EUROLYGA 2023

Lietuviai su belgais nelinkę juokauti

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Lietuvos rinktinės treniruotė.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Lietuvos rinktinės treniruotė.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-09-12 20:51, atnaujinta 2018-02-22 06:27

Lietuvos rinktinėje - darbinės nuotaikos. Po ugningos pergalės Europos čempionato E grupės rungtynėse su Prancūzijos komanda (76:62) lietuviai pasidžiaugė pagerėjusiu žaidimu, pasimėgavo laisvu pusdieniu, o ketvirtadienio popietę susirinko į šalia Liublianos esantį „Ježica“ sporto parką, kuriame yra ir Europos pirmenybėse kovojančių rinktinių treniruočių salė.

Treniruotės metu dažnai buvo linksniuojamos Belgijos rinktinės žaidėjų pavardės - būtent jie bus dar vieni, jau septinti Lietuvos rinktinės varžovai Senojo žemyno pirmenybėse.

Prieš Europos čempionatą 12 draugiškų Lietuvos komandos rungtynių maratonas prasidėjo dviem mačais būtent su belgais. Pirmąjį mačą Kėdainiuose lietuviai laimėjo užtikrintai 86:61, antrasis tvankioje Kauno sporto halėje baigėsi kiek sunkesne Lietuvos komandos pergale 66:53.

Tačiau prieš pusantro mėnesio tarpusavyje kovojusios šios rinktinė dabar - kitokios. Lietuvos komanda per vargus išsikapstė iš Balkanų katilo ir pamažu įsibėgėja, o visus nustebinę belgai pateko į A grupės pirmąjį trejetuką.

Nors belgai - ne Balkanų rinktinių atstovai, tačiau Lietuvos rinktinės treneriai ir žaidėjai nenuvertina skambiomis krepšinio pergalėmis pasigirti negalinčio varžovo.

„Ruošiamės labai rimtai“, - patikino komandos trenerių štabo narys Darius Maskoliūnas.

– Kaip vyksta pasiruošimas rungtynėms su Belgijos rinktine? - žurnalistai paklausė D.Maskoliūno

– Vyrai gerai nusiteikę, tačiau po gerų rungtynių taip būna visuomet. Ruošiamės tikrai rimtai - jokiu būdu nenuvertiname varžovų ir visai nesvarbu, kad per draugiškas rungtynes juos dukart nugalėjome. Tai buvo visiškai kitokios rungtynės, dažnai keitėme žaidėjus. Dabar patys puikiai suprantate, kokios svarbos šis mačas. Nagrinėjame varžovų derinius, tačiau net neabejoju, kad mūsų laukia rimta kova. Tikrai tikiu, kad ją laimėsime.

– Kurie varžovų krepšininkai - pavojingiausi?

– Axelis Hervelle turi didžiulę patirtį Eurolygos ir Europos taurės turnyruose. Belgų vidurio puolėjai nėra labai galingi, tačiau kovoja, stengiasi. Nėra didelių superžvaigždžių, jie žaidžia komandinį krepšinį. Kaip belgai, jie žaidžia labai protingą krepšinį.

– Ar belgai stipriai pasikeitė nuo tų rungtynių Kėdainiuose ir Kaune?

– Labai pasikeitusi nėra, tačiau ji turi keletą krepšininkų, kurie tąkart nerungtyniavo. Belgai žaidžia tokį pat krepšinį, kaip ir anksčiau, bet kovoti su jais nėra lengva. Rungtynės Kaune buvo tikrai įtemptos. Komanda kaunasi ir stengiasi, o apie jos pajėgumą sako tai, kad Belgija pateko tarp dvylikos stipriausių Europos čempionato rinktinių. Nėra jokio atsipalaidavimo, susikaupimas - šimtaprocentinis.

– Ar stebite situaciją kitoje grupėje?

– Mes jas stebime viena akimi, tačiau pirmiausiai reikia atlikti savo darbus. Patys visi matote, kad šiame čempionate yra daug visokių netikėtumų. Prieš čempionatą favoritėmis laikytos komandos turi nemažai problemų, nors dėl patekimo į kitą etapą ir ketvirtfinalį mažai kas abejojo ir dar neaišku, kaip viskas susiklostys. Pakartosiu nuobodžią frazę: „Visi moka žaisti krepšinį". Visi sakėte, kad komandos, su kuriomis mes žaidėme draugiškose rungtynėse, yra nieko vertos, bet paaiškėjo, kad jos kažko vertos. Juk nežaidėme su antrarūšėmis komandomis. Kai kurios jų nugali Europos grandus. Bet ar tai jėgų persiskirstymas Europos krepšinyje, nepasakyčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.