EUROLYGA 2023

Europos čempionatas skambiai – apie smūgį į kepenis ir didžią dieną Lietuvai

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-09-17 12:21, atnaujinta 2018-02-22 03:14

Europos krepšinio čempionatas netrukus pasieks finišo tiesiąją - jau trečiadienį prasidės lemiami ketvirtfinalių mačai. Per jau dvi savaites trunkantį krepšinio maratoną Slovėnijoje sužaista beveik 80 rungtynių, išeikvota nemažai nervų ir patirta daug smagių akimirkų.

Per dvi savaites atkakli kova vyko ne tik krepšinio arenose. Emocingas gyvenimas virė ir šalia jų – spaudos konferencijose, „mix zonose“, treniruotėse. Krepšinio pulsą stebintis portalas lrytas.lt pateikia skambiausias ir įdomiausias krepšininkų, trenerių ir žurnalistų frazes, Slovėnijoje ištartas per pastarąsias dvi savaites.

„Tai - didi diena Lietuvai“, - po lietuvių pergalės prieš Prancūziją E grupės rungtynėse ištarė prancūzų žurnalistai.

„Su pergale, vyrai, su pergale!“ - eidamas komandos rūbinės link žurnalistus sveikino Kšyštofas Lavrinvočius.

„Dabar su vyrais biškį pašnekėsime, kai kam biškį per kepenis duosime“, - po rungtynių su Ukraina atskleidė Darjušas Lavrinovičius.

„Pabuskit, pabuskit, nemiegokit!“ - prieš prasidedant trečiajam F grupės rungtynių tarp Kroatijos ir Graikijos rinktinių kėliniui, kukliai susirinkusius sirgalius ragino rungtynių pranešėjas. Antrajame pirmenybių etape „Stožice“ arenoje rungtynių lankomumas - itin menkas.

„Gerai, dvi siūlės“, - paklaustas, kaip gyja žaizda galvoje, kuri buvo prakirsta rungtynėse su Belgija, šypsodamasis atsakė Jonas Valančiūnas.

„Balus jūs rašykite. Jūs balus rašote, jūs pastebite, kad treniruotėje nėra trenerio. Nors rytinėje treniruotėje nė vieno iš jūsų nebuvo. Šventėte vakar?“ - juokdamasis atsakė Jonas Kazlauskas, žurnalistų paprašytas parašyti rinktinei balą už žaidimą dvejuose Europos čempionatų etapuose.

„Jaučiuosi kaip aštuoniolikmetis“, - patikino Linas Kleiza, paklaustas, ar patenkintas savo sportine forma.

„Negali tiek nesąmonių įkrist“, - sakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, prisimindamas paskutinį Mirzos Teletovičiaus metimą B grupės rungtynėse tarp Lietuvos ir Bosnijos ir Hercegovinos.

„Dabar man labai liūdna, tačiau galiu pasakyti - jeigu ir yra moralinis čempionas šiame turnyre, tai - Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė“ - po laimėto paskutiniojo B grupės mačo sakė bosnių rinktinės treneris Aleksandras Petrovičius. Pergalė 7 taškais prieš lietuvius nepadėjo bosniams patekti į antrąjį pirmenybių etapą.

„Kartais pagalvoju: „Kam tau, treneri, tiek tų nervų“, - pasibaigus rungtynėms su Juodkalnija, kurias lietuviai laimėjo po pratęsimo 77:70 ištarė Jonas Kazlauskas.

„Serbai mus apdaužė ir primušė“, - po nesėkmingo Europos čempionato starto, kuriame Lietuvos rinktinė 56:63 nusileido Serbijai, pripažino Jonas Kazlauskas.

A.Sabonis apie tai, kodėl pirmajame mače su Serbija lietuviai nesustabdė Nenado Krstičiaus: „Kodėl? Todėl, kad pridėjo į kelnes. Aš nežinau, ko tada atvažiuoti čia, atidirbus pusantro mėnesio. Art, art (treniruotėse), o čia pridėt į kelnes.“

„Ant lentos galima prirašyti 20 pasiteisinimų, bet jie visi yra juokingi“, - po pirmųjų pralaimėtų rungtynių tarė trenerio asistentas Gintaras Krapikas.

Kšyštofas Lavrinovičius apie tai, kaip rinktinė paminėjo Manto Kalniečio gimtadienį: „Tiesiai šviesiai pasakysiu - be alkoholio (juokiasi). Su tortu ir fejerverkais. Jūs ką, negirdėjote fejerverkų? Blogą klausą turite.“

„Ta prasme, pamokas ruošti?“ - į klausimą, ar laisvą Europos čempionato metu dieną krepšininkai turi reikalų, nesusijusių su krepšiniu, klausimu atsakė Tomas Delininkaitis.

„Ačiū už ačiū“, - tradiciškai taip pokalbį su žurnalistais baigia Darjušas Lavrinovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.