EUROLYGA 2023

Lietuvos sirgaliai pasipiktinę: į areną neleista įsinešti vėliavos su Vyčio ženklu

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

Prieš trečiąjį mačą Lietuvos sirgaliams prie arenos buvo pasakyta, kad vėliavos su Vyčio ženklu jie negalės įsinešti.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Prieš trečiąjį mačą Lietuvos sirgaliams prie arenos buvo pasakyta, kad vėliavos su Vyčio ženklu jie negalės įsinešti.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 6, 2013, 7:10 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:43 PM

Penktadienio vakaro rungtynėse tarp Lietuvos ir Latvijos rinktinių lietuvių aistruoliai savo tribūnoje negalės išskleisti milžiniškos raudonos vėliavos su Vyčio ženklu. Pirmosiose dvejose rungtynėse „Podmežakla“ arenoje Lietuvos sirgaliai savo tribūnoje skleisdavo ir milžiniška trispalvę, ir didžiulį Vytį.

Tačiau prieš trečiąjį mačą Lietuvos sirgaliams prie arenos buvo pasakyta, kad vėliavos su Vyčio ženklu jie negalės įsinešti.

Čempionato atstovai nerišliai aiškino, kad dėl vėliavų ir įvairių simbolių kilo konfliktas tarp bosnių ir serbų, taip pat graikų ir makedonų.

Tiesa, konkretūs motyvai taip ir nebuvo išdėstyti.

„Užvakar ir vakar buvo galima įsinešti (vėliavas – red.), o šiandien – jau ne. Taip ir nesupratome, kodėl“, – portalui lrytas.lt piktinosi Lietuvos sirgalių lyderis Tomas Balaišis-Sėkla, kuris atkreipė dėmesį, kad "FIBA Europe" atstovo, pareiškusio, kad vėliavos nebus galima įsinešti, pavardė buvo latviška.

Lietuvos sirgalių atributika ne pirmą kartą patenką į įvairių čempionatų organizatorių nemalonę. Prieš trejus metus Turkijoje vykusiame pasaulio čempionate Lietuvos sirgaliai vienerioms rungtynėms liko be būgnų - organizatoriai jų neleido įsinešti. Kilus triukšmui toks draudimas buvo panaikintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.