EUROLYGA 2023

Čempionato įtampos rinktinė negali pamiršti net ir viešbučio fojė

Įžengus pro Liublianos viešbučio duris krepšininkams prieš akis dega didelis ekranas, rodantis E grupės rikiuotę. Tai dar vienas priminimas: šiandien Europos čempionate Slovėnijoje prasideda naujas etapas.

Lietuvos krepšininkai vakar persikėlė į Liublianos viešbutį „Plaza”.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Lietuvos krepšininkai vakar persikėlė į Liublianos viešbutį „Plaza”.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Sep 11, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:19 AM

Juodame kaip derva keturių žvaigždučių „Plaza” viešbutyje krepšininkai vakar judėjo skirtingomis kryptimis.

Liublianoje A grupės varžybose žaidę britai, izraeliečiai ir vokiečiai su lagaminais keliavo lauk – jiems Europos čempionatas baigėsi.

Prie Slovėnijos sostinėje likusių Prancūzijos, Ukrainos ir Belgijos prisidėjo Lietuvos, Latvijos, Serbijos, Italijos, Suomijos, Graikijos, Ispanijos, Kroatijos rinktinės.

Dvyliktoji antrojo etapo ekipa – šeimininkė Slovėnija įsikūrė atskirai.

Žaidėjai – 7 kambariuose

Vakar per pietus Liublianą autobusu pasiekusi Lietuvos komanda užėmė beveik visą ketvirtąjį aukštą ir dalį penktojo, kurį dalijasi su graikais.

Kaip ir pirmajame etape Kranska Goroje, Lietuvos krepšininkai pasklido po 7 kambarius.

Jonas Valančiūnas gyvena su Mindaugu Kuzminsku, Mantas Kalnietis su Tomu Delininkaičiu, Renaldas Seibutis su Martynu Pociumi, Donatas Motiejūnas su Jonu Mačiuliu, o Kšyštofas Lavrinovičius, žinoma, su Darjušu Lavrinovičiumi.

Tik rinktinės senbuviai Robertas Javtokas ir Linas Kleiza gyvena po vieną.

Vienviečiuose kambariuose įsikūrė ir komandos treneriai: Jonas Kazlauskas, Gintaras Krapikas, Darius Maskoliūnas, taip pat Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Visi kiti rinktinės štabo nariai gyvena po du.

Atsivežė milžinišką dėžę

Pusdieniu anksčiau už visą komandą Liublianą pasiekė Lietuvos rinktinės administratorius Žydrūnas Vilenčikas.

Jis užtikrino, kad atvykus į viešbutį žaidėjams niekuo nereikėtų rūpintis – net laukti prie registratūros, nes kambarių raktus padalijo krepšininkams lipant iš autobuso.

Keliomis minutėmis anksčiau nei komanda į viešbutį atkeliavo bagažas.

Tarp daugybės didelių krepšių yra ir įspūdingo dydžio gydytojų dėžė – į ją turbūt tilptų žemiausias mūsų šalies rinktinės narys masažuotojas Juozas Petkevičius.

Treneris J.Kazlauskas, įžengęs į viešbutį, draugiškai apsikabino su graikais – jų rinktinę jis yra treniravęs 2009–2010 metais.

Viena po kitos rinkosi ir kitos komandos, tarp jų – ir didžiausia čempionato staigmena Suomijos rinktinė.

Suomiai įsiveržė į stipriausiųjų čempionato dvyliktuką su nuostoliais – buvęs žalgirietis Hano Mottola iš autobuso išlipo su ramentais, sunkiai mindamas sutvarstytą koją. Jam plyšo kelio kryžminiai raiščiai.

Aplink – pramogų centrai

Viešbutis „Plaza” nuo Liublianos senamiesčio nutolęs per tris kilometrus, bet greta veikia dideli prekybos ir verslo centrai, greitojo maisto užkandinės.

Už 100 metrų yra vandens atrakcionų parkas, į kurį visi viešbučio gyventojai gali patekti su 30 proc. nuolaida ir išmėginti 16 skirtingų pirčių.

Netoli ir kitos pramogos – kino teatras, boulingas, uždara kartingo trasa.

Praėjusiais metais šiame Liublianos viešbutyje gyveno Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės krepšininkai. Kazio Maksvyčio treniruojama komanda tąkart net ir be J.Valančiūno tapo Europos čempione.

Kol kas neatrodo, kad tai pakartoti pavyks vyrų rinktinei.

Bet E grupės svarbiausi skaičiai viešbučio ekrane nieko bloga nereiškia – Lietuvos komanda antrojo etapo kovas su Prancūzija, Ukraina ir Belgija pradeda turėdama 1 pergalę ir vieną pralaimėjimą. Vadinasi, bandyti verta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.