EUROLYGA 2023

K.Lavrinovičius: „Tikiuosi, nenuvylėme“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

Iki mačo su Juodkalnija Kšyštofas buvo pelnęs 2 taškus.<br>R.Vyšniausko nuotr.
Iki mačo su Juodkalnija Kšyštofas buvo pelnęs 2 taškus.<br>R.Vyšniausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-09-09 01:02, atnaujinta 2018-03-01 12:20

Iki šių rungtynių jis buvo vienas mažiausiai žaidžiančių rinktinės krepšininkų. Po šių rungtynių jis tapo pirmuoju Lietuvos rinktinės žaidėju, per vieną mačą pelniusiu daugiau nei 20 taškų.

Kšyštofas Lavrinovičius sekmadienio vakarą siautėjo „Podmežakla“ arenoje - taikliai atakavo svarbiais momentais, surinko 24 taškus ir buvo rezultatyviausias Europos čempionato rungtynėse, kuriose Lietuva po pratęsimo 77:70 palaužė Juodkalniją ir B grupėje iškovojo trečiąją pergalę.

„Šiandien jaučiausi labai gerai. Žinoma, iki tol rungtyniavau mažiau, todėl turėjau jėgų. Ir sekėsi. Tikiuosi, šiandien nenuvylėme“, - šyptelėjo K.Lavrinovičius, per pirmąsias trejas pirmenybių rungtynes iš viso pelnęs tik 2 taškus.

Trenerio ir žaidėjų komplimentų sulaukęs Kšyštofas taip pat pasidžiaugė, kad kiti krepšininkai jau priminė drąsią ir organizuotą komandą.

„Taip, sutinku, kad tai buvo vienos geriausių rungtynių. Ypač gerai sekėsi puolimas, kai kuriais momentais buvo net labai gražu žiūrėti, kaip komanda žaidžia. Tik buvo sunku, nes po savo krepšiu neatkovodavome kamuolių. Reikia daryti išvadas, analizuoti, pažiūrėti, kodėl ir kaip, ir taisyti klaidas", - kalbėjo brolis.

Kšyštofas per pirmuosius du Europos čempionato mačus žaidė 17 minučių, o rungtynėse su Latvija aikštėje nepasirodė. Todėl patyręs aukštaūgis sumaniai ir efektingai išnaudojo sukauptą energiją ir tapo kol kas dramatiškiausių Lietuvos rinktinei rungtynių herojumi. Aukštaūgio dvitaškis su pražanga likus 46 sek. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos suteikė vilties Lietuvai, kurią į pratęsimą pasiuntė T.Rice'o tritaškis.

„Kiti žaidėjai, prieš tai rungtyniavę daugiau, jaučia nuovargį, tad aš tikiuosi duoti komandai kuo daugiau naudos ir jai padėti. Tiesa, mačą starto penkete pradėjau tikrai ne dėl to. Tai buvo trenerio sumanymas, manau, jog mes su broliu nenuvylėme", - kalbėjo K.Lavrinovičius.

9 taškus pelnęs ir paskutinę pratęsimo minutę tritaškį pataikęs Darjušas dėkojo ir broliui, ir likimui, ir visai komandai.

„Šiandien pataikiau, o rytoj tokį metimą galiu ir pramesti. Nesididžiuoju, o esu dėkingas likimui, kad man pavyko įmesti tą tritaškį. Turime daug pajėgių krepšininkų. Tačiau šiandien sekėsi mums, abu su broliu pataikėme beveik viską. Treneris norėjo, kad mes, kurie esame judresni ir vienas kitą puikiai suprantame, keistumėmės gynyboje. Manau, tai pasiteisino“, - kalbėjo Darjušas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.