EUROLYGA 2023

G.Krapikas: „Leidome vyrams pravėdinti galvas“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Lietuvos krepšininkai po laisvos dienos surengė treniruotę.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Lietuvos krepšininkai po laisvos dienos surengė treniruotę.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 11, 2013, 2:46 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:05 AM

Lietuvos rinktinės žaidėjai gavo šviežio oro gūsį. Po varginančio ir nervingo pirmojo etapo lietuviai Slovėnijos sostinėje Liublianoje pirmą dieną praleido be treniruočių ir be minčių apie krepšinį. Pailsėję, prapūtę galvas ir sugrąžinę kūnams jėgas krepšininkai rinkosi į pirmąją treniruotę „Stožice“ arenoje, kurioje trečiadienio vakarą žais pirmąsias Europos čempionato E grupės rungtynes su Prancūzijos rinktine.

„Laisva diena buvo reikalinga ir svarbi, ypač po didelio streso paskutinėse rungtynėse, kai vienu metu jau krovėmės lagaminus, tačiau sugebėjome išeiti į kitą etapą.

Leidome vyrams pravėdinti galvas - nedarėme nei treniruotės, nei video analizės. Rungtynės su prancūzais - vėlai vakare, todėl yra pakankamai laiko susipažinti su varžovų deriniais, pasitreniruoti patiems ir pailsėti. Laisva diena vyrams, kurie žaidė po 40 minučių, suteikė galimybę pailsėti ir sukaupti jėgas naujoms rungtynėms“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Gintaras Krapikas.

– Kokia varžovė yra Prancūzijos rinktinė?

– Tai daugiausia taškų šiame čempionate pelnanti komanda. Logiška, kad ji užima antrąją vietą pagal rezultatyvius perdavimus, demonstruoja labai komandinį krepšinį. Ekipos lyderis Tony Parkeris žino, ką reikia daryti su kamuoliu, jis gali pats rinkti taškus arba dalyti perdavimus Gynėjų linija – pagrindinė prancūzų jėga. Varžovai turi stiprų sunkiojo krašto puolėją Borisą Diaw. Jis tarsi rišamoji grandis tarp gynėjų ir aukštaūgių. Mūsų laukia didelis iššūkis gerai apsiginti. Reikės rungtyniauti kovingai. Manau, kad pirmajame etape ne kartą parodėme savo kovingumą.

– Kaip planuojate stabdyti T.Parkerį?

– Tokio lygio žaidėjo neuždengsime taip, kad jis nepelnytų nė taško. Svarbiausia, kad vyrai išliktų ramūs. Reikia, kad visus savo taškus Tony surinktų tik per mūsų stiprius gynybinius veiksmus ir pasipriešinimą. Nei mes, nei NBA komandos nesugeba jo visiškai sustabdyti.

– Kaip pasikeitė Prancūzijos rinktinės priekinė linija?

– Pagrindinė prancūzų jėga – gynėjai ir B.Diaw. Nepamirštame, kad varžovai turi labai aukštų tamsiaodžių krepšininkų. Jie stengiasi kovoti per jėgą ir nėra tokie, kokie buvo buvusių Jugoslavijos šalių žaidėjai. Prancūzai stengiasi blokuoti, perimti kamuolius, ginasi kitaip nei buvę mūsų varžovai čempionate.

– Kurie mūsų aukštaūgiai rungtyniaus daugiausia?

– Rungtynės parodys, ar turėsime problemų su varžovų centrų žaidimu baudos aikštelėje. Jeigu turėsime problemų, tuomet šiame mače gerokai svarbesnis bus Robertas Javtokas.

– Ar šiose rungtynėse vėl keisis Lietuvos rinktinės startinis penketas?

– Čempionatas ilgas, žaidžiame beveik kiekvieną dieną. Jeigu išnaudosime tuos pačius penkis žaidėjus, kurie, galvojame, kad yra geriausi, tai neištrauksime iki galo. Aišku, buvo rizika nepatekti į kitą etapą. Bet visa tai jau praeityje. Žengėme į kitą etapą, o tai reiškia, kad elgėmės teisingai keisdami žaidėjus. Atliekame varžovų analizę ir startinį penketą sudarome pagal jų sudėtis. Su prancūzais pasirodys startinis penketas, kuris mums atrodo yra geriausias. Tai žaidėjai, mūsų manymu, ypač tinkantys rungtynių pradžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.