EUROLYGA 2023

J.Valančiūnas: „Naudingiausio žaidėjo prizą skirčiau L.Kleizai“

„Tada sužaidėme vienas iš geriausių rungtynes. Iš jų pusės tada trūko agresyvumo, - prisiminęs antrojo Europos čempionato etapo mūšį su prancūzais, kurį lietuviai laimėjo 76:62, kalbėjo Mantas Kalnietis. - Tačiau finalas – visai kitokios rungtynės ir mes turime būti pasirengę jų agresyvesnei gynybai. Bus žymiai sunkiau. Dabar prancūzai rungtyniauja su didesne energija.“

J.Valančiūnas teigė, kad naudingiausio turnyro žaidėjo titulą skirtų L.Kleizai.<br>AP archyvo nuotr.
J.Valančiūnas teigė, kad naudingiausio turnyro žaidėjo titulą skirtų L.Kleizai.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2013, 6:47 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:58 PM

Lietuvos krepšininkai sekmadienį 22 valandą stos į kovą dėl Europos čempionato aukso medalių. Jono Kazlausko kariauna žais su Prancūzijos rinktine, pusfinalyje įveikusia ispanus.

Tapo komanda

Nors lietuviai ir yra nugalėję savo būsimus varžovus, krepšininkai tikina, kad praeitis yra praeitis.

„Tai, kad laimėjome, ar pralaimėjome mums nei pliusų, nei minusių neprideda, - sakė M.Kalnietis. - Reikia mažiau galvoti, nes atsiranda psichologinis sprendimas.“

„Bus sunku. Turime pasirengti ir fiziškai, ir psichologiškai. Reikia pailsėti ir sukaupti jėgas. Nebeliko kam jų taupyti“, - apie finalą kalbėjo Jonas Valančiūnas.

Lietuvos krepšininkai atkrintamajame etape žygiuoja užtikrintai. Tai jie pademonstravo penktadienį, kuomet pusfinalyje 77:62 nugalėjo kroatus, nuo trečiojo kėlinio bergždžiai mėginusius įkąsti varžovams.

„Nuėjome iki finalo, o tai reiškia, kad nesame atskiri žaidėjai. Padedame vienas kitam, ant suolo esantys žaidėjai gyvi“, - apie komandinį žaidimą kalbėjo krepšininkas.

Lyderis – Kleiza

„Linui Kleizai, nes jis – mūsų lyderis“, - paklaustas, kam skirtų naudingiausio Europos krepšinio čempionato apdovanojimą atsakė J.Valančiūnas.

„Toronto Raptors“ aukštaūgiui šis finalas vyrų varžybose – pirmasis. Jonas neslepia, kad prieš jį jaučia jaudulį.

„Žinoma, kad jaučiasi. Tai pirmasis mano finalas. Tokiose rungtynėse daug patirties neturiu. Tačiau reikės susitvarkyti su jauduliu“, - kalbėjo krepšininkas.

J.Valančiūnas šiame čempionate ne kartą buvo plakamas sirgalių, kai sužaisdavo neužtikrintai. Ar jam koją kišo jaudulys?

„Nepasakyčiau. Buvo visko – perdegiau ir geriau sužaidžiau. Tačiau nepasakyčiau, kad kaltas jaudulys“, - sakė krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.