EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Broliai jau atbuvo savo, bet reikia laikytis įstatymų“

„Čia – mano patys didžiausi sirgaliai: anūkas ir anūkė“, – po pokalbio su žurnalistais Prezidentūroje, į jo koją įsikibusius vaikučius pristatė Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. Švytėjo ne tik ant peties užjuostas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Didysis kryžius, bet ir pats specialistas.

Didžiausią iš visų rinktinės narių apdovanojimą gavęs J.Kazlauskas norėjo, kad valstybinį apdovanojimą prezidentė D.Grybauskaitė būtų įteikusi ir broliams Lavrinovičiams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Didžiausią iš visų rinktinės narių apdovanojimą gavęs J.Kazlauskas norėjo, kad valstybinį apdovanojimą prezidentė D.Grybauskaitė būtų įteikusi ir broliams Lavrinovičiams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2013-09-24 13:13, atnaujinta 2018-02-21 21:02

Tiesa, dar prieš akimirką švytėjimą J.Kazlausko veide pakeitė susimąstymas. Akimirką pasvarstęs, strategas atskleidė savo nuomonę apie brolius Darjušą ir Kšyštofą Lavrinovičius, kurie dėl praeityje padaryto nusikaltimo vėl negavo valstybinio apdovanojimo.

„Žinote, kartą jie jau padarė kažką negero ir buvo už tai nuteisti. Kartą atbuvo savo, todėl reiktų kažkaip su tuo baigti. Bet yra mūsų šalies įstatymai, kurių privalome laikytis. Yra kaip yra ir nieko nepadarysi. Manau ir jie tai supranta. Nemanau, kad dėl to broliai įsižeidė“, – samprotavo J.Kazlauskas.

Ceremonijoje nebuvo nei brolių Lavrinovičų, nei Manto Kalniečio, Tomo Delininkaičio, Jono Mačiulio, Lino Kleizos ir Donato Motiejūno.

„Gal jie jau pradeda išsivažinėti į komandas. Klubai spaudžia, o pinigai tai dideli. Tikrai nežinau visų priežasčių“, – apie išsibarsčiusią kariauną kalbėjo J.Kazlauskas.

Kalbėti apie ateitį rinktinėje – anksti

Praėjusią vasarą Lietuvos krepšinio federacija (LKF) su J.Kazlausku sudarė ketverių metų sutartį. Tiesa, nepaisant ilgalaikio įsipareigojimo ir puikių rezultatų Europos čempionate, strategas apie savo ateitį nacionalinėje komandoje nedaugžodžiauja.

„O ar mano kontraktas galiotų, jei būtume grįžę po bosnių rungtynių? – žurnalistų klausė J.Kazlauskas. – Viską sprendžia federacija. Dar apie tai nekalbėjome.“

Ar J.Kazlauskas pats linkęs likti?

„Šis klausimas keliamas dar per anksti. Reikia išklausyti federacijos pastabų ir kitką. Tada galėsiu pasakyti“, – neprasitarė J.Kazlauskas.

Sidabrinės rinktinės dirigentas dar kurį laiką ilsėsis Lietuvoje, bet jau pakankamai greitai išvyks į Kiniją. Ten jo nurodymų klausys Guangdango „Southern Tigers“ klubo žaidėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.