EUROLYGA 2023

Latvių žiniasklaida mato silpnų vietų lietuvių žaidime

Latvijos krepšininkai laimėjo dvejas pirmąsias Europos čempionato rungtynes, bet penktadienio rytą pergalės prieš bosnius ir juodkalniečius jau buvo pamirštos. Mūsų šiaurės kaimynai dviem iškovotais taškais tikriausiai būtų pasidžiaugę ilgiau, tačiau nebeturėjo kada. Ne tik trenerių bei krepšininkų, bet ir žurnalistų bei sirgalių galvose pradėjo suktis mintys apie dvikovą su pricipine varžove – Lietuvos rinktine.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Sep 6, 2013, 4:44 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:48 PM

„Baltijos krepšinio derbis: šiandien Latvija – Lietuva!“ (tvnet.lv), „Latvijos krepšininkų laukia principinė dvikova su Lietuva“ (delfi.lv), „Latvijos krepšininkams šįvakar – principinė kaimynų dvikova su Lietuva“ (diena.lv).

Tokios ir panašios antraštės šiandien mirga Latvijos interneto svetainių sporto skiltyse. Mūšis su lietuviais latviams yra ne tik svarbiausias dienos sporto įvykis, bet ir svarbiausios pirmojo etapo rungtynės Europos čempionate.

Tai puikiausiai patvirtina delfi.lv interneto svetainės sprendimas kaip tik šiandien pirmą kartą istorijoje surengti tiesioginę transliaciją iš studijos, kurioje varžybos bus aptariamos su Latvijos krepšinio specialistais.

O jie, atrodo, įžvelgia nemažai Lietuvos rinktinės silpnų vietų. Ir nors nepamiršta Lietuvos krepšinio mokyklos autoriteto, šiandien tikisi teigiamo rezultato.

„Lietuvos komanda neparodė geriausio žaidimo ir mūsų rinktinė tuo turėtų pasinaudoti. Lietuviai dažnai žaidžia chaotiškai, krepšininkai piktnaudžiauja individualiais veiksmais, kurie nevisada duoda pageidaujamų rezultatų. Tačiau Lietuva krepšinio žemėlapyje vis tiek yra Lietuva, ir ją gerbia visi varžovai“, - išvardijusi mūsų komandos trūkumus Lietuvos krepšinio autoritetui nusilenkė interneto svetainė tvnet.lv.

„Lietuvos komanda, atrodo, įstrigo ne tik turnyro lentelėje, bet ir savo žaidimo paieškose. Pralaimėjimas Serbijai nebūtų tragedija, bet komandos žaidimas tiek pirmame mače, tiek laimėtose rungtynėse su Makedonija kėlė nerimą. Net lietuvių žurnalistų ir sirgalių veidai rodė, kad ne viskas vyksta taip, kaip turėtų“, - rašė delfi.lv.

Tuo tarpu latvių veiduose – ramybė ir pasitikėjimas savimi. Latvijos krepšininkai pirmose rungtynėse gana įtikinamai pranoko Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę 86:75, antrose palaužė Juodkalnijos komandą 73:72.

Po antrųjų rungtynių ryškiausiuose šlovės spinduliuose maudėsi treneris Ainaras Bagatskis ir vienas labiausiai patyrusių komandos žaidėjų Kristapas Janičenokas.

A.Bagatskis buvo giriamas už tai, kad ketvirtojo kėlinio viduryje komandai atsiliekant 8 taškais nepabūgo rizikuoti ir įleido į aikštę žemą penketą, kuriam pavyko pakeisti mačo eigą.

Ketvirtame Europos čempionate dalyvaujantis K.Janičenokas paskutinę minutę dukart persvėrė rezultatą latvių naudai. Ir jei po pirmojo jo tritaškio varžovams liko laiko, kad vėl išsiveržtų į priekį, tai po antrojo beveik tritaškio (tolimo dvitaškio), juodkalniečiams teko sudėti ginklus. Nors 30-mečio gynėjo šūvis pateko į gražiausių dienos epizodų penketą, K.Janičenokas po rungtynių dalindamas interviu išliko visiškai ramus, tarsi tokius metimus pataikytų kiekvieną dieną.

„Žaidėme kantriai, vykdėme savo planą ir pasiekėme teigiamą rezultatą“, - santūriai šypsodamasis dėstė svarbiausių metimų autorius.

Užtat latvių žurnalistai nepamiršo nurodyti, kam sporto mėgėjai privalo dėkoti už antrąją pergalę. „K.Janičenokas išplėšė pergalę prieš Juodkalniją“, - beveik taip pat, pakeisdamos tik vieną ar du žodžius straipsnius pavadino tvnet.lv, apollo.lv ir delfi.lv interneto svetainės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.