EUROLYGA 2023

Rinktinės vyrų laisvalaikis - su telefonais ir muzika

Europos čempionatui persikėlus į Liublianą, krepšininkai gyvena lėtesniu ritmu. Dabar rungtynės – kas antrą dieną ir krepšininkams atsiranda viena kita valanda laisvesnio laiko. Ką jie veikia tada?

Žaidėjai turi atsisiuntę didžiausių šalies naujienų portalų, socialinių tinklų mobiliąsias programas.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Žaidėjai turi atsisiuntę didžiausių šalies naujienų portalų, socialinių tinklų mobiliąsias programas.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus, Tautvydas Mikalajūnas

Sep 14, 2013, 8:31 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:20 AM

Lyg tyčia gražiausią pergalę Europos čempionate Lietuvos krepšininkai iškovojo rungtynių išvakarėse nė karto nesitreniravę, rašo „Lietuvos rytas”.

Pravėdinti galvas reikėjo po beprotiškų rungtynių su Bosnija ir Hercegovina. Atvykusi į Liublianą mūsų šalies ekipa tarsi pasikeitė.

Prancūzija buvo nugalėta nuostabiu stiliumi, kai lietuviai pagaliau išskleidė sparnus aikštėje. Mūsų šalies rinktinės nariai plėšriai gynėsi, drąsiai atakavo ir darniai palaikė vienas kitą ant atsarginių suolo.

Antrajame etape Slovėnijoje lietuviai pagaliau turi dienų be rungtynių ir gali sau leisti pabūti ne tik krepšininkais, bet draugais.

„Lietuvos rytas” pasidomėjo, ką žaidėjai veikia ištrūkę iš įprastos rutinos, kai nevyksta rungtynės, treniruotės, varžovų žaidimo analizė.

Kambario draugai. Liublianos keturių žvaigždučių viešbutyje „Plaza” Lietuvos komanda užėmė ketvirtąjį ir dalį penktojo aukšto.

Jonas Valančiūnas gyvena su Mindaugu Kuzminsku, Mantas Kalnietis su Tomu Delininkaičiu, Renaldas Seibutis su Martynu Pociumi, Donatas Motiejūnas su Jonu Mačiuliu, o Kšyštofas Lavrinovičius, žinoma, su Darjušu Lavrinovičiumi.

„Eina jis po perkūnais, – nusišypsojo Kšyštofas, paklaustas, kaip sugyvena su savo broliu. Bet netrukus pridūrė: – Viskas gerai, sutariame. Brolis – tvarkingas kambario draugas. Jei būtų netvarkingas, padaryčiau tvarką taip, kad ir jis tvarkytųsi.”

Pats K.Lavrinovičius save laiko geru kambario kaimynu. Aš tvarkingas ir ramus. Jeigu matau, kad mano kompanionas eina miegoti, tikrai netrukdysiu ir eisiu kartu miegoti. Tarkime, jeigu jis pavalgęs nori eiti miegoti ne 24 val., o 22 val., aš net ir nenorėdamas miegoti eisiu taip pat. Gerbiu kiekvieną žmogų, jo poilsį.”

Karjeros rinktinėje pradžioje su Marijonu Petravičiumi gyvendavusio J.Valančiūno kambario kaimynu Slovėnijoje tapo M.Kuzminskas.

„Visi rinktinės žaidėjai būtų geri kambario draugai. Ne išimtis ir Jonas, – apie J.Valančiūną sakė M.Kuzminskas. – Gerai, kad Jonas miega po pietų. Būna kartais klubuose žaidėjų, ypač legionierių, kurie kažkiek blaško, kai bandai pasiilsėti. Dėl Jono jokių nusiskundimų nėra.”

Vienišiai. Iš žaidėjų tik rinktinės senbuviai Robertas Javtokas ir Linas Kleiza gyvena po vieną. Komandos kapitonui R.Javtokui tai jau vienuoliktoji vasara su rinktine, L.Kleizai – septintoji. Todėl jie turi šiokių tokių privilegijų.

„Tokia komandos senbuvio teisė. Jau keleri metai gyvenu vienas. Taip man patogiau”, – sakė R.Javtokas.

Šaškės. J.Valančiūnas kartais susiremia su M.Kuzminsku.Ne bokso ringe, o prie šaškių lentos. O kas dažniau laimi? „Tai paslaptis”, – nusijuokė M.Kuzminskas.

Kovos vyksta ne prie tradicinės šaškių lentos, o šiuolaikiškai – naudojantis planšetiniais kompiuteriais.

Televizorius. Kiekviename kambaryje yra televizorius. Kanalų – per šimtą, tad pasirinkimas priklauso nuo pomėgių. Pavyzdžiui, R.Javtokas, kol vyko atvirasis JAV čempionatas, pasižiūrėdavo tenisą.

Centras. Visų krepšininkų mėgstamiausia susibūrimo vieta yra procedūrų kambarys.

Medikų komanda – gydytojai Rimtautas Gudas, Vytenis Trumpickas ir masažuotojai Aidas Buzelis, Juozas Petkevičius ir Aleksejus Peleckis – neskaičiuoja darbo valandų, nes kartais paskutiniai jų klientai išeina gerokai po vidurnakčio.

Čia erdvės daugiau nei paprastuose kambariuose, ir žaidėjai ateina ne vien apsigydyti žaizdų.

„Kiti ten ateina net ne procedūrų, o šiaip pasišnekėti – apie tai, ką darome gerai ir ką blogai. Apie viską”, – sakė R.Javtokas.

Damos. Liublianoje kelis Lietuvos rinktinės vyrus aplankė jų antrosios pusės.

M.Pocių – žmona Viktorija, M.Kuzminską – mylimoji Eglė Andreikaitė, J.Valančiūną – mylimoji Eglė Ačaitė.

Telefonai. Visi Lietuvos rinktinės krepšininkai apsiginklavę išmaniosiomis ryšio priemonėmis.

„Telefoną naudoju tikrai dažnai, ypač būdamas užsienyje. Naudojuosi internetu, seku naujienas, bendrauju su artimaisiais, todėl man telefonas yra geras draugas”, – neslėpė puolėjas M.Kuzminskas.

„Facebook”, „Skype”, naujienų portalai – išmaniųjų telefonų ekranuose mirga daugeliui vartotojų žinomos piktogramos. Žaidėjai turi atsisiuntę didžiausių šalies naujienų portalų, socialinių tinklų mobiliąsias programas.

Sužinoję naujienas žaidėjai naudojasi ir kitomis telefonų funkcijomis – vieni klausosi muzikos, kiti pasineria į žaidimus.

„Čempionato metu ilgai sėdžiu prie telefono ar kompiuterio. Žiūriu filmus, žaidžiu pokerį”, – pasakojo M.Kalnietis.

M.Kuzminskas telefonu dar ir fiksuoja tai, ką įdomaus pamato aplinkui. „Telefonu daug ir filmuoju ir fotografuoju”, – tvirtino puolėjas.

Muzika. Net į rungtynes, lydimi policijos palydos su švyturėliais, dauguma žaidėjų autobusu važiuoja užsidėję dideles ausines. Garsai lydi juos visus, nors muzikinis skonis skiriasi.

Pavyzdžiui, M.Kalniečiui ir broliams Lavrinovičiams prie širdies lietuviška muzika.

J.Valančiūnas dažnai klausosi repo, o D.Motiejūnas visko po truputį: „Kaip kurią dieną užplaukia, bet patinka įvairūs muzikos stiliai – repas, hiphopas, kartais ir sunkusis rokas, – vardijo D.Motiejūnas. – Viskas priklauso nuo nuotaikos.”

„Facebook”. Aktyviausias socialinių tinklų vartotojas rinktinėje M.Pocius. Komandos gynėjas savo profiliuose „Facebook” ir „Twitter” mėgsta pranešti naujienas apie kelionę ar atvykimą į šalį, o nuotraukų tinkle „Instagram” dėti savo nuotraukas iš treniruočių ar rungtynių. Tiesa, per šį čempionatą M.Pocius nėra toks aktyvus virtualiojoje erdvėje.

Kiti žaidėjai irgi neužverčia socialinių tinklalapių žinutėmis. „Facebook” profilį turiu, bet naudojuosi retai. Susikūriau vos pamatęs, kad yra labai daug netikrų anketų. Nenorėjau, kad kas nors bendrautų mano vardu ir darytų nesąmones”, – sakė M.Kalnietis.

Aplinka. Pirmajame etape pro savo kambarių langus krepšininkai matė didingus Kranska Goros apylinkių kalnus.

Liublianoje tokių vaizdų nepamatysi. Nors vienos mažiausių Europos sostinių (300 tūkst. gyventojų) senamiestis su pilimi ant kalno – karališkai gražus ir jaukus, juodas kaip derva krepšininkų viešbutis stūkso nykiojoje miesto dalyje.

Aplink – tik prekybos ir verslo centrai, greitojo maisto užkandinės. Pasidairyti po parduotuves laisvą pusdienį buvo išlindę ne tik krepšininkai, bet ir Arvydas Sabonis.

Šalia viešbučio yra ir pramogų – kartingo trasa ir vandens atrakcionų parkas su 16 skirtingų pirčių. Bet tai nelabai vilioja žaidėjų.

Kaip sako R.Javtokas, ne pramogauti komanda čia susirinko. Didžiausių linksmybių ji norėtų patirti krepšinio aikštėje kitą savaitę, kai Liublianoje prasidės lemiamų kovų metas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.