EUROLYGA 2023

L.Kleiza: „Ne vien M.Teletovičius buvo problema“

Specialiai lrytas.lt, Jesenicės (Slovėnija)

Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

2013-09-09 22:57, atnaujinta 2018-02-22 09:43

Linas Kleiza grįžo prie reikalų. Iki šiol Europos čempionate šešėlyje tūnoję puolėjas ištempė Lietuvos rinktinę į antrąjį etapą, pelnęs 20 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių. Būtent L.Kleizos metimais lietuviams pavyko ištirpdyti pragaištingą dviženklę bosnių persvarą. „Pataikiau porą tritaškių. Visi susiėmėme per paskutines minutes, nes žaidimas nesiklijavo, - sakė krepšininkas. – Nežaidėme gerai, bet rungtynes „ištraukėme”. Aišku, čia ne pasiteisinimas, bet visada sunkiau žaisti, kai žinai, kad gali kažkiek taškų pralaimėti.“

- Kaip treneris buvo akcentavęs žaisti prieš Mirzą Teletovičių (bosnis surinko 31 tašką. – Red.)?

- Blogai, kad leidome jam įsibėgėti. Nieko nepadarysi – M.Teletovičius metė 15 tritaškių, pataikė ir nesąmoningų vos ne iš aikštės vidurio. Per jį žaidžia visa komanda.

Bet ne vien M.Teletovičius buvo problema. Nesugebėjome sustabdyti prasiveržimų. Prisirinkome daug pražangų. Bosniai pamažu įsibėgėjo, o kai pradėjo sektis, viską sumetė.

- Kai varžovas pataiko iš devynių metrų, ar tai duoda per galvą?

- Minus 16 buvo sunkus momentas. Bet sugebėjome išlipti iš duobės ir važiuojame toliau. Tai geras patikrinimas komandai. Aišku, nelaimėjome, todėl turime pasimokyti iš neigiamų dalykų ir kartu pasisemti pasitikėjimo, kaip galime sužaisti sunkiais momentais.

- Ar esate patenkintas atmosfera komandoje?

- Atmosfera gera. Visi vienas kitą myli ir stengiasi laimėti. Ne čia problema. Paprasčiausiai aikštėje neišsprendžiame kai kurių dalykų ir tai yra didžiausia problema. Bet, manau, išspręsime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.