EUROLYGA 2023

M.Kalnietis: „Gynėmės tragiškai, o M.Teletovičius mėtė fantastiškai“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

Lietuviai vos išvengė fiasko.<br>A.Špiko nuotr.
Lietuviai vos išvengė fiasko.<br>A.Špiko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 9, 2013, 9:43 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:49 AM

Mantas Kalnietis po rungtynių kalbėjo tyliai ir liūdnai - įtampos ir vaikščiojimo ašmenimis paskutinėse rungtynėse „Podmežakla“ arenoje buvo su kaupu. Ko gero, net per daug. Nors Lietuvos rinktinė 72:78 nusileido Bosnijos ir Hercegovinos rinktinei, Europos čempionatas lietuviams tęsiasi. Bet sunkus žaidimas - taip pat.

„Gynėmės tragiškai. O M.Teletovičius metė fantastiškai tritaškius“, - kalbėjo M.Kalnietis.

„Nesusikalbėjome gynyboje, o Mirza pataikė savo fantastiškus metimus. Dar sustojome puolime. Bosniai davė mums mesti laisviems, bet nepataikėme“, - duobę, kuri vos nepalaidojo Lietuvos rinktinės, prisiminė M.Kalnietis.

34 minutes žaidęs gynėjas šį kartą krepšį atakavo net 20 kartų. Ir taiklumo šį kartą pritrūko - tikslą pasiekė vos 1 tritaškis iš 9 ir keturi dvitaškiai iš 11. Iš viso jis pelnė 11 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Rinktinės lyderis pripažino, kad taškai, tiksliau, reikiamas taškų skirtumas, mintyse sukosi nuolat. Nors kovojo dėl pergalės, vėliau mačo metu teko taikytis prie situacijos. 

„Nerimas buvo, bet panikos – ne. Tai ir parodėme. Gaila, kad nelaimėjome, bet gerai, jog bent išlipome iš duobės“, - sakė M.Kalnietis.

„Nebebuvo ką daryti. Negalėjome taip kvailai gintis prieš M.Teletovičių. Padarėme išvadas ir Mirza jau nebepataikė. L.Kleizos tritaškiai davė gerą impulsą“, - pridūrė įžaidėjas.

 „Nesame tokia talentinga komanda, kad taip lengvai visus įveiktume. Reikia dirbti aikštėje“, - piktai kalbėjo Darjušas Lavrinovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.