EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės treniruotė – be J.Kazlausko (papildyta)

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana (Slovėnija)

Lietuvos rinktinės vakarinė treniruotė.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Lietuvos rinktinės vakarinė treniruotė.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 14, 2013, 9:24 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:59 AM

Europos krepšinio čempionato paskutinėms E grupės rungtynėms su Ukraina besiruošianti Lietuvos rinktinė šeštadienį treniravosi be stratego Jono Kazlausko. Nacionalinės komandos vairininkas šeštadienį nusprendė pailsėti ir atsikvėpti prieš lemiamas žemyno pirmenybių kovas.

Valandą trukusioje vakarinėje treniruotėje šalia Liublianos esančioje „Ježica“ sporto salėje komandai vadovavo trenerio asistentas Gintaras Krapikas.

„Treneris pasinaudojo galimybe tiesiogiai ir gyvai pastebėti labai painaus pogrupio komandas. Mūsų treniruotė yra tokio pobūdžio, kurioje galėjo ir nebūti vyr. trenerio, todėl jis liko ten stebėti galbūt būsimų mūsų varžovų", - sakė G.Krapikas.

Tuo metu, kai vyko Lietuvos rinktinės treniruotė, „Stožice" arenoje baigėsi F grupės rungtynės tarp Ispanijos ir Suomijos komandų (ispanai laimėjo mačą 82:56).

Vietą ketvirtfinalyje jau užsitikrinusios Lietuvos rinktinės sekmadienį laukia paskutinės E grupės rungtynės su Ukrainos krepšininkais.

Būsimi lietuvių varžovai, kurie A grupėje iškovojo net keturias pergales ir užtikrintai pateko į antrąjį Europos čempionato etapą, Slovėnijoje nesiliauja stebinti.

Pirmosiose E grupės rungtynėse jie atrodė beviltiškai ir nusileido latviams (51:85), tačiau jau po kelių dienų parodė visiškai kitokį veidą ir ant menčių paguldė Serbijos rinktinę (82:75).

Ukrainai pergalė prieš Lietuvos rinktinę būtina, nes tik ji padės nuvesti į išsvajotą ketvirtfinalį.

- Ukrainos rinktinė - koks tai varžovas? - žurnalistai paklausė G.Krapiko.

- Daugelis specialistų šią rinktinę minėjo kaip vieną iš tų, kuri jau po pirmojo etapo turėtų palikti pirmenybes. Dabar Ukraina - tarp 12 stipriausių Europos komandų ir pagrindinį savo uždavinį ji įvykdė. Dabar ji žaidžia be didelio spaudimo, demonstruoja dvejopa žaidimą - stipriai pralaimi, bet nugali serbus. Įdomu, kokios jie bus formos rugntynėse su mumis.

- Ukrainos rinktinę treniruoja amerikietis Mike'as Fratello, kuris yra dirbęs ne viename NBA klube. Ar dėl to jaučiasi kitoks Ukrainos rinktinės žaidimo braižas?

- Vienareikšmiai. Be to, juk komandos atakoms vadovauja natūralizuotas amerikietis Eugene'as Jeteris, kuris yra dešinioji trenerio ranka aikštėje. Žodžiu, amerikietiškas krepšinis juntamas ir dėl trenerio, ir dėl įžaidėjo, kuris aikštėje laiko žaidimo gijas.

- Lietuvos rinktinė jau turi bilietą į ketvirtfinalį. Ar jau pamąstote, kuris varžovas iš F grupės būtų jums neparankiausias?

- Dabar rūpinamės tik savo komandos žaidimu. Siekiame, kad jis būtų toks, koks buvo 35 minutes su belgais, o ne toks, koks tame mače buvo paskutines penkias minutes. Neįmanoma prognozuoti dėl būsimų varžovų, nes viskas taip supainiota. Varžovų nesirenkame, o laukiame, kaip viskas susidėlios.

– Prieš ketvirtfinalį gali nutikti taip, kad turėsite tris dienas poilsio. Kaip geriau komandai - dvi ar tris laisvos dienos?

– Geriau trijų dienų pertraukos nebūtų. Krepšininkų organizmas pasiruošęs kiekvieną ar kas antrą dieną žaisti. Jie tarsi turi viduje įtempę spyruoklę, todėl jeigu būtų trys laisvos dienos, organizmas atsiųstų signalą atsipalaiduoti. Jį vėl įtempti labai sudėtinga. Tačiau to nepasirinksime, todėl geriausia būtų turėti dvi dienas poilsio.

Dabar svarbiausia nugalėti Ukrainą ir jau po to žiūrėti, kaip žais kiti, kokį varžovą gausime. Jeigu laimėsime prieš Ukrainą, žemiau antros vietos nekrisime ir galbūt taip padėsime broliams latviams pasiekti ketvirtfinalį. Bet pirmiausia galvojame apie savo žaidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.