EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Iš J.Valančiūno ir D.Motiejūno prašome per daug“

Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko manymu, aplinkiniai per daug prašo iš jaunųjų nacionalinės komandos talentų Jono Valančiūno ir Donato Motiejūno. Nors aukštaūgiams dar tik atitinkamai 21-eri ir 22-eji, sirgaliai dažnai tikisi iš NBA atstovų itin solidžių rezultatų. J.Kazlauskas užstojo savo auklėtinius.

Ant NBA žaidžiančių J.Valančiūno ir D.Motiejūno pečių krenta didelis spaudimas.<br>AP nuotr.
Ant NBA žaidžiančių J.Valančiūno ir D.Motiejūno pečių krenta didelis spaudimas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:44 AM

„Jonas – pozityvus, geras ir labai talentingas vaikinas. Vis dėlto kartais jis praranda žaidimo kontrolę. Tačiau jis vis dar jaunas. Prašome iš jo tokių dalykų, lyg jam būtų 27-eri. Tai – neįmanoma“, – „FIBA Europe“ tvirtino J.Kazlauskas.

J.Kazlausko teigimu, turėtume būti kantresni.

„Šių vyrukų žaidime bus pakilimų ir nuopolių. Mes iš jų prašome per daug“, – konstatavo J.Kazlauskas.

J.Valančiūnas Europos čempionate vidutiniškai per 18 minučių renka 7,9 taško (70 proc. dvit.), po 6 atšokusius kamuolius ir blokuoja po 1 bloką.

D.Motiejūnas Slovėnijoje gauna pasireikšti vidutiniškai po 12 minučių ir pelno 5,8 taško bei sugriebia 2,3 atšokusio kamuolio.

„FIBA Europe“ žurnalistai atkreipė dėmesį į J.Valančiūną. Jie kalbinosi mūsų nacionalinės komandos žaidėjus ir klausinėjo jų nuomonės apie 21 metų talentą.

„Jis mums duoda labai daug naudos, – sakė R.Javtokas. – Tikiuosi, kad kitose rungtynėse jis duos mums dar daugiau, nes Jonas yra nesustabdomas ir neįtikėtinas. Žaidžiu prieš jį kiekvienoje treniruotėje, todėl žinau, ką kalbu.“

Rinktinės kapitonui antrino ir L.Kleiza: „Jo galimybėms nėra ribų. Jonui tiesiog reikia ir toliau taip dirbti. Jis puikiai puola, bet mums jo reikia visur.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.