EUROLYGA 2023

D.Lavrinovičius: „Laukėme, kol italai palūš“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

D.Lavrinovičius pelnė 9 taškus.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
D.Lavrinovičius pelnė 9 taškus.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 20, 2013, 1:10 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:28 AM

„Ir jus su pergale“, - nusišypsojo Darjušas Lavrinovičius, priėjęs prie žurnalistų. Nors Lietuvos rinktinė Europos čempionato ketvirtfinalyje 81:77 nugalėjo Italijos rinktinę, 9 taškus pelnęs puolėjas atrodė susikaupęs ir nebuvo linkęs juokauti. Jau kitą dieną lietuvių laukia pusfinalio mačas su Kroatijos rinktine.

- Kas lėmė pergalę?

- Agresyvi gynyba antroje žaidimo dalyje. Tikrai agresyviai gynėmės, nes treneris šiek tiek pakeitė taktiką ir tai davė vaisių.

- Pakeitė, nes prieš tai buvęs planas neveikė?

- Veikė, tiesiog treneris taip norėjo. Kai kada nereikia parodyti visko nuo pradžių. Todėl treneris pradėjo kaitalioti aikštės gynybą ir asmeninę, taip išmušėme juos iš vėžių ir viskas gerai pavyko.

- Rungtynės buvo banguotos, ar italai kuo nors nustebino?  - Ne. Jie žaidė savo žaidimą. Negalima tikėtis tokią komandą 30-40 taškų skirtumu įveikti. Ji pateko į ketvirtfinalį, čia stipri komanda. - Koks momentas šiose rungtynėse buvo sunkiausias jums ir komandai? - Man visos rungtynės buvo sunkios. Aš žinau, ką gali italai ir jeigu mes būtume atsipalaidavę, jie galėjo greitai 20 taškų persvarą susirinkti. Tada būtų buvę labai sunku juos pasivyti. Šaunuoliai vyrai, kad išlaikė koncentraciją visų rungtynių metu. Aišku, žaidimas buvo banguotas, bet mes laukėme momento kada italai palūš. Mes šiuo metu esame stipresni, turime ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį, treneris daugiau keičia žaidėjus. Todėl pabaigoje juos palaužėme. - Nugalėjo patirtis ir psichologija? - Taip. Tvirtai jaučiamės psichologiškai, turime patyrusių žaidėjų. Tai viena iš pergalės priežasčių, bet jų buvo daug. - Ar pusfinalyje bus jėgų? - Kažkaip reikia jų rasti. Pailsėsime, atliksime procedūras, gydytojai ir masažuotojai palepins truputį ir, manau, būsime kupini jėgų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.