EUROLYGA 2023

Krepšinis darbo metu – darbdaviai nedraudžia, nes vis tiek žiūrės

Prasidėjus Europos krepšinio čempionato dvikovoms Slovėnijoje, nerasite nė vieno darbo kolektyvo, kuris nediskutuotų apie krepšinį ar bent jau nedalintų virtualių patarimų krepšininkams, teisėjams ir treneriams. Pelnyti taškai, teisėjų klaidos, varžovų silpnybės ir galimybė parsivežti medalius namo – šios temos kuriam laikui tampa kone vyraujančiomis derybose ir susitikimuose.

Darbas lietuviams pažiūrėti rinktinės rungtynes – ne kliūtis.<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
Darbas lietuviams pažiūrėti rinktinės rungtynes – ne kliūtis.<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2013, 9:35 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:25 AM

Pirmosios beveik vidurnaktį pasiektos Lietuvos pergalės sukėlė tikrą emocijų proveržį. Nors pirmojo etapo rungtynių transliacijų laikas buvo patogus dirbantiems nuo 8 iki 17 val., jau šį penktadienį krepšinio rinktinės kovose palaikymo prireiks ir darbo metu.

Rungtynių eigą seks visomis priemonėmis

Iš visų, kurie stebės Europos krepšinio čempionatą, net 75% dirbančių žmonių yra pasiryžę rungtynių eigą sekti darbo metu, rodo oficialaus Europos krepšinio čempionato transliuotojo „Viasat“ užsakytos apklausos duomenys.

Krepšinio entuziastai atvirauja, kad rungtynes seks visais įmanomais būdais – internetu, telefonu, per radiją. Nors darbo metu palaikyti Lietuvos rinktinę gali ne visi, daugelis džiaugiasi, jog krepšinio mačą darbo metu kartu su visu kolektyvu galės stebėti ir per televiziją.

Darbdaviai nedraudžia

Nors, remiantis teisės aktais, krepšinio rungtynių žiūrėjimas darbo metu – darbuotojų ir darbdavio tarpusavio susitarimas, bendrovės „Personalo sprendimai” direktorė Neringa Sabeckienė savo praktikoje draudžiančių žiūrėti krepšinio rungtynes verslininkų sutinka labai retai.

„Kartais pasitaiko darbdavių, kurie netoleruoja tokių praktikų vien todėl, kad patys nemėgsta krepšinio, tad dirba ir verčia dirbti savo darbuotojus“, – teigia Neringa Sabeckienė.

Kita vertus, ignoruoti savo darbuotojų poreikius ir pomėgius – neprotinga: „Nesvarbu, ar tai būtų krepšinio rungtynės, ar plaukimo varžybos – įvairūs draudimai darbo vietoje kuria įtampą, mažina produktyvumą – darbuotojai ima slapukauti ir apsimeta, kad dirba“.

Net tie, kurie žiūrėti krepšinio darbo metu atvirai neskatina, puikiai žino, kad rungtynių metu dalis kolektyvo pasineria toli gražu ne į darbus, bet tam neprieštarauja.

Naudoja kaip motyvacinę priemonę

Krepšinio rungtynių stebėjimas – viena iš motyvacinių priemonių. Siekdami sustiprinti kolektyvą ir darbuotojų pasitikėjimą įmone, vadovai neretai imasi išradingų būdų – organizuoja išvykas, biurą aprūpina įvairiomis laisvalaikio praleidimo priemonėmis – stalo futbolu, kavos aparatais, t.t. ir stengiasi pasirūpinti, kad darbuotojai savo darbo vietoje jaustųsi patogiai.

„Personalo sprendimų” vadovė Neringa Sabeckienė įsitikinusi, kad lankstus įmonės požiūris į tokią veiklą kaip krepšinio žiūrėjimas – labai svarbi įmonės kultūros dalis. Taip kuriama laisva atmosfera dirbti ir bendrauti, panašėja bendrosios įmonės ir darbuotojo vertybės – darbuotojai jaučiasi įmonės dalimi ir pasiekia geresnių rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.