EUROLYGA 2023

Prieš finalą T.Parkeris atsiprašė gėjų (papildyta)

Belaukdamas lemiamos Europos čempionato dvikovos su Lietuvos rinktine Tony Parkeris buvo priverstas gesinti aistras, kilusias Prancūzijoje po pusfinalio rungtynių.

T.Parkeriui teko atsiprašinėti gėjų.<br>AP archyvo nuotr.
T.Parkeriui teko atsiprašinėti gėjų.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Sep 21, 2013, 10:53 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:53 PM

Prancūzijos rinktinės lyderis viešai atsiprašė gėjų bendruomenės už savo žodžius „Les Bleus“ drabužinėje per mačo su Ispanija pertrauką.

Įsiutęs, kad jo komanda po pirmųjų dviejų kėlinių pusfinalyje atsiliko net 14 taškų, T.Parkeris pratrūko ir drabužinėje pavartojo žodį „tapettes“.

Prancūzai taip žargonu vadina homoseksualus. Prancūzų kalboje populiarūs išsireiškimai su šiuo žodžiu taip pat reiškia, jog esi labai blogas, elgiesi moteriškai, nekovoji ar esi per daug ramus aikštėje.

„Tai, kas buvo kalbama Prancūzijos rinktinės drabužinėje, be jokios abejonės, nebuvo skirta vaikų ausims“, - pripažino net oficiali Prancūzijos krepšinio federacijos (FFBB) interneto svetainė, aprašydama atmosferą „Les Bleus“ drabužinėje per mačo su Ispanija pertrauką.

„Ar aš turėčiau dabar pakartoti visus tuos įžeidimus?“ - po pergalės prieš ispanus jau juokėsi Prancūzijos rinktinės veteranas Florent'as Pietrusas, kuris buvo vienas pagrindinių „Les Bleus“ sukilimo vadų.

Iš karto po dramatiškos prancūzų pergalės po pratęsimo prieš Ispaniją (75:72) socialiniuose tinkluose kilo diskusijos, ar T.Parkeris neįžeidė gėjų, pavadindamas savo komandos draugus „tapettes“.

„Buvau labai susinervavęs. Pirmajame kėlinyje žaidėme kaip „tapettes“, --  po pusfinalio mačo duodamas interviu „Canal+“ televizijai pakartojo T.Parkeris.

Šeštadienį atvykęs į Europos čempionato finalui su Lietuvos krepšininkais skirtą spaudos konferenciją Liublianos „Plaza“ viešbutyje Prancūzijos rinktinės lyderis dar nesulaukęs žurnalistų klausimų padarė specialų pareiškimą.

„Noriu atsiprašyti gėjų bendruomenės, - kalbėjo T.Parkeris. - Aš tikrai nenorėjau jų įžeisti. Jeigu taip atsitiko, aš atsiprašau. Bet tikrai neturėjau tokio nusistatymo. Beje, vienas iš geriausių mano draugų yra gėjus.

Aš neturiu nieko prieš šitą bendruomenę. Apgailestauju dėl to, ką aš pasakiau.

Man nevertėjo pasakyti tai, ką aš pasakiau. Aš to gailiuosi. Dėl to atsiprašau.

Turėjau tai pasakyti prieš pradėdamas spaudos konferenciją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.