EUROLYGA 2023

M.Belinelli: „Lietuva - viena geriausių komandų, tačiau mes nieko nebijome“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

M.Belinelli Europos čempionate per rungtynes pelno po 14,1 taško.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
M.Belinelli Europos čempionate per rungtynes pelno po 14,1 taško.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 17, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:08 AM

Vieni jį vadina Rokiu Balboa. Į legendinį Sylvesterio Stallone personažą panašus Marco Belinelli nesiboksuoja, tačiau kovingumu nenusileidžia prieš 40 metų kino ekranuose išgarsėjusiam vikriajam ir niekada nepasiduodančiam ringo virtuozui.

Jo kovingumą ketvirtadienio vakarą teks pajusti ir Lietuvos rinktinei.

M.Belinelli - ryškiausia Italijos krepšinio žvaigždė. Į nacionalinę komandą neatvykus Andrea Bargnani ir Danilo Gallinari, 27-erių 196 cm ūgio gynėjas tapo centrine į krepšinio elitą grįžtančios Italijos komandos figūra.

„San Antonio Spurs“ klubui atstovaujantis M.Belinelli kol kas pateisina trenerio Simeone Pianigiani ir italų krepšinio gerbėjų lūkesčius - gynėjas aikštėje praleidžia po 32 minutes, per kurias renka po 14,1 taško, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, rinktinės žvaigždė negali pasigirti taiklumu - tikslą pasiekia tik 37 procentai metimų (31/84).

Tačiau dėl to italas galvos nesuka.

„Man nerūpi, ar aš pelnysiu 20 taškų, ir kaip žmonės blogai apie mane kalbės, jeigu tiek neįmesiu“, - kalbėjo Italijos krepšinio žvaigždė.

Paskutiniajame F grupės mače su Ispanija M.Belinelli pataikė vos du tritaškius iš 8, tačiau sugebėjo surinkti 16 taškų (4/6 dvit., 2/4 dvit.), dar atkovojo 8 kamuolius ir buvo vienas geriausių žaidėjų, vedusių italus į pergalę prieš Europos čempionus (86:81).

Šis laimėjimas atvedė Italijos komandą į trečiąją F grupės vietą, o tai reiškia, kad ketvirtfinalyje jų laukia antroji E grupės komanda – Lietuva. Lietuvių ir italų akistata vyks ketvirtadienio vakarą, 22 val., ir bus paskutinysis ketvirtfinalio mačas.

- Marco, kaip pavyko palaužti Ispanijos rinktinę? - lrytas.lt paklausė M.Belinelli.

- Paskutiniajame kėlinyje žaidėme kaip komanda, kamuolys judėjo po visą aikštę ir bandėme pelnyti lengvus taškus. Visi prisidėjo. Tai yra toks žaidimas, kokio mums prireiks prieš Lietuvą kitose rungtynėse. Ši pergalė - didžiulis žingsnis į priekį.

Visi turi būti susikoncentravę į pergalę, dabar – tik pergalė svarbu. Man nerūpės, ar aš pelnysiu 20 taškų, kaip žmonės blogai apie mane kalbės, jeigu tiek neįmesiu. Man svarbiausia - pergalė.

- Prieš rungtynes su Ispanija buvo aišku, kad ketvirtfinalyje susitiksite su Lietuva arba Serbija. Jums svarbu, kuris varžovas laukia ketvirtfinalyje?

- Mums nebuvo svarbu, su kuo žaisti ketvirtfinalyje – Lietuva ar Serbija. Mes tiesiog norėjome nugalėti ispanus. Dėl savęs. Tai suteikė papildomos motyvacijos, patikėjimo savo jėgomis ir pridėjo žinojimo, kad mes galime dar labiau pagerinti savo žaidimą.

– Kokį įspūdį palieka Lietuvos rinktinė?

– Ji yra viena geriausių šiame Europos čempionate. Patyrusi, rungtyniauja puikiai. Stengsimės padaryti viską, ką galime. Turime dvi dienas, manau būsime pasirengę. Žinoma bus sunku, kovosime su labai gera komanda. Bet mėginsime padaryti geriausia, ką galime.

– Prieš Europos pirmenybes draugiškame mače Akropolio turnyre pralaimėjote Lietuvos rinktinei. Ar dabar ši komanda - kitokia?

– Graikijoje mes pralaimėjome, bet tai buvo visai kitos rungtynės. Ketvirtfinalio kaina – milžiniška. Pralaimi ir važiuoji namo. Dabar visiškai skirtinga situacija.

– Kokios stipriosios Italijos rinktinės pusės?

– Mūsų komanda niekada nepasiduoda. Džiaugiuosi tuo, kaip žaidėme su kroatais ir slovėnais. Rungtynėse su ispanais taip pat buvome kovingi ir nepasidavėme. Mums visiems tai yra labai svarbu. Man - taip pat, todėl didžiuojuosi būdamas šios komandos dalimi. Padarysime viską, kad tęstume kovą dėl medalių. Būsime pasirengę, kovingai nusiteikę. Bus sunku, visi tai žino, nes mes tikrai nieko nebijome.

– Koks Italijos tikslas šiose pirmenybėse?

– Dabar visos likusios komandos yra stiprios. Visi gali laimėti – mes, lietuviai, ispanai, kroatai... Dabar tas laikas, kai visiems gali pavykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.