EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Turiu visų atsiprašyti už paskutines 5 minutes“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

J.Kazlauskas atsiprašė sirgalių už nesusikaupusius krepšininkus ketvirtojo kėlinio pabaigoje.<br>AP nuotr.
J.Kazlauskas atsiprašė sirgalių už nesusikaupusius krepšininkus ketvirtojo kėlinio pabaigoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Miakalajūnas

Sep 13, 2013, 6:36 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:41 AM

72:38, ketvirtasis kėlinys, o Jonas Kazlauskas nenustygsta vietoje – žeria nurodymus, pastabas, pagyrimus. Ir tik įpusėjus paskutiniajam kėliniui Lietuvos rinktinės strategas atsisėdo į savo vietą, persimetė keliais žodžiais su Gintaru Krapiku ir nusišypsojo. Pergalės neatims net stebuklas.

Lietuvos rinktinė Europos čempionate pirmą kartą šiame čempionate įmetė tiek daug ir sutriuškino Belgijos krepšininkus 86:67.

Treneris gyrė žaidėjus už žaidimą, tačiau pabarė, kad netiksliai, o kartais neatsakingai rungtyniavo paskutinėje mačo dalyje. Per tris kėlinius 35 taškus praleidę lietuviai ketvirtajame varžovams leido įmesti 32.

„Šias rungtynes reikėtų dalinti į dvi dalis – į 35 minutes ir į paskutiniąsias 5 minutes. 35 minutes žaidėme gerą krepšinį, gerai gynėmės, įvykdėme užduotis. Nors pradžioje nepataikėme keletą lengvų metimų, bet žinojome, kad nuo geros gynybos ateis ir tas ritmas. Taip ir buvo. Bet turiu visų atsiprašyti už paskutines 5 minutes – taip žaisti negalima. Reikia gerbti ir žiūrovus, ir save, ir draugus, kurie sukrovė didžiulį skirtumą“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

- Treneri, kas lėmė galingą rungtynių pradžią? - žurnalistai paklausė J.Kazlausko.

- Buvo gera analizė, geras susikaupimas, o po rungtynių su prancūzais - ir geros emocijos. Visai tai padėjo. Mes 35 minutes žaidėme labai gerai - darėme ką reikia, neperskubėjome, surasdavome laisvus žaidėjus, pradėjo sektis ir greitas žaidimas. Viskas buvo labai gerai, išskyrus paskutines penkias minutes.

- Ar ta paskutinė rungtynių atkarpa - žaidėjų atsipalaidavimo rezultatas?

- Ne visiškai. Čia yra daug problemų, apie kurias būtų galima kitur ir plačiau kalbėti.

- Rinktinės pranašumas prieš varžovus vis didėja. Ar tai reiškia, kad komandos forma gerėja?

- Žaidėjai pradeda suprasti savo vaidmenis, pradeda įsivažiuoti. Man patinka, kaip mes nuo pat rungtynių pradžios ginamės. Galbūt ne visada priimame teisingus sprendimus puolime, galbūt kai kuriose pozicijose yra didelė konkurencija ir kada „nuimame" savo ego, rungtyniaujame kaip komanda, tada atrodome pakankamai stipriai. Aišku, silpnų vietų pas mus yra.

Paskutinės dvejos rungtynės buvo labai geros ir aš esu patenkintas.

- Šios rungtynės buvo proga pailsėti daugiau rungtyniaujantiems krepšininkams.

- Mes taip ir darėme pabaigoje. Lyderiams pailsėti laiko užtenka - žaidžiame kas antrą dieną, jie yra pasiekę gerą lygį, papildomų minučių įsižaisti nereikia. Bet labiau norėjome apsaugoti nuo kažkokių atsitiktinumų. Tiesa, ne visiškai gavome tai, ko norėjome.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.