EUROLYGA 2023

Sidabrinės rinktinės sutikime – įkvepianti prezidentės kalba, žaidėjų padėka ir garsus „ačiū“

„Ooo! Lietuva, Lietuva, Lietuva. Ačiū, ačiū, ačiū”, - Rotušės aikštėje aidėjo šūksniai. Čia pasirodė Lietuvos krepšinio rinktinė, kuri pirmadienį iš Europos čempionato Slovėnijoje sugrįžo į tėvynę ir atviru autobusu iš Vilniaus oro uosto patraukė pas ištikimiausius savo sirgalius, kurių neatbaidė blogas oras nuo noro pasveikinti sidabro medalius iškovojusius didvyrius.

Rinktinę sveikino gausus būrys aistruolių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rinktinę sveikino gausus būrys aistruolių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Sep 23, 2013, 5:02 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:40 PM

Sidabrinė Jono Kazlausko kariauna buvo pavargusi – ji nuo rugsėjo antrosios dienos turėjo it pašėlusi suktis dėl įtempto pirmenybių grafiko. Tačiau šypsenos nuo rinktinės narių veidų niekur nedingo – juk jie tapo Senojo žemyno turnyro vicečempionais. Lietuvos rinktinę ir Rotušėje susirinkusius gerbėjus linksmino grupės „69 danguje“, „Bix“ „G&G Sindikatas” bei atlikėjas Marijonas Mikutavičius.

Sveikinimai. Lietuvos rinktinės krepšininkus ir visą delegaciją sveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas ir premjeras Algirdas Butkevičius bei Vilniaus meras Artūras Zuokas. Jie krepšininkus pasitikdavo su ąžuolo vainikais.

Prezidentės kalba. „Visi kalbame ta pačia kalba. Visi mes kalbame, kad sutinkame savo čempionus. Visai nesvarbu, kokį medalį jie atvežė ar atveš. Lietuvai jie – čempionai. Jie parodė, kad lietuviai – kovinga tauta, kuri visada gebėjo apginti savo šalį“, - sakė D.Grybauskaitė.

„Dėkoju ne tik jiems, bet ir visiems, kurie padėjo krepšininkams laimėti – mokykloms, tėvams, treneriams ir sirgaliams. Šie krepšininkai – mūsų didvyriai ir pavyzdys“, - teigė prezidentė.

Ji antradienį krepšininkus apdovanos valstybiniais apdovanojimais. Tačiau broliai Lavrinovičiai dėl teistumo jų negaus.

Pristatymas. Lietuvos krepšininkai ant scenos buvo kviečiami po vieną. „D-Mo“, - šūktelėjo vienas renginio vedėjų Mindaugas Stasiulis. Donatas Motiejūnas pro sirgalius bėgo ištiesęs rankas – taip jį galėjo pasveikinti aistruoliai. Jo pavyzdžiu pasekė ir kiti krepšininkai, spaudę rankas savo dievaičius paliesti panorusiems aistruoliams. Ilgokai savo kelią eidamas užtruko M.Kalnietis - sirgaliai jį gerokai pristabdė. J.Mačiulis scenos link traukė aidint šūksniams: „Jonai, Jonai, Jonai!“.

Išskirtinio sirgalių dėmesio sulaukė Jonas Valančiūnas. Nuaidėjus aukštaūgio vardui aistruoliai suošė garsiau nei įprasta.

Be Kleizos. Sirgalių plojimai aidėjo ir nuaidėjus Lino Kleizos vardui. Tačiau krepšininkas scenos link nebėgo. Į simbolinį Europos čempionato penketą patekęs krepšininkas į Lietuvą negrįžo – L.Kleiza iškart patraukė į Turkiją, kur pradės rengtis sezonui su Stambulo „Fenerbahce“ komanda.

Dėkojo. „Visos komandos vardu dėkojame visiems. Viso čempionato metu jautėme palaikymą. Ačiū, kad tikėjote ir tikėsite mumis. Esate geriausi sirgaliai. Po Slovėnijos dabar visi žinos, kad mūsų aistruoliai – geriausi“, - susirinkusiems aistruoliams padėkojo rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

Treneris. „Ačiū visiems čia susirinkusiems. Dėkui gausiam sirgalių būriui. Gausiausiam, didžiausiam ir geriausiam visame pasaulyje. Sunkiomis minutėmis buvote mūsų šeštasis žaidėjas. Dėkoju komandai ir jos kapitonui už sunkias kovas, - kalbėjo J.Kazlauskas. - Tikiu, kad Lietuvos krepšinis dar ne kartą bus vietoje, kurioje turi būti.“

Premija. Lietuvos rinktinei A.Butkevičius įteikė simbolinį čekį – premiją už sidabro medalius. Lietuvos komandai atiteko 240 tūkstančių litų. Ši suma pagal nuopelnus bus išdalinta visai rinktinės delegacijai.

Daina. Ant scenos užlipęs M.Mikutavičius legendinės dainos „Trys milijonai“ netraukė, tačiau sirgaliams jis sudainavo taip pat populiarią ir įkvepiančią dainą „Aš tikrai myliu Lietuvą“

***

Apdovanojimas. Lietuvos rinktinės lyderis Linas Kleiza pateko į Europos krepšinio čempionato simbolinį penketą.

Lietuvos rinktinės krepšininkai. Linas Kleiza, Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Renaldas Seibutis, Martynas Pocius, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Kšyštofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius, Donatas Motiejūnas, Jonas Valančiūnas, Robertas Javtokas.

Trenerių štabas. Jonas Kazlauskas (vyr. treneris), Gintaras Krapikas (asistentas), Darius Maskoliūnas (asistentas).

Lietuvos rinktinės personalas. Benas Matkevičius (treneris-skautas), Sigitas Kavaliauskas (fizinio rengimo treneris), Rimtautas Gudas, Vytenis Trumpickas (abu gydytojai), Aidas Buzelis, Aleksejus Peletskis (abu masažuotojai), Juozas Petkevičius (techninis vadybininkas), Linas Kunigėlis (atstovas spaudai), Žydrūnas Vilenčikas (administratorius).

Lietuvos rinktinės pasirodymas Europos čempionate

Pirmasis etapas. Lietuva – Serbija 56:63, Lietuva – Makedonija 75:67, Lietuva – Latvija 67:59, Lietuva – Juodkalnija 77:70 (po pratęsimo), Lietuva – Bosnija ir Hercegovina 72:78

Antrasis etapas. Lietuva – Prancūzija 76:62, Lietuva – Belgija 86:67, Lietuva – Ukraina 70:63

Ketvirtfinalis. Lietuva – Italija 81:77

Pusfinalis. Lietuva – Kroatija 77:62

Finalas. Lietuva – Prancūzija 66:80

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.