EUROLYGA 2023

Pakeliui į ketvirtfinalį: Lietuva – Belgija 86:67

Po pergalės prieš prancūzus šaukti apie „fuksą“ pradėjusiems skeptikams Lietuvos rinktinė uždėjo apynasrį. Jono Kazlausko auklėtiniai penktadienį įrodė, kad pirmasis antrojo Europos čempionato etapo susitikimas – ne atsitiktinumas – rinktinė pajuto ritmą. Lietuva antrąją pergalę iš eilės šventė po mačo su Belgija, kurią sutriuškino 86:67 (18:12, 26:9, 25:14, 17:32). Lietuvos krepšininkai šiose rungtynėse nejautė įtampos – žaidė laisviau, atsipalaidavę. Lietuvių ego šiame mače žiūrovai neišvydo – žaidė nacionalinė komanda, gynyboje painiojusi belgus ir rengusi gražias atakas. Tiesa, paskutiniame kėlinyje J.Kazlausko auklėtiniams motyvacijos pritrūko.

Rungtynių akimirka.<br>AP
Rungtynių akimirka.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, Tautvydas Mikalajūnas

Sep 13, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:50 AM

J.Mačiulio komentaras.

R.Seibučio komentaras.

J.Kazlausko komentaras.

Lietuvos rinktinė jau turėjo progą užsitikrinti kelialapį į ketvirtfinalį, tačiau Ukrainos krepšininkai, įveikę serbus, sumaišė kortas E grupėje.

Ketvirtfinalis.

Lietuvos rinktinė po šių rungtynių dar turėjo palaukti, kol gaus kelialapį į ketvirtfinalį. J.Kazlausko auklėtiniai galėjo bilietą gauti, jeigu Serbijos ekipa būtų nugalėjusi ukrainiečius. Tačiau serbai savo varžovų įveikti nesugebėjo. Vartus į ketvirtfinalį atvėrė prancūzai, kurie penktadienį paskutinėse dienos rungtynėse 102:91 nugalėjo latvius.

Statistika.

Lietuva: D.Motiejūnas – 13, M.Kuzminskas (8 atk. kam.) ir J.Valančiūnas (10 atk. kam.) - po 12, J.Mačiuis – 9, T.Delininkaitis, R.Seibutis – po 8, L.Kleiza – 7, D.Lavrinovičius ir R.Javtokas – po 5, M.Kalnietis (6 rez. perd.) – 3, K.Lavrinovičius ir M.Pocius – po 2.

Belgija: J.Tabu – 15, A.Hervelle (8 atk. kam.) - 10, Y.Driesenas – 9, C.Beghinas – 8, S.Massotas – 7, S.Van rossomas – 6, Q.Serronas – 4. R.Moorsas ir W.Mukubu – po 3, M.De Zeeuwas – 2.

Lietuva – Belgija

Dvitaškiai: 23/39 (59 proc.) - 17/49 (34,7 proc.)

Tritaškiai: 6/19 (31,6 proc.) - 6/10 (60 proc.)

Baudų metimai: 22/29 (75,9 proc.) - 15/21 (71,4 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 43 – 30

Perimti kamuoliai: 4 – 6

Klaidos: 13 – 12

Rezultatyvūs perdavimai: 17 - 14

Tribūnos. Tuščios. Į pirmąsias penktadienį Europos čempionato rungtynes „Stožice“ arenoje susirinko keli šimtai lietuvių sirgalių ir kelios dešimtys žiūrovų iš kitų valstybių – latvių, slovėnų, serbų. Žiniasklaidos atstovų – žurnalistų, komentatorių, operatorių – 12,5 tūkst. žmonių talpinančioje arenoje penktadienio popietę buvo tiek pat, kiek žiūrovų. Tiesa, belgus palaikė kruopelė sirgalių.

Kraujas. Šį kartą kliuvo J.Valančiūnui - belgų krepšį atakuojančiam Lietuvos rinktinės vidurio puolėjui alkūne į galvą netyčia smogė vienas iš varžovų. Krepšininkas susigriebė už galvos, tačiau dar spėjo sumesti du baudų metimus ir po jų buvo pakeistas. Nestipriai kraujuojančią žaizdą sutvarstė rinktinės medikai. Porą siūlių nesutrukdė vidurio puolėjui pelnyti 12 taškų.

Starto penketai. Lietuva: M.Kalnietis, R.Seibutis, J.Mačiulis, L.Kleiza, D.Lavrinovičius.

Belgija: S.Van Rossomas, A.Hervelle, G.Muya, W.Mukubu, S.Massotas.

Rungtynės.

  Lietuvos rinktinė ir vėl mačą pradėjo nesėkmingai. Iš pradžių iniciatyvos ėmęsis M.Kalnietis prametė ir dvitaškį, ir tritaškį. Belgai puolime sužaidė užtikrinčiau – pelnė tris taškus ir toliau sėkmingai darbavosi gynyboje. Per keturias minutes lietuviams pavyko pelnyti tašką – tai nuo baudų metimo linijos padarė J.Mačiulis. Tuo metu belgai džiaugėsi pranašumu (5:1). Pirmuosius taškus iš žaidimo pelnė R.seibutis. Jis sužaidus puspenktos minutės pataikė iš po krepšio - 3:5. Netrukus L.Kleiza išlygino rezultatą (5:5).

Po krepšiu užtikrintai sužaidęs M.Kuzminskas „perlaužė“ rezultatą į lietuvių pusę (11:9), tačiau toliau nubėgti nuo varžovų J.Kazlausko auklėtiniams nepavyko. Netrukus belgai išlygino skirtumą ir prasidėjo žaidimas taškas į tašką. Likus žaisti šiek tiek daugiau nei minutei J.Valančiūnas ir M.Kuzminskas leido įgyti trijų taškų pranašumą (15:12).

Sirgalius paskutinėmis sekundėmis pradžiugino D.Motiejūnas (18:12).

Lietuvos rinktinė antrajame kėlinyje pratęsė spurtą. Varžovai užtruko pustrečios minutės, kol pelnė pirmuosius taškus. Tuo metu R.Seibutis pelnė du lengvus taškus, T.Delininkaitis smeigė keistoką, bet taiklų tritaškį (23:12). J.Kazlausko ekipa buvo susikrovusi vienuolikos taškų pranašumą. Įpusėjus kėliniui lietuviai pirmavo 29:17.

 Lietuviai ir toliau vertė belgus atakuoti iš toli, o to daryti jiems nesisekė. Belgai klydo – prarado kamuolį, sužingsniavo, o J.Kazlausko auklėtiniai didino atotrūkį. Po greitos atakos, pasibaigusios gražiu M.Kuzminsko dėjimu lietuviai atitrūko 37:21. Lietuviai ir toliau traiškė varžovus. Likus žaisti pusę minutės L.Kleiza prie ekipos draugų prisidėjo tritaškiu (44:21). Belgai dar turėjo laiko suregzti paskutinę ataką, tačiau jie ir toliau žaidė nesėkmingai.

Po didžiosios pertraukos D.Motiejūnas nieko nelaukė – prasiveržė ir galingai įdėjo į krepšį. Belgai taip pat atsakė taškais. Sužaidus tris minutes tas pats D.Motiejūnas pelnė du taškus su pražanga. Lietuviai pirmavo 52:25. Įpusėjus kėliniui D.Lavrinovičius privertė pašokti lietuvius – aukštaūgis pataikė tritaškį, švieslentėje įžiebusį Lietuvos pranašumą 60:29.

Belgijos komandos treneris skėsčiojo rankomis – nei sulaikyti lietuvių, nei įspūdingai atakuoti jiems nepavyko. J.Kazlausko krepšininkai žaidė be jokios įtampos ir sėkmingai žingsniavo pergalės link. Likus žaisti minutę lietuviai po J.Mačiulio baudos metimų pirmavo 69:34. Kėlinys baigėsi 39:35.

Formalusis. Taip buvo galima apibūdinti ketvirtąjį kėlinį. Belgijos rinktinė žaidė sunkiai, o bet kokį bandymą įgauti pagreitį greitai nugesindavo geležinė J.Kazlausko armija. Tritaškį pataikė T.Delininkaitis, taškus pelnė D.Lavrinovičius, R.Javtokas ir sužaidus beveik keturias minutes lietuviai pirmavo 76:46.

J.Kazlausko auklėtiniai lemiamą kėlinį pralaimėjo, tačiau pergalės iš rankų nepaleido - 86:67.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.