EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Galvoti, kad Italija – silpnas varžovas, gali tik naivuoliai“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

J.Kazlauskas apie italus: „Varžovas - rimčiausias, koks gali būti“.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
J.Kazlauskas apie italus: „Varžovas - rimčiausias, koks gali būti“.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 17, 2013, 11:30 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:28 AM

„Pirmyn, chebryte, pirmyn“, - „Stožice“ arenoje aidėjo Manto Kalniečio balsas. „Skubam, skubam! Labai gerai!“ - savo žaidėjus ragino Jonas Kazlauskas.

Po poilsio dienos atsikvėpusi Lietuvos rinktinė antradienio vakarą pašėlusiu tempu lipdė derinius ir ruošėsi naujam iššūkiui Slovėnijoje. Praėjus keturioms dienoms nuo paskutiniųjų E grupės rungtynių, ketvirtadienį lietuvių laukia kol kas svarbiausia Europos čempionato dvikova. Ketvirtfinalis, kuriame – Italijos rinktinė.

„Varžovas - rimčiausias, koks gali būti. Varžovų niekada nepasirinksi, jo ir nereikia rinktis ar apie tai mąstyti. O galvoti, kad tai bus silpnas varžovas, kuris namo išsiuntė tokias komandas kaip Turkija, Rusija, taip pat nugalėjo Graikiją ir Ispaniją, gali tik naivuoliai“, - kalbėjo J.Kazlauskas.

Po paskutiniųjų F grupės rungtynių, kuriose Italija per pratęsimą palaužė 15 taškų persvarą iššvaisčiusią Ispaniją, pasklido kalbos apie sąmoningus pralaimėjimus ir varžovų pasirinkimą.

Į tokias kalbas rinktinės treneris numoja ranka: „Čia jau jūsų sąmokslo teorijos. Visos komandos stengiasi žaisti, nes nuo pergalių prasideda pasitikėjimas ir niekas negalvoja, su kuo žaisti. Tai ne tik pasitikėjimo klausimas, tai ir žaidimas už savo šalį. O kalbos apie tai, kad kažkas specialiai laimi ar pralaimi... Aš tuo netikiu.“

- Liūto dalį Italijos rinktinės taškų pelno keturi žaidėjai - A.Gentile, L.Datome, P.Aradori ir M.Belinelli. Ar jie sulaukia paramos iš atsarginių žaidėjų? - žurnalistai paklausė J.Kazlausko.

- Jie ir daugiausia žaidžia, yra geriausiai susižaidę, vienas kitą labai gerai jaučia. Bet nereikia galvoti, kad kiti žaidėjai yra silpni. Tiesiog tas ketvertukas dabar žaidžia labai gerai ir tokį jie krepšinį demonstruoja. Italai rungtynių pabaigoje pralaimėjo kroatams ar slovėnams. Žaidžia paprastą, bet labai neparankų krepšinį, daro mažai klaidų, o jeigu jų diena, pataiko visi. Daug žaidėjų gali ir pataikyti, ir žaisti vienas prieš vieną.

- Italijos rinktinės žaidėjai vieningai kartoja, kad yra labai kovinga ir niekada nepasiduodanti komanda. Ar italų kovingumas išsiskiria iš kitų čempionato rinktinių?

- Tai yra tiesa. Pažiūrėkite, kaip jie ištempė rungtynes su Ispanija. Prisiminkite, kaip jie kovėsi su slovėnais. Tai labai kovinga komanda.

– Italijos komanda pabrėžia, kad yra įpratusi žaisti be tikrų vidurio puolėjų.

– Jie žaidžia specifinį krepšinį: visada bando sukti derinį „du prieš du“ derinį arba ieško didelio žmogaus, kuriam galėtų numesti kamuolį po krepšiu ar ties tritaškio linija. Italijos rinktinė turi tuos labai gerus keturis žaidėjus, kurie gali ir sužaisti vienas prieš vieną, arba pataikyti iš toli ir tai padaryti iš labai nepatogių padėčių. Todėl jie ir yra neparankūs.

– Nugalėjote italus „Akropolio“ turnyre. Ar labai pasikeitė komandos žaidimas?

– Tąkart Graikijoje varžovų komandai nepadėjo L.Datome, kuris yra labai svarbus žaidėjas. Tačiau visi draugiški turnyrai ir lieka draugiškais. Dabar - viskas kitaip.

– Iki ketvirtfinalio turite tris laisvas dienas. Koks jūsų planas, kad neprarastumėte ritmo?

– Šiandien (antradienį. - Red.) darėme dvi treniruotes: ryte dirbome treniruoklių salėje, vakare – krepšinio aikštėje. Kai per 11 dienų sužaidi 8 rungtynes ir po to turi 3 laisvas dienas, negaliu pasakyti, kad yra gerai. Bet yra taip ir mes turime prisitaikyti.

- Kokį žaidimo planą ruošiate ketvirtfinalyje?

- Atsakyti juokais ar rimtai? Jeigu juokais, tada atsakysiu taip - mes nesiruošiame šioms rungtynėms, skaitome internete, nes ten yra daug patarimų, kaip mums žaisti (juokiasi). O jeigu rimtai - mes stengsimės žaisti savo krepšinį ir nereikia galvoti vien apie žaidimą per aukštaūgius. Jeigu taip susikoncentruosime, neįmesime savo laisvų metimų, mums „uždarys didelius žaidėjus“. Jeigu turime gerą poziciją, privalome atakuoti, aišku, neperskubėti, turime žaisti greitai.

- Ar esate patenkintas čempionato sąlygomis?

- Visose pirmenybėse sąlygos yra panašios. 13 dienų su retais išėjimais iš viešbučio, video analizėmis ir taip toliau. Maistas normalus, lova didelė. Viskas normalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024