EUROLYGA 2023

Paskutiniojo turo aritmetika: kurią vietą užims lietuviai?

Lietuvos rinktinė jau užsitikrino kelialapį į Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalį, tačiau mūsiškių vieta antrojo etapo E grupėje vis dar nėra aiški. Lietuvos komanda gali užimti pirmąją, antrąją, trečiąją arba ketvirtąją vietą. Laimėję paskutiniąsias rungtynes su ukrainiečiais lietuviai būtų pirmi arba antri. Jei mūsų šalies komanda antrąjį etapą baigs nesėkme – grupėje užims antrąją, trečiąją arba ketvirtąją vietą.

Lietuvai vietą nulems tik jos pačios rezultatas rungtynėse su Ukraina bei Prancūzijos ir Serbijos mačo baigtis.<br>AP nuotr.
Lietuvai vietą nulems tik jos pačios rezultatas rungtynėse su Ukraina bei Prancūzijos ir Serbijos mačo baigtis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Sep 14, 2013, 12:03 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:15 AM

Latvijos ir Belgijos komandų rungtynės Lietuvos rinktinės pozicijai negali turėti jokios įtakos. Tad mūsų rinktinės vietą nulems tik jos pačios rezultatas rungtynėse su Ukraina bei Prancūzijos ir Serbijos mačo baigtis. Bet kuriuo atveju lietuviai nesužinos savo vietos, kol nepaaiškės paskutiniųjų sekmadienio rungtynių nugalėtojai.

Kelintą vietą užims Lietuva?

Lietuva užims pirmąją vietą, jei paskutiniame ture laimės Lietuva ir Prancūzija.

Lietuva užims antrąją vietą, jei paskutiniame ture laimės Lietuva ir Serbija arba jei laimės Ukraina (1-9 taškais) ir Serbija.

Lietuva užims trečiąją vietą, jei paskutiniame ture laimės Ukraina (11 ar daugiau taškų) ir Serbija.

Lietuva užims ketvirtąją vietą, jei paskutiniame ture laimės Ukraina ir Prancūzija.

Jei Ukraina nugalės Lietuvą 10 taškų, o kitas rungtynes laimės Serbija, bus skaičiuojamas ne tik įmestų ir praleistų taškų skirtumas, bet ir santykis. Tada Lietuvos vietą (antrąją arba trečiąją) nulems abiejų komandų (Lietuvos ir Ukrainos) įmestų taškų skaičius tarpusavio rungtynėse.

Visi galimi variantai:

Jei laimės Lietuva, Prancūzija ir Belgija, keturios pirmosios komandos išsidėstys taip: 1. Lietuva, 2. Prancūzija, 3. Serbija, 4. Ukraina.

Jei laimės Lietuva, Prancūzija ir Latvija, keturios pirmosios komandos išsidėstys taip: 1. Lietuva, 2. Prancūzija, 3. Serbija, 4. Latvija.

Jei laimės Lietuva, Serbija ir Belgija, keturios pirmosios komandos išsidėstys taip: 1. Serbija, 2 . Lietuva, 3. Prancūzija, 4. Ukraina.

Jei laimės Lietuva, Serbija ir Latvija, keturios pirmosios komandos išsidėstys taip: 1. Serbija, 2. Lietuva, 3. Prancūzija, 4. Latvija.

Jei laimės Ukraina (1-9 taškais) ir Serbija (trečios rungtynės nesvarbios), keturios pirmosios komandos išsidėstys taip: 1. Serbija, 2. Lietuva, 3. Ukraina, 4. Prancūzija.

Jei laimės Ukraina (10 taškų) ir Serbija (trečios rungtynės nesvarbios), keturios pirmosios komandos išsidėstys taip: 1. Serbija, 2 arba 3. Lietuva arba Ukraina (lems abiejų komandų įmestų taškų skaičius tarpusavio rungtynėse), 4. Prancūzija.

Jei laimės Ukraina (11 ar daugiau taškų) ir Serbija (trečios rungtynės nesvarbios), keturios pirmosios komandos išsidėstys taip: 1. Serbija, 2. Ukraina, 3. Lietuva, 4. Prancūzija.

Jei laimės Ukraina ir Prancūzija (trečios rungtynės nesvarbios), keturios pirmosios komandos išsidėstys taip: 1. Prancūzija, 2. Ukraina, 3. Serbija, 4. Lietuva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.