EUROLYGA 2023

A.Sabonio popietė - Adrijos jūros pakrantėje

Dvi savaites Slovėnijoje trunkantis krepšinio maratonas perkopė pusiaukelę. 12 rinktinių, tęsiančių kovą dėl medalių, antrajame etape liko sužaisti po vienerias rungtynes ir prasidės lemiamos kovos - ketvirtfinalis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2013, 1:25 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:48 AM

Jame vietą užsitikrinusi Lietuvos rinktinė Liublianoje gyvena ne tokiu pašėlusiu krepšinio tempu, koks buvo Balkanų katile pramintoje B grupėje Jesenicėse.

Pergalės prieš Prancūzijos ir Belgijos rinktines antrajame pirmenybių etape sugrąžino Lietuvos nacionalinei komandai geras emocijas, numetė įtampos pančius, o kas antrą dieną vykstantys mačai leidžia rinktinės vadovams atsikvėpti už krepšinio aikštės ribų. Prieš sekmadienio rungtynes su Ukraina šeštadienį nuo krepšinio trumpam atsikvėpė treneris Jonas Kazlauskas.

Šeštadienio popietę trumpam Slovėnijos sostinę paliko kartu su rinktine keliaujantis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis. Jis su keliais draugais apsilankė populiariame šalies kurorte, gražiausiu Slovėnijos miestu laikomame Pirane, vietos restorane pasimėgavo jūrų gerybėmis ir galėjo pasigrožėti Piraną supančiu kerinčiu gamtovaizdžiu ir saulėje spindinčia jūra.

Šalia gardžių pietų stalo ir balto vyno taurės popietę lydėjo ir krepšinis - restorano lankytojai per televizorių galėjo stebėti tuo metu vykusių Europos čempionato F grupės rungtynės tarp Italijos ir Kroatijos rinktinių. Mačą 76:68 laimėjo kroatai.

Į pietvakarių Slovėnijoje esantį Pirano kurortą vilioja vis dar šiltas klimatas, žydra Adrijos jūra, išlikęs viduramžiškas senamiestis ir nuo kalno atsiveriantis nuostabus vaizdas į Adrijos jūrą ir Istrijos pusiasalį.

Pastarosiomis dienomis Liublianą plovė rudeniniai lietūs, o vos per 100 km nuo Slovėnijos sostinės esantį Piraną aplankantys turistai ir šalies gyventojai gali džiaugtis vasarišku klimatu - saulė orą sušildo iki 26 laipsnių.

Piranas yra visai šalia vienintelio Slovėnijos, su Adrijos jūra turinčios 46 km besitęsinčią pakrantę, uosto Koperio - jame prieš savaitę vyko Europos čempionato D grupės kovos, kur grūmėsi Italijos, Suomijos, Graikijos, Švedijos, Turkijos ir Rusijos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.