EUROLYGA 2023

Pergale džiaugėsi ir sostinės barai, ir D.Grybauskaitė

„Šaunuolis Linai! Taip ir toliau!“, „Pirmyn Jonai! Oho, koks blokas!“, - baruose Vilniaus centre virė krepšinio aistros. Veidus Lietuvos rinktinės spalvomis išsidažę, specialiai šukuosenas pasidarę ir alų bokaluose pamiršę žmonės Lietuvos sostinėje neatsitraukė nuo televizorių ekranų.

Vilniečiai išsprūdo į gatves švęsti.<br>D.Pipo nuotr.
Vilniečiai išsprūdo į gatves švęsti.<br>D.Pipo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2013, 8:54 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:30 PM

„Gerai, kad rungtynės vyksta ne vėlų vakarą. Tikiu, kad iškovosime pergalę ir galėsiu pavakaroti, pašėlti su draugais“, - tikino studentė Greta.

Jos manymu, šį vakarą pirmąją rungtynių pusę nuostabiai žaidė Linas Kleiza, o po pertraukos fantastiškai grūmėsi Jonas Mačiulis. Trečiąjį kėlinį žiūrovai vis šokinėjo. „Neįtikėtina!“, - po Manto Kalniečio tritaškio, kai žaisti iki kėlinio pabaigos liko 4 minutės, galvą lingavo pats jaunystėje Prienų krepšinio komandoje žaidęs Alvydas. Pasak jo, stipriai atsilikdami nuo lietuvių kroatų krepšininkai ėmė pastebimai nervintis ir klysti.

„Po rungtynių su Italija aš sunkiai užmigau. Neįsivaizduoju, kaip krepšininkai spėjo atsigauti ir taip galingai žaidžia, nors mažai miegojo. Linkiu, kad po pergalės jie miegotų saldžiai ir būtų pilni jėgų, kai reikės stoti į kovą finale“, – entuziazmu tryško Šarūnas. Jo draugė Agnė prieš ketvirtąjį kėlinį užsakė dar po bokalą alaus.

„Norėčiau nuskristi į Liublianą ir palaikyti mūsų krepšininkus finale. Jie – tikri šaunuoliai. Po pirmojo grupės etapo tikrai nesitikėjau, kad jie taip gražiai įsibėgės ir laužys vieną varžovą po kito. Tai geras atpildas už ne itin pasisekusį rinktinės pasirodymą Lietuvoje“, - lrytas.lt sakė Tauras.

„O ką sako D.Grybauskaitė?“, – savo draugų klausė vienas iš jaunuolių. „Ji savo „Facebook“ paskyroje paskelbė: „Su pergale, Lietuva! Viena iš dviejų geriausių Europos komandų – Lietuva!!!“, – atsakė jam vienas iš draugų. Ir iškart pridūrė nuo savęs: „Man atrodo, kad Lietuva pati geriausia!“.

Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pusfinalio rungtynes stebėjo sėdėdamas Liublianos „Stožice“ arenoje. Ketvirtadienį Vatikane su popiežiumi susitikęs premjeras džiaugėsi proga Italijos kaimynėje Slovėnijoje pasigėrėti gražiu krepšininkų žaidimu.

Po pergalės Vilniaus senamiesčio gatvėse buvo girdėti garsiai signalizuojantys automobiliai. Krepšinio gerbėjai traukė dainas ir garsiai skandavo: „Mes laimėjom!“.

Kalbinti senamiesčio gyventojai sakė, kad anksčiau pergales vilniečiai ir atvykėliai švęsdavo griausmingiau, o triukšmas neleisdavo miegoti pusę nakties. Anot jų, dabar žmonės švenčia ramiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.