EUROLYGA 2023

Prancūzijos rinktinės kapitonas B.Diaw: „Lietuvos komanda stipresnė už Ispaniją“

Prieš Europos čempionato finalą Prancūzijos krepšininkai neslėpė pagarbos Lietuvos rinktinei.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Sep 22, 2013, 2:59 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:37 PM

„Lietuvos rinktinė reikalauja didelio atsargumo“, - pripažino „Les Bleus“ kapitonas Borisas Diaw, paklaustas apie būsimus varžovus per lemiamą dvikovą.

Sekmadienio vakarą 22 val. Lietuvos laiku Liublianos „Stožice“ arenoje Prancūzijos ir Lietuvos krepšininkai jau antrą kartą susitiks šiose Europos pirmenybėse.

Rugsėjo 11-ąją per antrojo etapo rungtynes Jono Kazlausko auklėtiniai užtikrintai 76:62 įveikė šio vakaro varžovus, kurie dabar pasiryžę siekti auksinio revanšo.

„Tai labai stipri komanda, kuri nepaliauja progresavusi dar nuo Europos čempionatom kuris prieš du metus buvo surengtas Lietuvoje. Dabar ji subrendo ir pademonstravo nuostabų žaidimą šiame Europos čempionate, - lietuviams komplimentų negailėjo B.Diaw.

- Jie žaidžia labai gerai ir turi viską, ko reikia krepšiniui: atletiškus ir savo ruožtu galingus perimetro žaidėjus, ūgį ir daug svorio po krepšiais, ir gerus metikus.

Visuomet sunku žaisti prieš Ispaniją, bet Lietuva yra universalesnė, geriau sukomplektuota, žaidžianti visai kitokį krepšinį.

Mums gali būti sunkiau, nes ši komanda neturi vieno žaidėjo, kuriuo labiausiai reikėtų rūpintis“.

„Šios komandos pagrindinė jėga – ji paprasčiausiai neturi tik vieno pavojingo žaidėjo, - „Les Bleus“ kapitonui pritarė ir Prancūzijos rinktinės puolėjas Nicolas Batumas.

- Tai galinga komanda, kuri labai susižaidusi. Ji turi įžaidėją Mantą Kalnietį, kuris nuostabiai diriguoja lietuvių šou.

Linas Kleiza yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų Europoje. Jie taip pat turi labai galingą aukštaūgių liniją su broliais Lavrinovičiais, Jonu Valančiūnu, Donatu Motiejūnu ir Robertu Javtoku“.

„Neapleidžia jausmas, kad tai mūsų metai. Bet negalime būti tikri, kad laimėsime, nes lietuviai galvoja tą patį, - pripažino Prancūzijos rinktinės treneris Vincent'as Collet, jau antrą Europos čempionatą paeiliui nuvedęs savo komandą į finalą.

- Šis mačas - tai dvikova tarp dviejų kartų, kurios nori ir ieško to paties. Mes žiūrime į šį finalą iš savo varpinės, nes mums atrodo, kad esame verti aukso. Bet jie (lietuviai – Red.) turi tokį pat teisėtą jausmą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.