EUROLYGA 2023

Prancūzų žiniasklaida savo rinktinę vadina dviveide ir pabrėžia T.Parkerio pasirodymą (papildyta)

„Ši Prancūzijos rinktinė – su dviem veidais“, „Žaidimo raktas – sustabdytas T.Parkeris“, „Les Bleus“ susikomplikavo padėtį“, - tokiomis antraštėmis į Lietuvos rinktinės pergalę reagavo Prancūzijos žiniasklaida. Trečiadienį Jono Kazlausko auklėtiniai Europos čempionato antrąjį etapą pradėjo užtikrintai ir 76:62 nugalėjo prancūzus.

T.Parkeris į lietuvių krepšį įmetė tik 11 taškų.<br>EPA-ELTA nuotr. iš archyvo
T.Parkeris į lietuvių krepšį įmetė tik 11 taškų.<br>EPA-ELTA nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2013, 12:35 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:07 AM

„Kartais blizganti, kartais blanki“, - apie banguojantį prancūzų žaidimą rašė sport.fr portalas, pasidžiaugęs, kad pralaimėjimas neturėtų užkirsti kelio rinktinei žengti į ketvirtfinalį.

Francetvsport.fr ir sport24.fr portalai lyg sutardami pabrėžė, kad „Prancūzijos pralaimėjimas – logiškas“.

„Pasimetę, gremėzdiški prancūzai jau pirmojo kėlinio pabaigoje pasirodė blogai. Kitaip nei lietuviai, prancūzai nerado tinkamo būdo organizuoti atakas, - rašė francetvsport.fr. - Prancūzams reikės persigrupuoti rungtynėse su latviais. Kelias į ketvirtfinalį dar nėra atviras.“

Analizuodami pralaimėjimo priežastis prancūzų portalai buvo vieningi – lietuviai laimėjo, nes sugebėjo sustabdyti lyderį Tony Parkerį. Iki šiol po 80,6 taško per mačą pelniusios rinktinės vedlys susitikęs Lietuvos rinktinę pelnė tik 11 taškų ir buvo mažai matomas.

„Lietuviai T.Parkeriui padarė tai, ką ir ketino. Prancūzijos rinktinės lyderis buvo koordinuotai spaudžiamas, sunkiai rado erdvės pademonstruoti savo gebėjimus“, - rašė www.lequipe.fr.

„T.Parkeris neįžiebė ugnies, kurios labai reikėjo“, - rašė sport24.com.

Kritikos kliuvo ir Nicolas Batumui. „Nors ir neblogai gynėsi, priekyje jam trūko pasitikėjimo savo jėgomis“, - apie aštuonis taškus pelniusį krepšininką rašė sport24.com portalas.

„Mėlynieji“ gavo antausį“ – po pralaimėjimo Lietuvos rinktinei pripažino prancūzų interneto svetainė sport.fr.

„Mėlynieji“ – lietuvių spąstuose“, - pranešė kitos interneto svetainės sport24.com antraštė. „Raktas – uždengti Tony Parkerį“, - kaip Lietuvos krepšininkai atvėrė pergalės duris, cituodamas J.Valančiūną antraštėje paaiškino portalas lequipe.fr.

„Lietuvius reikia pasveikinti. Jie buvo apdovanoti už pasiaukojimą. Varžovai sugniuždė T.Parkerį, kuris buvo kaip reta nerezultatyvus (11 taškų), ir staigiai grįždami į gynybą neleido atletiškiems Prancūzijos žaidėjams rengti greitų atakų, kurios paprastai būna stebuklingos“, - pagrindines Lietuvos pergalės priežastis nurodė lequipe.fr.

„Prancūzijos komanda gynėsi kaip pašėlusi ir galėjo tikėtis geresnės pabaigos. Tačiau kaip ir praėjusiose rungtynėse, puolimas nebuvo darnus ir stabilus, todėl komanda buvo nutildyta“, - tęsė Prancūzijos sporto žiniasklaidos lyderis.

„Kaip sakė Florent‘as Pietrus, rungtynėse su Lietuvos komanda laukia „didelis išbandymas“. Deja, Renaldas Seibutis, Jonas Valačiūnas, Linas Kleiza, Mindaugas Kuzminskas ir jų komanda nuleido „mėlynuosius“ ant žemės. Pirmoje pusėje labai netaikliai atakavę iš toli (0/9), lietuviai suderino taikiklius po pertraukos (5/10) ir pasiekė logišką pergalę“, - rašė sport24.com.

„Pirmame rimtame šio turnyro išbandyme „mėlynieji“ buvo paguldyti ant menčių ir sužinojo, kas jų laukia toliau“, - optimizmu netryško sport.fr.

„Prancūzus įveikė puiki Lietuvos komanda, sužaidusi geriausias rungtynes Slovėnijoje. Lietuvių gynyba pasmaugė „Trispalvius“, kurie buvo visiškai bejėgiai. Tikrąją Prancūzijos rinktinę matėme tik kelias minutes prieš didžiąją pertrauką, kai ji sumažino atsilikimą (27:32). Tačiau tai tebuvo trumpas blyksnis“, - Lietuvos komandą pagyrė tik kelis gero prancūzų žaidimo fragmentus pamačiusi interneto svetainė eurosport.fr.

Prancūzams pagerėjęs lietuvių žaidimas tapo staigmena, nes pirmajame etape mūsų šalies komanda gero įspūdžio nepaliko. Tačiau po rungtynių prancūzai nieko gero negalėjo pasakyti jau apie savo komandą.

„Lietuviai į Liublianą atvyko truputį sutrikę, o jų lyderis Mantas Kalnietis netgi sakė, kad baltai „nevisada jaučia žaidimo malonumą“. Bet ką tada kalbėti apie Prancūzijos komandą, kuri ketvirtajame kėlinyje net neturėjo minčių, kaip pakeisti įvykių eigą kita kryptimi“, - rašė lequipe.fr.

Kolegoms antrino dienraštis „Le Figaro“: „Prancūzijos rinktinė nerado savo žaidimo ritmo rungtyniaudamas su nuostabia Lietuvos komanda. Komanda, kuri virtualiai buvo išmesta iš čempionato likus dviem minutėms iki pirmojo etapo rungtynių su Bosnija ir Hercegovina pabaigos. Tačiau per rungtynes su prancūzais L.Kleiza, J.Valančiūnas ir jų komanda parodė visiškai kitokį veidą. Skirtingą negu prancūzai, kurie taip ir nerado rakto nuo varžovų gynybos“.

Pasikeitęs Lietuvos rinktinės veidas stebino ir sport.fr: „Prieš čempionatą laikyti vienais favoritų, lietuviai tik per stebuklą pateko į antrąjį etapą. Bet prieš Prancūziją jie parodė visai kitokį veidą. Jei Lietuvos puolimas dar neatskleidė visų galimybių, tai penkis 210 cm ūgio krepšininkus turinčios komandos gynyba yra bauginanti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.