EUROLYGA 2023

Serbijos žiniasklaidoje – savų krepšininkų šlovinimas

Lietuvos rinktinė buvo favoritė. Tačiau serbams pergalė prieš mūsų šalies krepšininkus dėl to buvo tik saldesnė. Po pirmųjų Europos čempionato rungtynių kone visos serbų interneto svetainės bei dienraščiai dar ir dar kartą pabrėžė, kad Serbijos rinktinė nugalėjo stipresnę komandą ir negailėjo pagyrų dviem svarbiausiems pergalės kūrėjams treneriui Dušanui Ivkovičiui ir kapitonui Nenadui Krstičiui.

Serbijos žiniasklaida džiaugiasi savo rinktinės pergale prieš lietuvius.<br>AP archyvo nuotr.
Serbijos žiniasklaida džiaugiasi savo rinktinės pergale prieš lietuvius.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2013-09-05 14:28, atnaujinta 2018-03-01 13:20

„Didi Serbijos pergalė prieš Lietuvą“, - svarbią žinią pranešė interneto svetainė 24sata.rs.

„Tai yra tikroji Serbija: Dudos debiutantų svajonių startas“, - rašė dienraštis „Telegraf“.

„Kaip ir Lenkijoje! „Ereliai“ nukovė favoritus!“ – rėkė interneto svetainės mondo.rs antraštė.

„Dudos „ereliai“ išskėtė sparnus“, - teigė sportske.net svetainė.

„Meistriška ir drąsi Serbija palaužė Lietuvą“, - skėlbė kita sporto naujienų svetainė sportal.rs. „Mūsų vaikiai nežino, kas yra favoritai: Europos čempionato starte Serbija įveikė Lietuvą“, - saviškiais žavėjosi dienraštis „Blic“.

Pergalė prieš favoritais laikytus lietuvius serbams tapo dar viena proga prisiminti 2009 metų Europos čempionatą, į kurį treneris D.Ivkovičius irgi atsivežė labai jauną ir nepatyrusią komandą. Tačiau Dudos (taip sutrumpintai trenerį vadina serbai) „ereliai“ tada startavo sensacinga pergale prieš pagrindinę favoritę Ispanijos rinktinę, o finišavo ant antrojo garbės pakylos laiptelio. „Istorija kartojasi. Kaip ir prieš ketverius metus Lenkijoje, Serbija atsivežė į varžybas jauną komandą ir iškart smogė aiškiems favoritams“, - priminė mondo.rs.

Kaip tada, taip ir dabar svarbiausiu sėkmės kūrėju serbai vadina trenerį D.Ivkovičių. „Duda ir visas trenerių štabas šioms rungtynėms pasirengė tobulai, o daug, daug meistriškesnė komanda buvo įveikta pagal visus žaidimo komponentus“, - po pergalės prieš lietuvius tvirtino dienraštis „Telegraf“.

Daug gerų žodžių apie save galėjo perskaityti ir rinktinės kapitonas N.Krstičius. „Erelių“ vidurio puolėjas buvo svarbiausias žaidėjas po krepšiais, kur du pavojingiausi lietuvių žaidėjai Linas Kleiza ir Jonas Valančiūnas buvo praktiškai nematomi.N.Krstičius įkvėpė būtino pasitikėjimo ir kitiems žaidėjams“, - Serbijos ekipos lyderį gyrė sportal.rs.

Serbai manė, kad jiems daugiausia bėdų pridarys praėjusį sezoną „Toronto Raptors“ klube kartu žaidę J.Valančiūnas ir L.Kleiza. Tačiau varžovai užgesino abu mūsų komandos lyderius.

„Būsimoji NBA žvaigždė J.Valančiūnas buvo neviltyje dėl savo bejėgiškumo (du taškai, keturios pražangos!), sugrįžėlis iš NBA L.Kleiza nusprendė, kad vienas pajėgs pasiekti persilaužimą, bet nepajėgė nieko padaryti. Jono Kazlausko komandoje gerai žaidė tik kai kurių „silpnąja grandimi“ vadintas Mantas Kalnietis“, - rašė mondo.rs.

„Lietuviai atakavo netaikliai ir labiausiai pritrūko dviejų geriausių žaidėjų L.Kleizos ir J.Valančiūno indėlio. Tarp varžovų pagal galimybes žaidė tik M.Kalnietis“, - kolegoms pritarė Serbijos radijo ir televizijos (RTS) interneto svetainė.

Vis dėlto daugelio apžvalgininkų manymu, nei Dudos taktikos, nei N.Krstičiaus meistriškumo nebūtų užtekę, jei ne Serbijos rinktinės dvasia.

„Kai esate jauni, galite pamiršti ginklą, kuris daugeliui yra svarbiausias – meistriškumą. Kai esate jauni, turite pasikliauti širdimi. Senu, geru veržimusi žaisti ir narsa. Jaunieji „ereliai“, vedami patyrusio kapitono, taip ir padarė. Ir kai buvo sunku, kai varžovas nesitaikė su pralaimėjimu, juos gelbėjo širdis. Mūsų, krepšinio šalies širdis, kuri visada plakė žaidimo dvasios ritmu. Komandos dvasia. Taip Dudos vaikiai ir sukūrė staigmeną – iškovojo trokštamą pergalę prieš didį favoritą“, - svarbiausią serbų pergalės priežastį nurodė dienraštis „Blic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.