ puolėjas iš Graikijos Andreas Glyniadakis.

Paklaustas, ar jį filmas įkvėpė kovai graikais linktelėjo. „Suprantu, kad lietuviams tai labai svarbu. Džiaugiuosi, kad tapau dalimi klubo, kurio sirgaliams krepšinis turi tokią didžiulę reikšmę“, - kalbėjo puolėjas.

Tuo tarpu amerikietis Omaras Cookas nusijuokė: „Aš jau atvykau motyvuotas, žinau kaip žaisti krepšinį ir esu pasirengęs kovoti dėl pergalių.“

Vis dėlto, krepšinio dokumentika patiko ir jam.

„Teko daug girdėti apie lietuvių meilę krepšiniui, dabar tuo įsitikinau pats. Supratau, kad šioje šalyje tai daugiau nei sportas. Lietuviai didžiuojasi savo krepšinio istorija. Filmas man buvo tarsi pamoka, ne tik krepšinio, bet ir šalies istorijos“, - sakė O.Cookas.

Iš Kolumbijos atvykęs aukštaūgis Juanas Palaciosas pasidžiaugė, kad rungtyniaus šalyje, kur krepšinis yra daugiau nei žaidimas.

„Buvo įdomu iš arčiau pažinti šalį ir kultūrą. Krepšinis lietuviams – kažkas, kuo jie labai didžiuojasi, tai dalykas, pakeitęs gyvenimą, padėjęs kovoti už laisvę.

Malonu žinoti, kad žmonės čia myli krepšinį ir gyvena juo“, - kalbėjo J.Palaciosas.

„Lietuvos ryto“ krepšininkus sveikino vienas filmo herojų Š.Marčiulionis, Vilniaus meras Artūras Zuokas. Sveikinimo kalbą pasakė „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.