EUROLYGA 2023

R.Javtokas ir G.Krapikas nusiteikę pergalei prieš kroatus

„Kroatai drausmingi ir stiprūs, tačiau nėra nenugalimi“, - taip apie penktadienio varžovus kalbėjo Robertas Javtokas. Lietuvos rinktinė Europos krepšinio čempionato pusfinalio mačą su kroatais pradės 18 val. 45 min. R.Javtokas tikina, kad lietuviai turi daug šansų patekti į finalą. „Einame kovoti dėl medalių“, - sakė jis.

R.Javtokas tiki lietuvių pergale.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
R.Javtokas tiki lietuvių pergale.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:55 PM

„Mačas su italais buvo labai įtemptas, pareikalavo daug fizinių ir emocinių jėgų. Dabar šiek tiek atsigavome, esame geresnės nuotaikos“, - teigė R.Javtokas. Jis ketvirtfinalyje, kurį lietuviai laimėjo 81:77, prieš svarbų lietuvių spurtą pasikvietė komandos draugus, subūrė juos į ratą ir stengėsi įkvėpti savo ekipą.

„Mums nesiklijavo žaidimas, todėl norėjosi užvesti žaidėjus, kad jie palaikytų vienas kitą. Kad būtų mažiau nesusipratimų“, - paklaustas, ką pasakė, kalbėjo R.Javtokas.

Lietuvos rinktinei reikės atlaikyti ir gausų bei garsų kroatų sirgalių šauksmą, tačiau R.Javtokas teigė, kad varžovų aistruoliai žaidimui netrukdys.

„Nebus skirtumo. Mes turime labai daug savo aistruolių, - teigė krepšininkas. - Dabar vyks mačai, kurie motyvuos laimėti medalius.“

Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Gintaras Krapikas taip pat neslėpė pasitikėjimo komanda. „Galvojame, kad turime pergalingą planą, - sakė jis. - Ryte jau turėjome treniruotę ir varžovų žaidimo peržiūrą. Stebėjome pagrindinius jų derinius.“

- Kokie mačo su kroatais akcentai?

- Tai visiškai kitokio stiliaus komanda nei Italija. Kroatai yra labiau klasikinė komanda. Ji turi labai stiprų vidurio puolėją. Tai – Ante Tomičius. Pajėgūs ir krašto žaidėjai. Labai gerai žaidžia įžaidėjas Roko Ukičius, kurį keičia visiškai kitokio stiliaus krepšininkas Dontaye Draperis. Jis įneša ir energijos, ir metimų iš toli.

Laukia labai sunkus uždavinys. Kroatai pralaimėjo tik vieną kartą ir tai buvo pirmas mačas, kai aikštėje jie grūmėsi su ispanais. Vėliau jie iškovojo aštuonias pergales. Statistika kalba už save. Pusfinalyje mūsų laukia labai rimtas varžovas.

Tačiau mes gerai pasiruošėme ir einame į mačą su normalia nuotaika.

- Ar po mačo su italais miegoti nuėjote vėlai?

- Mūsų medicinos personalas, kuris negaili laiko darbui, miegoti anksčiau nei antrą ar trečią valandą miegoti nenuėjo. Mūsų skautai miegoti ėjo, kai buvo šviesu. Ir mums patiems reikėjo pažiūrėti į varžovų žaidimą – juk esame tik prabėgomis matę jų mačus.

Laiko pasirengimui užteko. Svarbiausia, kad būtų gera nuotaika, energijos. Psichologiškai sunkiausiais etapas jau praėjo – įveikėme ketvirtfinalyje. Vietą pasaulio pirmenybėse, ko ir norėjome, turime. Dabar jau žaidėjai priėjo etapą, kurio norėjo porą mėnesių. Dabar jie gali jausti malonumą. Galvoju, kad turime potencialo, nes ne visi lyderiai parodė, ką sugeba. Jie turi galimybę parodyti, kad gali žymiai daugiau.

- Treneri, ar prieš rungtynes žiūrėjote kažkokį filmą?

- J.Kazlauskas prieš ketvirtfinalį surado teisingų žodžių. Sakė, kad nors nedemonstruojame gero žaidimo, turime dėl pergalės dirbti. Dabar galime džiaugtis ta situacija, kurioje esame. Turime stiprų palaikymą ir iš federacijos, ir iš sirgalių.

Reikia atiduoti tas jėgas, kurių, kaip matome, dar yra. Reikia mėgautis žaidimu. Nesvarbu, jeigu kažkas nepavyksta. Reikia vienas kitą palaikyti, nes galime daug pasiekti. Tą jau parodėme ketvirtfinalyje.

- Ar rinktinėje yra neišnaudotų rezervų? Pavyzdžiui Kšyštofas Lavrinovičius?

- Nežinome, ar jis neišnaudotas, nes nežaidė su italais. Tačiau iš pastarojo mačo matėme, kad tiek Linui Kleizai, tiek Jonui Valančiūnui rungtynės nebuvo pačios geriausios ar sėkmingiausios. Tačiau mes vis tiek esame pusfinalyje. Tai rodo, kad komandoje dvasia – gera. Jeigu kažkam nesiseka, naštą perima kiti. Kiti žaidėjai gali motyvuotai užpildyti jų vietą. Kaip ir paskutiniame mače gale Donatas Motiejūnas pelnė svarbius taškus ir apsigynė. Darjušas Lavrinovičius sužaidė, ko gero, vieną geriausių mačų čempionate. Potencialo dar turime ir šie žaidėjai galės pagelbėti, jeigu kažkam kitam nesiseks.

- Kaip J.Kazlausko sveikata?

- Tai svarbus aspektas, tačiau ne toks, kaip sveiki mūsų krepšininkai. Treneris šone prie linijos dar gali kažkaip sirguliuodamas būti. Svarbu, kad krepšininkai būtų sveiki.

Jeigu reikia sirgti, tai mūsų žaidėjai sirgo anksčiau. Dabar ant pačių pagrindinių kovų jie grįžta pilnomis jėgomis. Ketvirtajame kėlinyje su italais jie parodė jėgų pliūpsnį, kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.