EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Esu laimingas ir didžiuojuosi vyrais“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Ir santūrusis J.Kazlauskas po pergalės neslėpė šypsenos bei džiaugėsi su visa komanda.<br>AP nuotr.
Ir santūrusis J.Kazlauskas po pergalės neslėpė šypsenos bei džiaugėsi su visa komanda.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 20, 2013, 9:56 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:25 PM

Pergalingai į viršų pakeltas kumštis ir plati šypsena. Tokį Joną Kazlauską išvysi nedažnai. Bet „Stožice" arenoje penktadienio vakarą Lietuvos rinktinės treneris triumfavo - geležinės gynybos kariais virtę jo 12 krepšininkų ant menčių paguldė dar vienus varžovus. Lietuvos rinktinė Europos čempionato pusfinalyje 77:62 sutriuškino Kroatiją ir galingai įskriejo į finalą.

„Esu labai laimingas ir patenkintas. Dėl to, kaip mes sužaidėme, didžiuojuosi komanda, didžiuojuosi vyrais. Viską atidavėme gynyboje, aišku, klaidelių buvo, bet jeigu sužaisi 100 procentų, tai rezultatas būtų 0:0", - šyptelėjo J.Kazlauskas.

- Treneri, komanda šiandien sužaidė įspūdingai.

- Vyrai puikiai atidirbo gynyboje. Jau anksčiau sakiau, kad įveikus ketvirtfinalio barjerą psichologiškai bus lengviau. Taip ir buvo. Atsirado laisvumas, buvo geresnis pataikymas. Kažkiek buvome sutrikę prieš aikštės gynybą, tiksliau - sutriko mūsų judėjimas, pradėjome lėčiau žaisti, vis galvodami, kaip išsaugoti rezultatą. Bet susitvarkėme, atradome jėgų, teisingų sprendimų.

Šiandien džiaugiamės, o rytoj jau reikia galvoti apie finalą. Ten atiduosime visas jėgas.

- Ar komandai psichologiškai buvo lengviau, kad nuo pirmųjų minučių iniciatyvos ėmėsi L.Kleiza?

- Be abejo. Po to ir kiti žaidėjai pasitempė. Mes labai bijojome B.Bogdanovičiaus ir prieš jį gintis pasiuntėme J.Mačiulį. Bet pasirodo, jie labiau turėjo bijoti J.Mačiulio nei mes - B.Bogdanovičiaus. Būna ir tokių dalykų (šypteli).

- Rungtynių scenarijus - panašus kaip ir ketvirtfinalyje. Galinga gynyba, galingas spurtas. Ką žaidėjams akcentuojate?

- Vyrai turi kautis. Mes po sunkių ketvirtfinalio rungtynių atvažiavome į rytinę treniruotę - analizavome, kalbėjome, dirbome. Kroatai - neatvažiavo. Aišku, galima sakyti, kad pavargę ir panašiai. Bet jei jau susirinkome, atvarkime, o po to pailsėsime.

- Prieš finalą - laisva diena.

- Tai labai gerai - ir analizei, ir fiziniam poilsiui. Taip ir turi būti. Vakar kalbėdamas sumaišiau - galvojau, kad vakar penktadienis, šiandien - šeštadienis, o rytoj - sekmadienis. Taip būna, kai retai išeini iš kambario.

- Žiūrėdami pusfinalį Prancūzija-Ispanija už kurią nors komandą sirgsite?

- Kaip jau sakiau, varžovų nesirenkame. Ir vieni, ir kiti - labai pajėgūs varžovai. Ketvirtfinalyje iššovė R.Seibutis su M.Pociumi, šiandien iššovė kiti. Tai ir yra mūsų jėga, bet kokia diena bus tas sekmadienis ... (šypsosi). Stengsimės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.