EUROLYGA 2023

Čempionato dienoraštis (17): Rinktinėms – ir tvarkaraščio iššūkiai

Specialiai lrytas.lt, Liubliana

Lietuvos rinktinė žengė į pusfinalį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Lietuvos rinktinė žengė į pusfinalį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Sep 20, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:28 AM

Jeigu tai būtų buvęs futbolas, nebūtų kuo stebėtis. Per šešias minutes nedažnai kas įmuša.

Bet tai buvo krepšinis – Europos čempionato ketvirtfinalis. Šešias minutes ketvirtojo kėlinio pradžioje Lietuvos rinktinė pralaikė savo krepšį aklinai užrištą prieš vieną geriausiai Slovėnijoje puolančių rinktinių, užčiaupė italų sirgalius ir nusitiesė kelią į pusfinalį.

Dabar lengva kalbėti, bet rungtynės baigėsi taip, kaip ir turėjo baigtis. Nors italai vakar padarė viską, ką galėjo, šiose pirmenybėse Lietuva už juos yra tiesiog geresnė, įvairiapusiškesnė komanda. Apie tai iš anksto kalbėjo dauguma krepšinio ekspertų, ir Jono Kazlausko vyrai tai įrodė aikštėje.

Kai ketvirtadienį prieš pat vidurnaktį lietuviai įžengė į savo viešbutį Liublianoje, pamiegoti ir pasirengti pusfinalio dvikovai su Kroatijos rinktine, jiems buvo likę 18 valandų. Kitaip nei nesąmone Europos čempionato tvarkaraščio nepavadinsi.

Keturios paros ir viena valanda buvo praėjusios nuo tada, kai Lietuvos rinktinė sėdo į autobusą po savo paskutinių E grupės rungtynių iki vakarykščio ketvirtfinalio pradžios.

Netrūko svarstymų, ar tokia ilga pertrauka rungtynių maratono viduryje neišmuš rinktinės iš pergalingo ritmo.

Vakar matėme – neišmušė. Dabar lieka spėlioti, ar užteks laiko atsigauti. Kai tarpas toks trumpas, kiekviena poilsio valanda yra aukso vertės. Kroatai jų turės dviem daugiau.

Šis pusfinalis vyks anksčiau nei ispanų ir prancūzų, kurie savo ketvirtfinalius laimėjo jau trečiadienį ir vakar ramiai atsipūtė. Nieko nepadarysi: muziką užsako tas, kas moka pinigus. Ispanijos ir Prancūzijos televizijos transliacijoms patogesnis yra vakarinis laikas.

Mums svarbiausia, kad vieną trofėjų Slovėnijoje jau pačiupome – kelialapį į 2014-ųjų pasaulio čempionatą. Dabar atėjo laikas medžioti medalius.

Pusfinalis lietuviams žada būti nepaprastas ir dėl to, kad „Stožice” arenoje vargiai turėsime „šeštąjį žaidėją”. Turėsime, bet keliems šimtams lietuvių sirgalių bus sunku konkuruoti su gerklingais kroatais.

Nuo Zagrebo iki Liublianos – vos pora valandų kelio automobiliu. Vakar ketvirtfinalyje kroatų tribūnose buvo ne mažiau kaip 5000. Šiandien jų armija bus dar didesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.