EUROLYGA 2023

Kroatijos žiniasklaida lietuvių pergalę vadina pelnyta, prancūzai siūlo savo ekipai pasisaugoti

Lietuvos rinktinė penktadienį abejingų nepaliko. Europos krepšinio čempionato pusfinalyje Jono Kazlausko kariauna subombardavo Kroatijos rinktinę ir žengė į finalą. Lietuviai 77:62 nugalėjo iki tol aštuonias pergales iš eilės iškovojusius varžovus ir finale susitiks su Prancūzijos ekipa, per pratęsimą 75:72 įveikusia ispanus.

Lietuvos rinktinė po dešimties metų pertraukos žengė į Europos krepšinio čempionato finalą.<br>AP nuotr.
Lietuvos rinktinė po dešimties metų pertraukos žengė į Europos krepšinio čempionato finalą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:13 PM

Ką apie Lietuvos pergalę mano Kroatijos žiniasklaida? Ar prancūzų žurnalistai iš lietuvių rungtynių daro kažkokias išvadas?

Lrytas.lt apžvelgė keletą žiniasklaidos priemonių, rašiusių apie Europos krepšinio čempionato pusfinalio kovas.

Pralaimėjimo nesitiki

„Tony Parkeris anksčiau sakė, kad čempionatą laimės Ispanijos ir Prancūzijos pusfinalio poros nugalėtojai. Panašu, kad su tuo Lietuva nesutinka. Penktadienį jie pademonstravo, kad iš anksto pralaimėti neketina ir „Les Bleus“ neturėtų neperšokę duobės sakyti „op“, nes kitaip sekmadienį gali laukti didelis nusivylimas“, - įžangoje apie Lietuvos pergalę rašė Prancūzijos dienraštis „L'Equipe“.

„Taiklumas, koncentruoti keitimai atsipirko trečiajame kėlinyje, kuomet lietuviai atotrūkį padidino iki 18 taškų (58:40), - rašoma „L'Equipe“. Tačiau šis dienraštis karūnos Lietuvos krepšininkams dėti neketina.

„Penktadienį „Mėlynieji“ sugrįžo iš pragaro ir mes tikime, kad dabar jie paliks įrašą auksiniame puslapyje.“

Kritikavo savo ekipą

Kroatijos portalas crosarka.com ginčyti Lietuvos pergalės nedrįso. „Lietuviai pusfinalyje buvo geresni už kroatus. Pergalė – pelnyta“, - rašė portalas.

„Paskutiniame kėlinyje mėginome susitelkti, tačiau nepavyko. Kroatija pralaimėjo, nes nepataikė tritaškių ir blogai gynėsi – leido lietuviams pataikyti per daug laisvų tritaškių. Taip pat blogai žaidė ir vidurio puolėjai. Nesuprantama, kodėl mūsų „centras“ Ante Tomičius bėgo nuo krepšio, o atakuojantis gynėjas Bogdanas Bogdanovičius antrojoje mačo pusėje po krepšiu atrodė geriau, nei visi mūsų vidurio puolėjai sudėjus“, - savo rinktinei kritikos negailėjo crosarka.com.

„Lietuviai pusfinalyje sulaikė kroatus. Kita kova – dėl bronzos“, - tokia antrašte skaitytojus pasitiko hrsport.net.

Toliau jame buvo rašoma: „Lietuva ir vėl buvo neįkandamas riešutas kroatams. Varžovai iškovojo pelnytą pergalę. Jie puikiai pradėjo trečiąjį kėlinį, surengė spurtą ir išsiveržė 58:40. Jau tuomet mūsų krepšininkų galvos buvo nuleistos. Buvo aišku, kad lietuviai užkariavo pusfinalį.“

vecernji.hr savo skaitytojams pateikė tokią antraštę: „Kroatams nepavyko. Finale – Lietuva.“

„Lietuvos rinktinė užbaigė Kroatijos krepšinio pasaką Slovėnijoje. Aštuonias pergales iš eilės iškovoję kroatai buvo sustabdyti, - rašė vecernji.hr. - Tačiau pralinksmėkite. Mūsų rinktinė ir taip progresavo. Juk Kroatijos krepšinis į didįjį žemėlapį sugrįžo po aštuoniolikos metų.“

Atgarsiai

„Liublianos pasakos pabaiga. Lietuviai sunaikino kroatų svajones“, - antraštėje pasiguodė Zagrebo sporto dienraštis „Sportske novosti“.

„Lietuva įtikinamai nugalėjo „nurašytuosius“, - tvirtino crosarka.com interneto svetainė, priminusi, jog prieš čempionatą saviškių galimybėmis netikėjo net kroatų sirgaliai. „Kroatijos krepšinio laivas užplaukė ant seklumos, vadinamos Lietuva. Pergalinga banga nurimo per devintąsias rungtynes, Europos čempionato pusfinalį. Lietuva žaidė geriau, o jos pranašumą nulėmė Mantas Kalnietis, Linas Kleiza ir Jonas Mačiulis“, - rašė „Sportske novosti“.

„Kad nugalėtų tokią galingą komandą kaip Lietuva, kroatams reikėjo naujų sumanymų. Tačiau jų, kad ir kaip gaila, nebuvo“, - pripažino dienraštis „Večernji list“.

„Lietuvos rinktinė Europos čempionato pusfinalyje buvo stipresnė negu Kroatijos komanda ir pelnytai nugalėjo“, - rašė crosarka.com. Dienraštis „Slobodna Dalmacija“ po rungtynių pasiteiravo buvusio Kroatijos rinktinės trenerio Neveno Spahijos nuomonės. Prieš keletą sezonų Vilniaus „Lietuvos rytą“ treniravęs kroatas irgi nukėlė kepurę prieš stipresniuosius: „Reikia pabrėžti, kad žaidėme su komanda, kuri nuolat laimi medalius arba yra arti jų, todėl negaliu kritikuoti mūsų krepšininkų. Jie ir taip jau sukūrė stebuklą laimėdami aštuonerias rungtynes iš eilės. O šį vakarą žaidė su stipresne komanda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.