EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Kartais pagalvoju: „Kam tau, treneri, tiek tų nervų“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

J.Kazlauskui rungtynės su Juodkalnija pareikalavo daug jėgų ir nervų.<br>AP nuotr.
J.Kazlauskui rungtynės su Juodkalnija pareikalavo daug jėgų ir nervų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 9, 2013, 1:32 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:18 PM

Jonas Kazlauskas 45 minutes tiesiog kaito prie Lietuvos rinktinės atsarginių žaidėjų suolelio. 45 minutes. Nes tiek truko kol kas dramatiškiausias Lietuvos rinktinės mačas Europos čempionate - sekmadienio vakarą lietuviai po pratęsimo 77:70 palaužė Juodkalnijos rinktinę ir iškovojo trečiąją pergalę. Lietuviai su bosniais pirmadienį žais dėl vietos kitame etape, o Juodkalnija prarado šansus tęsti kovą.

„Su bosniais vėl bus sunkios rungtynės. Visos jos buvo labai sunkios. Kartais pagalvoju: „Kam tau, treneri, tiek tų nervų“, - po rungtynių šyptelėjo J.Kazlauskas.

Nervingos rungtynės išsunkė ir Juodkalnijos rinktinės trenerį Luka Pavičevičių - suplukęs, vienmarškinis, pavargęs ir liūdnas jis atėjo į spaudos konferenciją.

„Lietuvos rinktinė žaidė puikiai. Mes žaidėme gerai 40 minučių, tačiau per pratęsimą mūsų gynyba sugriuvo, o varžovai pataikė per daug lengvų metimų. Gaila, tačiau praradome viltis kovoti dėl vietos kitame etape“, - kalbėjo L.Pavičevičius.

Juodkalnijos rinktinės strategas metė rimtą iššūkį savo oponentui, tačiau J.Kazlauskui pavyko perkąsti juodkalniečių rebusą. Lietuvos rinktinės strategas pripažino, kad varžovai mačui buvo labai gerai pasiruošę.

- Trenerį, kaip vertinate rungtynes? - žurnalistai paklausė J.Kazlausko.

- Kaip matėte, buvo labai sunkios rungtynės. Varžovai buvo pasiruošę labai gerai - jiems tai buvo paskutinis šansas tęsti kovą dėl vietos kitame etape. Pradžia buvo lyg ir nebloga, bet neatkovoti kamuoliai gynyboje žeidė mūsų komandą. Tada atsirado nervingumas ir per paskutines minutes nesugebėjome atkovoti septynių kamuolių iš eilės, nesugebėjome prasižengti, kai turėjome trijų taškų persvarą, o tada praleidome T.Rice'o tritaškį.

Per pratęsimą buvo sunki kova - aišku, gerai, kad laimėjome, bet teisingų sprendimų trūko. Vyrai kovoja, bet kažką dar reikia pakeisti.

– Prisiminkite paskutinę rungtynių ataką prieš pratęsimą...

– Buvo daug chaoso paskutinėse atakose. Pradėjome gražiai, turėjome dviem perdavimais atiduoti kamuolį po krepšiu, bet nuovargis, gal dar kas kažkas ir taip viskas susiklostė, kad jie užspausdavo žaidėjus su kamuoliu, o mūsų šone kampai neatsidengdavo, kad galėtume trikampiu perduoti kamuolį. Kiek apie tai kalbėjome, tai buvo problema. Kai jie atkirsdavo tą pirmą „du prieš du“, mūsų judesiai sustodavo. - Broliai Lavrinovičiai šį kartą rungtynes pradėjo starto penkete. Kodėl?

- Mes taip pat analizuojame varžovus - jų žaidimas susideda arba iš derinio „du prieš du“ arba „centravimu nuo mažo ūso“. Jie turi galingus vyrus, kurie tai gerai daro - su Linu Kleiza mums nebuvo palanku žaisti, nes jie būtų turėjo ūgio persvarą. Išleidome brolius ir tai pasiteisino.

– Viena pergalės priežasčių - puikus Kšyštofo žaidimas?

– Mes žinojome, kad jie (broliai) geri žaidėjai, bet reikia susimąstyti - jūs pristatydavote mus kaip turinčius geriausią ir stipriausią priekinę liniją. Tačiau matėte, kaip čia buvo su tais atkovotais kamuoliais.

- Šį kartą aikštėje nepasirodė M.Pocius.

- Mes norime laimėti, o žaisti su visais 12 žaidėjų yra labai sunku. Aš šiandien buvau neteisus dėl R.Javtoko (vidurio puolėjas žaidė 2 minutes, krepšio neatakavo), bet buvo tokios rungtynės, tokia situacija... Mes abu vyriškai išspręsime šią situaciją.

- Ar tiek rungtyniaudami trys gynėjai ištemps čempionatą?

- Pirmiausiai reikia patekti į kitą etapą ir tik tada galvoti, ar jie ištemps. Jeigu mes žaisime su visais krepšininkais, galime ir nepatekti į tą etapą.

– Jonas Mačiulis minėjo, kad pirmą kartą buvo komandinis žaidimas. Pritariate?

– Vyrai labai stengiasi, viską daro. Tas judesiukas pradžioje buvo tikrai gražus atsiradęs. Tačiau kartais tas „centravimas“ buvo per didelis, mes „užsileidome“ iš trijų sekundžių, kartais nepersiorientavome, kai jie pakeisdavo kelis kartus gynybą. Mes ne visada adekvačiai reaguodavome ir tai mus žeidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.