EUROLYGA 2023

Krepšinio aistruolių Kaune apniukęs dangus neišgąsdino

Šeštadienį Kaune, Laisvės alėjoje, visą dieną vyksta gatvės krepšinio trys prieš tris turnyras „Žalioji lyga“. Nors dangus apniukęs, per 150 jaunųjų krepšinio aistruolių rungiasi komandinėse varžybose ir individualiose rungtyse. Neakivaizdžiai turnyrą palaikė legendinis krepšininkas Arvydas Sabonis.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2013-09-14 16:16, atnaujinta 2018-02-22 05:04

Į gatvės krepšinio šventę buvo kviečiami įvairaus amžiaus ir profesijų kauniečiai. Aktyviausi buvo jaunieji krepšinio aistruoliai. Visą dieną vykstančiose varžybose rungiasi 34 vaikų ir jaunuolių komandos.

Varžybų pertraukų metu vyksta ir individualios rungtys. Jaunimas varžosi dėl „Tritaškio karaliaus“, „Taikliausio baudų metiko“ titulų. Taip pat vyko ir rungties „1 – 2 – 3“ varžybos.

Jose kiekvienas žaidėjas per 1 minutę turėjo surinkti kuo daugiau taškų kamuolį mesdamas iš po krepšio, nuo baudų linijos ir pataikyti tritaškius.

Šios rungties nugalėtoju tapo A.Sabonio krepšinio centro narys 11-metis Mangirdas Bitauskas.

Jaunuolis sakė, kad pergalei jį įkvėpė pats A.Sabonis, turnyro dalyviams atsiuntęs palaikymo žodžius.

„Džiaugiamės, kad krepšinis yra gyvas lietuvių širdyse ir ypač kauniečiams yra tapęs antrąja religija. Tokie renginiai, kaip „Žalioji lyga“ - puikus to įrodymas ir paskata kiekvienam savyje atrasti glūdintį talentą“, - tokius žodžius prasidedant gatvės krpešinio šventei jos dalyviams perdavė A.Sabonis.

„Žaliosios lygos“ dalyvius atėję palaikyti kauniečiai gali ne tik stebėti varžybas, bet ir pažaisti šachmatais, į taikinius mėtyti stėlytes, pasiklausyti didžėjų atliekamos muzikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.