EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Nėra ko nervintis ir galvoti, kokius varžovus gausime“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana (Slovėnija)

J.Kazlauskas pagyrė varžovus.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
J.Kazlauskas pagyrė varžovus.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 15, 2013, 10:02 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:27 AM

„Nesutinku su teigiančiais, kad Ukrainos rinktinė yra silpna. Vien pergalė prieš serbus turėjo nutildyti kritikus“, – teigė Lietuvos rinktinės treneris.

Jo treniruojami lietuviai pergalingai baigė antrąjį Europos čempionato etapą – 70:63 nugalėjo ukrainiečius.

„Ukrainos komanda buvo nuvertinta nepelnytai. Tą galėjome matyti visose šio čempionato rungtynėse, tik mače su latviais ukrainiečiai pasirodė silpniau. Šioje dvikovoje turėjome vargo, nes nesužaidėme geriausiai, kaip galėjome. Turėsime laisvo laiko, tad reiks ieškoti priežasčių, lėmusių tai“, - kalbėjo rinktinės puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

„Ramiai lauksime varžovų – žiūrėsime, kas ateis toliau. Ketvirtfinalyje bus visai kitokios rungtynės – ten nereikės nuteikinėti, svarbu nepersijaudinti. Nėra ko nervintis ir galvoti, kokius varžovus gausime, nes dar patys nežinome, kurią vietą užimsime (pokalbis buvo prieš serbų-prancūzų mačą. - Red.)“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

Kadangi serbai paskutiniajame E grupės mače 77:65 nugalėjo Prancūzijos rinktinę, Lietuvos komanda ir liko antroje vietoje.

- Treneri, ar rungtynės su Ukrainos rinktine buvo sunkesnės nei tikėjotės? - žurnalistai paklausė J.Kazlausko.

- Nesutinku su teiginiu, kad Ukrainos, Čekijos, Belgijos ar Suomijos rinktinės yra silpnos. 24 komandos išplėtė krepšinio geografiją ir tos komandos, kurios anksčiau nebuvo tarp pirmaujančių, labai pasitempė, demonstruoja įdomų ir stiprų krepšinį. Ukraina sugebėjo įveikti serbus, o šiose rungtynėse jie žaidė klampų krepšinį, kurį matėme pirmajame čempionato etape, turėjome daug problemų. Klampus žaidimas mums nėra parankus. Bet gerai, kad laimėjome, esu patenkintas - dabar žemiau antrosios vietos nenukrisime.

- Ketvirtfinalyje taip pat laukia klampus žaidimas?

- Yra ir kitokio stiliaus komandų. Bet ketvirtfinalis - visai kitokios rungtynės. Nereikia papildomai nuteikinėti, svarbiausia - nesijaudinti. Ramiai žiūrėsime šio vakaro ir paskutines F grupės rungtynes.

- Kodėl dažnai stringa greitas puolimas?

- Mes norime greitai žaisti, bet varžovai tai žino ir mums ne visada leidžia. Tada reikia atkovoti daugiau kamuolių - šiandien mes tą ir padarėme, bet puolime jie nusiėmė 12 kamuolių. Tai didelis skaičius.

- Rungtynių pabaigoje iniciatyvos ėmėsi L.Kleiza. Buvo toks planas?

- Jeigu kalbame apie pagrindinius žaidėjus, tai ne viskas jiems kartais ir sekasi. Bet šiandien jau buvo tokios rungtynės, kai jau negalime jiems duoti 8 ar 10 minučių įsibėgėti. Jie taip pat turi būti pagavę ritmą - jau galvojame apie ketvirtfinalį.

- Praėjo du Europos čempionato etapai. Kokį balą parašytumėte rinktinei?

- Balus jūs rašykite (šypsosi). Jūs balus rašote, jūs pastebite, kad treniruotėje nėra trenerio. Nors rytinėje treniruotėje nė vieno iš jūsų nebuvo. Šventėte vakar? (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.