EUROLYGA 2023

A.Karnišovas Ameriką sužavėjo ir krepšinio talentu, ir meile kovos menams

Artūras Karnišovas po darbų „Denver Nuggets“ klube skuba į sporto salę, tačiau nuostabią krepšininko karjerą turėjęs NBA užkulisiuose besisukantis lietuvis ten neima į rankas kamuolio. 1992 metais legendinę olimpinę bronzą su Lietuvos rinktine iškovojęs A.Karnišovas mieliau imasi kovų menų, rašo nba.com.

A.Karnišovas po krepšininko karjeros įniko į kovos menų pasaulį.<br>R.Kazilionio nuotr. iš archyvo
A.Karnišovas po krepšininko karjeros įniko į kovos menų pasaulį.<br>R.Kazilionio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 8:50 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:39 PM

42 metų „Nuggets“ generalinio direktoriaus pavaduotojas po krepšininko karjeros pasuko Muai Tai ir kikbokso keliu.

Būdamas 204 cm ūgio ir turėdamas ilgas rankas jis įspūdingai atrodytų kovos ringe.

Eiklios kojos. Greitos rankos. Gimnasto lankstumas.

A.Karnišovas savo įgūdžius išvystė per septynerius metus, kuomet treniravosi mišrių kovos menų klube „Warrior Tribe“. Nors Muai Tai kovos stilius dažniausiai naudojamas profesionalių mišrių kovos menų atstovų, lietuvis oficialiose varžybose dalyvauti planų neturi.

A.Karnišovas tiesiog nori būti geros fizinės formos ir mėgaujasi sportu.

„Tai greitai įsiliejo į mano gyvenimą, nes paauglys buvau didelis kovos menų gerbėjas. Tai dar vienas būdas man palaikyti gerą fizinę būklę. Man taip pat patinka psichologinis aspektas. Esu 42 metų amžiaus. Į ringą patekti nenoriu – tai nėra mano tikslas“, - kalbėjo A.Karnišovas.

Karjeros pabaigoje kelio ir čiurnos traumų pakirstas A.Karnišovas taip pat praktikuoja brazilišką džiu-džitsu kovos meną, kuriame susikoncentruojama į savigyną ir gebėjimą sučiupti varžovą. Buvęs krepšininkas neslepia, kad visos disciplinos jam padeda sutvirtėti nuo galvos iki kojų pirštų.

„Žmonės stebisi, kad aš daugiau nežaidžiu krepšinio. To nedarau dėl vienintelės priežasties – nenoriu susižeisti. Žaidžiu žaidimus, kur reikia mėtyti. Tiesiog nenoriu žaisti rimtesnio, kontaktinio žaidimo. Tai kenkia kūnui. Geriau tai stebėti“, - sakė A.Karnišovas.

Pakabinęs ant vinies batelius A.Karnišovas krepšinio nemetė – jis atrado nišą, kur savo gebėjimus galėjo vystyti toliau. 2004 metais lietuvis tapo NBA biuro dalimi – jis pradėjo dirbti krepšinio operacijų skyriuje ir ketverius metus praleido padėdamas lygai augti tarptautiniame lygmenyje. Vėliau jis prisijungė prie „Houston Rockets“, kur buvo atsakingas už žaidėjus ne iš JAV.

Skautų direktoriumi Hjustone dirbęs A.Karnišovas šią vasarą sulaukė „Nuggets“ pasiūlymo ir jį priėmė.

„Buvo sunku išvykti, nes esu iš tų, kurie prisiriša prie žmonių“, - apie sprendimą palikti „Rockets“, kur žaidžia Donatas Motiejūnas, kalbėjo A.Karnišovas.

Tačiau Denveris nugalėjo – krepšinio specialistą suviliojo smalsumas ir galimybės tapti naujosios „Nuggets“ eros dalimi. Per 25 dienas „Nuggets“ klube nutiko daug permainų – generaliniu direktoriumi ir krepšinio operacijų vykdomuoju viceprezidentu tapo Timas Connely, vyriausiuoju strategu tapo Brianas Shaw. Prie ekipos prisijungė gynėjas Randy Foye bei puolėjai Darrellas Arthuras ir J.J.Hicksonas.

„Pamaniau, kad tai – puiki galimybė. Gali statyti ir augti kartu su nauja grupe. Jau ir dabar tai – gera komanda, kuri per praėjusius metus daug pasiekė“, - teigė lietuvis, kurio dosjė – ne vienas reikšmingas nuopelnas.

Išrinktas dukart „Seton Hall“ universiteto Metų mokslininku-sportininku jis patraukė į Lietuvą. Ten iškovojo olimpinę bronzą 1992 ir 1996 metais. A.Karnišovas taip pat žaidė aukščiausiose lygose Europoje, o 1996 metais buvo išrinktas FIBA Metų žaidėju.

Dabar jis savo norą varžytis nukreipia į Muai Tai kovas. A.Karnišovui priklauso rudas diržas. Paklaustas, ar ateityje tikisi gauti juodąjį, lietuvis užtikrintai pasakyti to negalėjo.

„Negaliu tam skirti tiek laiko, kad būčiau juodo diržo nusipelnęs. Galbūt vieną dieną galėsiu tai padaryti, tačiau tos durys vis labiau užsiveria. Man 42-eji ir tai tolsta“, - kalbėjo A.Karnišovas.

Tačiau sprendžiant iš jo įgūdžių ir fizinės formos, nepanašu, kad ta proga jau praėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.