EUROLYGA 2023

Prieš dvikovą su latviais – pakilesnė A.Sabonio ir Lietuvos krepšininkų nuotaika

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

A.Sabonis prieš rinktinės treniruotę šnekučiavosi su bičiuliu.<br>T.Mikalajūno nuotr.
A.Sabonis prieš rinktinės treniruotę šnekučiavosi su bičiuliu.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-09-06 14:19, atnaujinta 2018-03-01 12:53

„Aš kas jums, modelis?“, - nusišypsojo Arvydas Sabonis, fotografų paprašytas atsisėsti ant motociklo ir nusifotografuoti. Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas prieš Lietuvos rinktinės treniruotę Kranjska Gora miestelyje esančioje „Vitranic“ sporto salėje buvo gerai nusiteikęs.

Pakilesnės nuotaikos - ir Lietuvos rinktinėje. Po slogaus Europos čempionato starto, kai buvo pralaimėta Serbijai (56:63), krepšininkai atgijo po pergalės prieš Makedoniją (75:67).

„Ačiū jums. Ačiū, kad esate šiame gyvenime“, - tarė Darjušas Lavrinovičius, prie jo priėjusiam rinktinės masažuotojui Aleksejui Peleteskiui.

Lietuvos krepšininkai gerokai linksmesni nei prieš parą tokiu pat metu rinkosi į rytinę treniruotę. Įkvėpti pergalės lietuviai ruošiasi trečiajam B grupės mačui su Latvijos rinktine.

Lietuvos komandos trenerių štabo narys Darius Maskoliūnas teigė, kad svarbiausia bus apsiginti nuo Latvijos rinktinės tolimų metimų.

– Treneri, kokį įspūdį palieka Latvijos rinktinė? – žurnalistai paklausė D.Maskoliūno.

– Visi puikiai žinome, kad latviai yra pavojingi prie tritaškio linijos. Tai tritaškininkų komanda, kurioje visų pozicijų žaidėjai gali pataikyti iš toli. Mūsų pagrindinis darbas susitvarkyti su tolimais jų metimais.

– Kokie Lietuvos rinktinės pranašumai?

– Esame galingesni - mūsų priekinė linija žymiai galingesnė nei jų. Privalėsime tai išnaudoti ir daugiausia remtis aukštaūgiais.

– Ar pirmosios dvi latvių pergalės buvo netikėtos?

– Nesakyčiau, kad netikėtos. Jie demonstruoja tikrai neblogą krepšinį. Latviai žaidžia paprastą krepšinį be itin sudėtingų kombinacijų. Jei pataiko iš toli, jų žaidimas tampa dar paprastesnis. Pirmuose dviejuose mačuose jie iškovojo dvi sunkias, bet pelnytas pergales.

– Kuriam Latvijos rinktinės žaidėjui reikės skirti daugiausia dėmesio?

– Ypač pirmajame mače įspūdingą žaidimą rodė Rolandas Freimanis. Jis pataiko iš toli, gerai žaidžia po krepšiais, puikiai rungtyniauja atliekant derinį du prieš du. Taip pat svarbu sustabdyti Kristapą Janičenoką, Janį Strelnieką, Janį Blūmą. Nors pastarasis nedemonstruoja gero pataikymo, tačiau visi latviai gali pataikyti tritaškius. Reikia prižiūrėti kiekvieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.