EUROLYGA 2023

Aštuonias pergales iš eilės iškovoję kroatai prieš pusfinalį: „Mes neketiname sustoti“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Kroatijos rinktinė šiame čempionate rungtyniauja galingai.<br>AP
Kroatijos rinktinė šiame čempionate rungtyniauja galingai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-09-20 17:32, atnaujinta 2018-02-21 23:40

Kroatijos rinktinės krepšininkai po pergalingo ketvirtfinalio prieš Ukrainą (84:72) ilgai nesitraukė nuo „Stožice“ arenos parketo. Kai ukrainiečių treneris Mike'as Fratello plojimais ir raginimais neliūdėti į rūbinę išlydėjo paniurusius savo žaidėjus, Kroatijos krepšininkai su tūkstantine sirgalių armija tribūnose traukė pergalės dainas.

Žaidėjai - įkvėpti sėkmės

Jasmino Repešos treniruojami žaidėjai atvėrė šviesų Kroatijos krepšinio istorijai puslapį - po 18 metų pertraukos pateko į Senojo žemyno pirmenybių pusfinalį.

„Tai istorinė pergalė mums. Bet negalime sustoti ir kovoti toliau. Mūsų komandai tai gali”, – po rungtynių kalbėjo jaunasis Kroatijos krepšinio talentas Dario Šaričius, čempionate pelnantis po 5,7 taško ir atkovojantis po 3 kamuolius.

„Į pusfinalį patekome po 18 metų pertraukos ir galbūt šiek tiek jausime spaudimą. Bet mes negalime ir neketiname sustoti po 8 pergalių iš eilės“, - ryžtu spindėjo Kroatijos rinktinės aukštaūgis Ante Tomičius, šiame čempionate pelnantis po 9 taškus ir atkovojantis po 7,9 kamuolio.

Paskutinis pusfinalis - su lietuviais

Įdomu tai, kad paskutinį kartą kroatai pusfinalyje žaidė būtent prieš Lietuvos rinktinę. Tąkart Arvydo Sabonio ir Šarūno Marčiulionio vedami lietuviai 1995-ųjų čempionate Graikijoje kroatus nugalėjo 90:80.

Lietuvos rinktinės superžvaigždės kartu pelnė 53 taškus. Kroatijos rinktinės neišgelbėjo, ko gero, talentingiausia šalies istorijoje karta - Dino Radža, Toni Kukočius, Arijanas Komažecas, Velimiras Perasovičius.

Dabar J.Repešos komanda neturi tokių supertalentų, tačiau jos statistika Slovėnijoje - įspūdinga.

Kroatai skaudžiai pradėjo pirmenybes, pirmajame mače beviltiškai nusileidę Ispanijai (40:68). Bet vėliau jie iškovojo 8 pergales iš eilės, vieninteliai pirmenybėse yra patyrę tik vieną pralaimėjimą, yra geriausi kovotojai dėl kamuolių (41,7 atk. kamuolio) ir iš dabar kovojančių komandų yra trečia (po Ispanijos ir Lietuvos) pagal praleistus taškus (70,2 taško).

Su pertraukomis nuo 2005 metų Kroatijos rinktinę treniruojantis J.Repeša nesikuklina - dabartinė jo vadovaujama karta taip pat pulsuoja talentu.

Komandą į priekį veda B.Bogdanovičius, pelnantis po 17,1 taško, K.Simonas (10 taškų) R.Ukičius (9,2 taško) ir A.Tomičius (9 taško, 7,9 atk. kamuolio).

„Pusfinalis buvo mūsų tikslas, nes ši jauna ir talentinga krepšininkų karta nusipelnė būti šioje stadijoje. Nesinori, kad ši nuostabi istorija baigtųsi - norime tęsti kovą. Pusfinalyje turime žaisti taip, kaip tą darome viso čempionato metu. Norime, kad mūsų šalies žmonės būtų laimingi“, - kalbėjo J.Repeša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.