EUROLYGA 2023

Spaudos konferencijoje - Juodkalnijos rinktinės trenerio pyktis dėl latvių vėlavimo

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

Latvijos rinktinė iškovojo antrąją pergalę.<br>AP nuotr.
Latvijos rinktinė iškovojo antrąją pergalę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 5, 2013, 7:19 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:10 PM

Tyrese'as Rice'as antrą vakarą iš eilės galėjo tapti rungtynių herojumi, tačiau Juodkalnijos rinktinės žvaigždę nustelbė latvis Kristapas Janičenokas. Jo dvitaškio dėka Europos krepšinio čempionato B grupės rungtynėse Latvijos krepšininkai 73:72 palaužė Juodkalnijos ekipą ir iškovojo antrąją pergalę iš eilės.

Likus 11 sek. iki mačo pabaigos T.Rice'as dvitaškiu su pražanga išvedė juodkalniečius į priekį, tačiau lemiamas žodis priklausė K.Janičenokui, kuris likus 6 sek. iki finalinės sirenos pataikė dvitaškį ir pelnė pergalingus taškus.

„Reikia pripažinti, kad mus lydėjo sėkmė. Pirmosiose rungtynėse juodkalniečiams pasisekė, šį kartą sėkmė šypsojosi mums“, - po mačo pripažino K.Janičenokas, pelnęs 5 paskutinius Latvijos rinktinės taškus.

Tiek pat paskutinę minutę pelnęs T.Rice'as prasiveržimu bandė išplėšti pergalę, tačiau nepavyko - kamuolys per stipriai atšoko į lentą ir į lanką neįkrito.

Po finalinės sirenos į aikštę pabirę Latvijos krepšininkai džiūgavo tarsi laimėję čempionatą, o pirmąją nesėkmę patyrė Juodkalnijos krepšininkai paniurę traukė į persirengimo kambarį.

Apmaudo neslėpė ir Juodkalnijos rinktinės treneris Luka Pavicevičius. Strategas po rungtynių tvardė emocijas, tačiau spaudos konferencijoje pyktelėjo, kad negali pradėti spaudos konferencijos dėl gerokai vėluojančių Latvijos rinktinės atstovų.

Su Milko Bjelica į spaudos konferenciją atėjęs strategas, nesulaukdamas persirengimo kambaryje užtrukusių Latvijos rinktinės trenerio Ainaro Bagatskio ir gynėjo K.Janičenoko, pareiškė, kad norėtų pradėti kalbėti nesulaukus varžovų. Iš pirmenybių atstovų išgirdęs, kad pagal protokolą reikia sulaukti kitos komandos trenerio ir žaidėjo, L.Pavicevičius nesusilaikė. „Jūs norite pasakyti, kad mes dabar galime išeiti, atsigerti vandens ir ateiti tada, kai jau mūsų lauks?“ - ramiu, tačiau piktoku tonu paklausė Juodkalnijos rinktinės treneris.

Dar šiek tiek palaukus Latvijos rinktinės atstovų, buvo nuspręsta spaudos konferenciją pradėti be latvių, kurie pasirodė tik įpusėjus L.Pavicevičius komentarui apie rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.