EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės treniruotėje – įkvepiantys A.Sabonio žodžiai

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

A.Sabonis prieš treniruotę kreipėsi į žaidėjus.<br>T.Mikalajūno nuotr.
A.Sabonis prieš treniruotę kreipėsi į žaidėjus.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 11, 2013, 2:01 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:05 AM

Pirmąjį Europos čempionato barjerą peršokusios rinktinės jau įsikūrė Slovėnijos sostinę Liublianoje ir antroji pirmenybių dalis persikėlė į didžiausią šalies areną. Antrojo etapo kovos ir atkrintamosios varžybos vyks naujoje „Stožice“ arenoje.

Treniruotėje - ir A.Sabonis

Trečiadienio rytą pirmą kartą arenos lankus išbandė ir Lietuvos rinktinė. Po alinančio B grupės maratono Jesenicėse antradienį į Slovėnijos sostinę atvykę Lietuvos krepšininkai trumpam atsipūtė nuo krepšinio ir treniruotės nerengė.

Į „Stožice“ areną atvykę lietuviai ant parketo pakeitė čia plušėjusius buvusius varžovus Serbijos krepšininkus.

Trumpam prasimėtę Lietuvos rinktinės žaidėjai susibūrė į arenos vidurį, kur tradiciškai žodį tarė treneris Jonas Kazlauskas. Po jo į krepšininkus kreipėsi Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis. Po krepšinio legendos įkvepiančios kalbos krepšininkai skardžiai sušuko „Mes už Lietuvą!“

Tiesa, rinktinės treneriai nepanoro atskleisti, ką žaidėjams pasakė Lietuvos krepšinio pažiba. „Mes susirenkame į siaurą ratelį ir tai būna kaip šeimos pokalbis - tebūnie tai liks tik tarp komandos“, - sakė Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Gintaras Krapikas.

Rinktinė trečiadienio vakarą žais pirmąsias E grupės rungtynes su Prancūzijos komanda, kuri A grupėje užėmė pirmąją vietą. Mačo pradžia - 22 val. Lietuvos laiku.

Įspūdingas sporto kompleksas

Nuo šiol visos pirmenybių rungtynės vyks prieš trejus metus statytoje arenoje. 2010 metų rugpjūtį duris atvėrusi arena dunkso apie 4 km nuo Liublianos centro ir talpina 13 tūkst. žiūrovų.

Pirmąsias rungtynes šioje arenoje 2010 metų rugpjūčio 10 dieną žaidė Slovėnijos ir Ispanijos rinktinės - tąkart pergalę po pratęsimo 79:72 šventė Europos čempionai ispanai.

Beje, jau kitą dieną - rugpjūčio 11-ąją - buvo atidarytas „Stožice“ stadionas, kuriame pirmąjį mačą sužaidė Slovėnijos ir Austrijos futbolo rinktinės. Šias rungtynes 2:0 laimėjo šeimininkai slovėnai.

Nuo 2010-2011 metų sezono pradžios šioje arenoje rungtyniauja „Olimpija“ krepšininkai. Čia taip pat yra namų aikštė moterų krepšinio klubui „Krim“ ir tinklinio komandai „ACH Volley“. Čia taip pat vyksta įvairūs pramoginiai ir kultūriniai renginiai.

Prieš trejus metus išdygęs „Stožice“ sporto kompleksas iš viso kainavo 350 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.