EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Kai kurie krepšininkai žaidžia per daug“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

J.Kazlauskas su latviais nesitiki lengvų rungtynių.<br>AP nuotr.
J.Kazlauskas su latviais nesitiki lengvų rungtynių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 6, 2013, 2:11 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:06 PM

Nors Lietuvos ir Makedonijos rinktinių mačą lydėjo makedonų sirgalių pykčio pliūpsniai ir jų į aikštę mėtytos šiukšlės, po mačo spaudos konferencijos rinktinių treneriai spaudė vienas kitam rankas ir linkėjo sėkmės. Lietuvos rinktinė šias rungtynes laimėjo 75:67.

„Nesu patenkintas savo rinktinės žaidimu, bangavimu. Kita vertus, mes nepasidavėme kai atsilikinėjome 12 taškų. Atsitiesėme, pradėjome žaisti geriau. Buvome arti pergalės, bet tada ispanų teisėjas nusprendė skirti mums techninę pražangą, o mes pralaimėjome rungtynes. Tačiau sveikinu Lietuvos rinktinę, nes ji nusipelnė pergalės“, - po rungtynių sakė Makedonijos rinktinės treneris Alešas Pipanas.

„Esame patenkinti, kad šiandien iškovojome pergalę. Buvo tikrai sunki nervų kova. Aišku, prisiminimai iš rungtynių su makedonais mus nuolat lydi ir, galbūt, tai įnešė papildomas emocijas, jaudulį.

Šiandien įrodėme, kad galime žaisti gražų krepšinį. Tačiau, kai nesusivaldydavome, viskas byrėdavo iš mūsų rankų. Tikėtis, kad kitos rungtynės bus kitokios... Čia Jugoslavijos mokykla ir visos rungtynės bus sunkios.

Manau, kad kai kurie žaidėjai žaidė per daug ir norėtųsi geresnės rotacijos.

Galvoju, kad blogai kovojome dėl atšokusių kamuolių ir taip kalbame jau ne pirmą kartą. Gerai gynėmės prieš Bo McCalebbą. Manau, tai buvo vienas iš sėkmės veiksnių“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

- Ar tos geros atkarpos, kurias minėjote, buvo kai greitai žaidėte puolime?, - žurnalistai paklausė J.Kazlausko.

- Kai apsigindavome, kai atkovodavome kamuolius, kai žaisdavome lengvai ir greitai puolime. Bet koks buvo mūsų jaudulys. Pirmoje pusėje iš 10 ar 11 atakų įmetėme tik 3 taškus ir padarėme 3 klaidas. Nors turėjome aiškią kiekybinę persvarą ir visą kitą. Reikia susitvarkyti su visais tais dalykėliais.

- Už ką gavote techninę pražangą?

- Taip ir nesupratau, ar aš gavau, ar suoliukas. Kažką ne taip pakalbėjome. Tačiau, kaip matėme, šiandien buvo pakankamai daug tų techninių pražangų, nes buvo nervingos rungtynės.

- Linas Kleiza vis neranda vietos. Manote, tai laikina?

- Aš įsitikinęs. Tai tik dalis šios dienos rungtynių. Labai gerai rungtyniavo abu jauni žaidėjai ir nebuvo prasmės ieškoti kitko. Bet laukia daug kitų rungtynių.

- Treneri, Mantas Kalnietis žaidžia po 34 minutes.

- Čia yra blogai. Apie ką ir kalbėjau. Bet mes negalime rizikuoti, kai rizikuodavome per draugiškas rungtynes.

- Vienas didžiausių jūsų rūpesčių – kaip sumažinti tą laiką?

- Be abejonės.

- Skirtingai nei per kontrolines rungtynes, M.Kalnietis čempionate žaidžia rezultatyviai. Kas pasikeitė?

- Jis dabar žaidžia kaip atakuojantis, o mes vis nerandame vadovaujančio. Čia yra mūsų pati didžiausia problema.

- Kalbant apie nusiteikimą, atrodo, kad šiandien jis buvo visai kitoks, nei vakar.

- Vakar irgi buvome nusiteikę. Vakar buvo šaltas dušas, pasikalbėjome. Vis tiek, jauduliukas pas visus yra, bet jis turi baigtis, kai išmetamas ginčo kamuolys. Jeigu tvyro ilgiau – blogai.

- Ar galima sakyti, kad latviai bus parankesni varžovai nei serbai ir makedonai?

- Latvijos rinktinė yra labai pavojinga varžovė. Aš net nežinau kas bus favoritė šiose rungtynėse. Jie žaidžia atsipalaidavę, lengvą krepšinį. Jūs uždėjote mums favoritų etiketą, kas labai slegia ir ne visi su tuo susitvarko. O kai žaidžiamas lengvas krepšinis, kaip draugiškuose mačuose, tai ir taiklumas pagerėja ir visa kita. Mes kol kas žaidžiame sunkų krepšinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.