EUROLYGA 2023

Europos čempionato dienoraštis (14): apie staiga atsiradusią ir greitai prapuolusią sąmokslo teoriją

Specialiai lrytas.lt, Liubliana (Slovėnija)

Lietuvos rinktinė sekmadienį nugalėjo ukrainiečius.<br>AP nuotr.
Lietuvos rinktinė sekmadienį nugalėjo ukrainiečius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Sep 16, 2013, 4:17 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:46 AM

Liublianoje vakar sklandė sąmokslo šmėkla.

Latviams apsireiškė, kad dėl kažkieno draugystės su kažkuo ar dėl kažkokio kito išskaičiavimo lietuviai gali nesistengti laimėti prieš ukrainiečius ir taip negarbingai palikti be Europos čempionato ketvirtfinalio „braliukus“.

O šiems trūko, rodės, mažmožio – laimėti paskutinį savo mačą E grupėje. Belgijos komanda bet kuriuo atveju sėdėjo ant lagaminų, tačiau atsisveikinimui į pakeleivius pasiėmė latvius, kuriems ta kova buvo mirties ar gyvybės klausimas.

Latvijos rinktinė Liublianoje vakar mirė, o kartu prapuolė ir sąmokslo šmėkla. Teliko pažiūrėti, ar patys lietuviai neišklys iš pergalių kelio tokios rungtynėse, kokių jiems šiame Europos čempionate dar nebuvo pasitaikę.

Slovėnijoje mūsiškiams vis reikėdavo kautis žūtbūtinai. Su serbais – mėginant įveikti starto jaudulį. Su makedonais, latviais ir juodkalniečiais – kad suprastų, kas esą ir įsibėgėtų. Su bosniais – kad nepaskęstų B grupės išlikimo mače. Paskui su prancūzais ir belgais – kad nusitiestų kelią į ketvirtfinalį.

Darbas buvo padarytas ir vakar mačo baigtis nebeturėjo esminės reikšmės. Aiškiaregiai nenuspėtų, kaip geriau yra finišuoti E grupėje - pirmam, antram, trečiam ar ketvirtam.

Dėl absoliučios painiavos F grupėse lentelėje šiandien iki vakaro nežinosime, prieš ką teks stoti ketvirtfinalyje. Ir tuščia samprotauti, kuris varžovas galėtų būti sąlyginai silpnesnis – ten visi kaip reikiant aštriadančiai.

Prieš išbandymą, kuris laukia, vakarykštis mačas buvo pats tas. Dėl to, kokį autoritetą turime krepšinyje, daugelio šalių rinktinės prieš Lietuvą žaidžia su didesniu įkvėpimu. Ukrainiečiai irgi buvo nepaprastai užsivedę ir numalšinti jų įkarštį lietuviams prireikė visų 40 minučių.

Pirmaujanti komanda vakar keitėsi 13 kartų. Kova buvo be jokių „atsiprašau“ - kieta, kartais per plauką nuo rimtų traumų.

Lietuviai eilinį sykį pademonstravo savo kiečiausią ginklą – gynybą: vidutiniškai 67 taškus praleidžiančiai rinktinei ukrainiečiai įmetė dar 4 mažiau.

Po trijų pergalių ir dviejų pralaimėjimų Jesenicėse Lietuvos rinktinė Liublianoje pasiėmė visas tris pergales. Kai taškus susidėlios F grupė žinosime, prieš ką teks siekti ketvirtosios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.