EUROLYGA 2023

Ispaniją nugalėję italai liaupsina Lietuvos rinktinę

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Prieš Europos čempionatą draugiškose rungtynėse dažnai klupę italai nustebino specialistus, be kluptelėjimų įveikę D grupę.<br>AP nuotr.
Prieš Europos čempionatą draugiškose rungtynėse dažnai klupę italai nustebino specialistus, be kluptelėjimų įveikę D grupę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 16, 2013, 11:32 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:30 AM

„Sužaidėme kol kas geriausias rungtynes šiame čempionate“, - pakiliai ištarė Italijos rinktinės treneris Simone Pianigiani.

Italai džiaugėsi po pratęsimo iškovota pergale rungtynėse su 15 taškų pranašumą iššvaisčiusia Ispanijos rinktine (86:81). Pergalingai antrajame etape finišavę italai ketvirtfinalyje kovos su antrąją vietą E grupėje užėmusia Lietuva, o ketvirti likę ispanai susigrums su stipriausia E grupės komanda Serbija.

Po pirmojo etapo vienintele nepralaimėjusia komanda buvusi Italija „Stožice“ arenoje pralaimėjo du kartus iš eilės, todėl paskutinioji F grupės kova jiems buvo svarbi ne dėl galutinės vietos turnyrinėje lentelėje, o dėl pasitikėjimo rezervų, kurie gerokai padidėjo nugalėjus tituluotos varžovus.

„Mums tai - didžiulis žingsnis į priekį. Tai svarbi pergalė, kuri sustiprino mūsų pasitikėjimą savimi“, - kalbėjo Italijos rinktinės lyderis Marco Belinelli, mače su ispanais pelnęs 16 taškų.

M.Gasolis - piktas

„Sutinku, kad kol kas nedemonstruojame tokio žaidimo, kurio iš mūsų visi laukia. Tačiau tai - tik vienerios rungtynės. Laukia ketvirtfinalis ir mes jam būsime pasiruošę. Nieko baisaus“, - po nesėkmės prieš italus situacijos nedramatizavo Jose Manuelis Calderonas.

Aštuonis metimus iš 10 prametęs „Dallas Mavericks“ gynėjas pernelyg nesureikšmino, su kuriuo varžovu jiems būtų patogiau žaisti ketvirtfinalyje. „Ir Lietuva, ir Serbija - labai pajėgios komandos. Kad ir su kuo kovoji ketvirtfinalyje, reikia atiduoti visas jėgas“, - kalbėjo ispanas.

Gerokai niūresnės nuotaikos po mačo buvo Marcas Gasolis. Ispanijos rinktinės lyderis, į italų krepšį sumetęs 32 taškus, pyko, kad komanda ketvirtojo kėlinio pabaigoje ir per pratęsimą nekontroliavo situacijos.

„Tris kėlinius gerai gynėmės, tačiau ketvirtajame, kaip ir mače su slovėnais ir graikais, mūsų gynyba suprastėjo. Italai daug žaidė vienas prieš vieną, o mes nesugebėjome apsiginti.

Žinoma, liūdna, kad pralaimėjome, tačiau tikrasis čempionatas prasideda dabar. Jau laukiu kovos ketvirtfinalyje su Serbija - tai jauna, greita ir gerai besiginanti komanda“, - kalbėjo „Memphis Grizzlies“ aukštaūgis.

Gyrė Lietuvą

„Lietuva - įspūdinga komanda, tačiau mes nieko nebijome“, - patikino Italijos rinktinės puolėjas Nicolo Melli.

Po rungtynių Italijos krepšininkų ir žurnalistų lūpose nuolat buvo linksniuojamas Lietuvos vardas.

Įkvėpti pergalės prieš Europos čempionus italai neabejojo, kad gali mesti iššūkį Europos čempionate įsibėgėjančiai Lietuvos rinktinei.

Tačiau pagyrų jai taip pat negailėjo.

Ypač daug komplimentų lietuviams spaudos konferencijoje bėrė Italijos rinktinės treneris.

„Lietuviai labai gerai sužaidė antrajame etape. Komanda turi gerus žaidėjus, kuriuos aš labai gerai pažįstu, - kalbėjo S.Pianigiani, ne vieną sezoną treniravęs Sienos „Montepaschi“ komandą su Rimantu Kaukėnu ir Kšyštofu Lavrinovičiumi - Lietuviai supranta krepšinį, nes krepšinis jiems yra svajonė, visas gyvenimas. Jie turi neįtikėtinai daug talentingų žaidėjų kiekvienoje pozicijoje. Lietuva, kaip ir Ispanija, visada kovoja dėl aukščiausių vietų ir medalių.

„Akropolio“ taurės turnyre lietuviai mus sunaikino (79:63), tačiau dabar yra visiškai kitokia situacija. Dabar - viskas kitaip.

Bet aš galiu pasakyti, kad mes nesame lengvas grobis. Nors čempionatui artėjant į pabaigą ir visų komandų tritaškių pataikymas krenta dėl nuovargio, bet jeigu jeigu mes pataikysime savo metimus, tada bet kam galime mesti iššūkį.“

Didžiuojasi kovingumu

Prieš Europos čempionatą draugiškose rungtynėse dažnai klupę italai nustebino specialistus, be kluptelėjimų įveikę D grupę. Po jų kojomis atsidūrė Rusija, Suomija, Graikija ir Švedija.

Tačiau netoli Italijos esančio Koperio, kuriame vyko pirmasis etapas, saulės sušildyti italai Slovėnijos sostinėje taip svetingai nebuvo sutikti. Jie pralaimėjo ir slovėnams (77:84), ir graikams (68:76) ir nesėkmingai susiklosčius aplinkybėms jau po antrojo etapo galėjo važiuoti namo.

Bet nesėkmės neatėmė iš italų noro kautis ir nesumažino jų optimizmo.

„Kovingumo mums netrūksta ir mes niekada nepasiduodame. Didžiuojuosi būdamas šios komandos dalimi“, - kalbėjo Italijos rinktinės žvaigždė M.Belinelli, šiame čempionate per rungtynes pelnantis po 14,1 taško.

„Lietuviai – talentingi, aukšti, stiprūs, bet mes kausimės, taip, kaip kovėmės su Ispanija. Iki pabaigos“, - pažadėjo Italijos rinktinės puolėjas Pietro Aradaori.

Ketvirtfinalis:

Lietuva – Italija

Kroatija – Ukraina

Slovėnija - Prancūzija

Ispanija – Serbija

Pusfinalis:

Lietuva/Italija – Ukraina/Kroatija

Slovėnija/Prancūzija – Ispanija/Serbija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.