EUROLYGA 2023

Valstybinių apdovanojimų atsiimti atvyko pusė rinktinės žaidėjų

Europos vyrų krepšinio čempionate Slovėnijoje sidabru pasipuošusiems Lietuvos krepšininkams antradienį ranką spaudžia aukščiausi valstybės vadovai. Žemyno vicečempionus priešpiet pasveikino Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Krepšininkams buvo įteikti valstybiniai apdovanojimai. Tautos numylėtinius pasveikino ir Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

Lietuvos rinktinės nariai pasveikinti Prezidentūroje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos rinktinės nariai pasveikinti Prezidentūroje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2013, 12:21 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:06 PM

Rinktinės kapitonas Robertas Javtokas valstybės vadovei įteikė Europos čempionato medalį ir kamuolį su rinktinės žaidėjų autografais. Tuo tarpu prezidentė krepšininkams ir komandos personalui įteikė valstybinius apdovanojimus.

„Kieno medalį įteikė? Aš vėl nežinau (juokiasi). Viskas paskutinėmis dienomis vyksta taip ekspromtu, kad supraskite ir mus. Vakar atsikėlėme ryte, spėjome išgerti po puodelį kavos, iš karto autobusas, skrydis, sutikimas. Ir išsiskirstėme. Likau su šeima, daug kas išvažiavo į Kauną. Iki šiol viskas taip pat greitai ir vyksta. Tikrai nežinau kai kurių dalykų. Gerai, kad turime vadybininkus, kurie tuo rūpinasi. Mano, kaip trenerio pareigos, yra vadovauti aikštelėje, o kažkas organizuoja, kažkas kažką daro“, - aiškino treneris Jonas Kazlauskas.

Šalies vadovų sveikinimus antradienį priėmė tik penki rinktinės žaidėjai - Jonas Valančiūnas, R.Javtokas, Mindaugas Kuzminskas, Martynas Pocius ir Renaldas Seibutis. 

 Į simbolinį Europos čempionato penketą patekęs Linas Kleiza iškart išskrido į Turkiją. Puolėjas su Stambulo „Fenerbahce“ komanda pradės ruoštis sezonui.

„Visų Lietuvos žmonių vardu dėkoju jums, kad pasiaukojamai kovėtės už Lietuvą, nepaisėte jokių sunkumų. Parodėte užgrūdintą nugalėtojų charakterį. Jūsų dėka jau aštuntą dešimtmetį nenutrūksta pergalinga Lietuvos serija Europos ir pasaulio krepšinyje. Esu tikra, kad atkaklus jūsų žygis įkvėps mus visus kelti sau didelius tikslus, įveikti visus sunkumus ir nugalėti, kaip nugalėjote Jūs. Kaip nugali Lietuva!“ - sakė prezidentė.

Įteikė valstybinius apdovanojimus

Rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Didžiuoju kryžiumi, treneris Gintaras Krapikas - Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Krepšinio rinktinės nariai R.Javtokas, L.Kleiza, Jonas Mačiulis, trenerio asistentas Darius Maskoliūnas, techninis vadybininkas Juozas Petkevičius apdovanoti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Tomas Delininkaitis, Mantas Kalnietis, M.Pocius, R.Seibutis - ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi.

Masažuotojas Aidas Buzelis, gydytojas Rimtautas Gudas, M.Kuzminskas, Donatas Motiejūnas, Aleksejus Peletskijus ir gydytojas Vytenis Trumpickas - ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliai įteikti fizinio rengimo treneriui Sigitui Kavaliauskui, atstovui spaudai Linui Kunigėliui, skautui Benui Matkevičiui, administratoriui Žydrūnui Vilenčikui.

Krepšininkui J.Valančiūnui įteiktas Prezidentės medalis. J.Valančiūnas prieš dvejus metus jau yra apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu ir pagal Valstybės apdovanojimų įstatymą kitą Lietuvos valstybės apdovanojimą gali gauti ne anksčiau kaip po trejų metų.

Broliai liko be apdovanojimų

Valstybinių apdovanojimų negavo broliai Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

Broliams apdovanojimai nebuvo įteikti dėl 1999 metais įvykdyto nusikaltimo. Jie buvo nuteisti už išprievartavimą.

Kai 2007 metais Europos čempionate Lietuvos rinktinės krepšininkai iškovojo bronzą ir iš prezidento Valdo Adamkaus rankų gavo medalius, broliams Lavrinovičiams buvo įteikti diplomai.

Seime įteikė šaukštelius

V.Gedvilas jiems įteikė sidabrinius Seimo medalius, o taip pat – sidabrinius, Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai skirtus šaukštelius, kuriuos pagamino neįgalieji.

„Kartu su Lietuva jums nori padėkoti ir Seimas bei jo žmonės. Puikiai pasirodėte Europos čempionate, dabar dar to patys gal nesuprantate, neįvertinate, tačiau iš patirties žinau ir galiu užtikrinti, kad tas suvokimas ateis vėliau“, – sakė Seimo pirmininkas.

Jis padėkojo rinktinei už suteiktas emocijas, Lietuvos vardo garsinimą, kovingumą bei parodytą pavyzdį visiems mūsų šalies žmonėms, palinkėjo skambių pergalių ateityje.

Rinktinės kapitonas R. Javtokas Seimo pirmininkui įteikė krepšinio kamuolį su krepšininkų bei trenerių parašais.

Gavo simbolinį čekį

Pirmadienio pavakarę į Lietuvą grįžusių krepšininkų laukė įspūdingas sutikimas Vilniaus Rotušės aikštėje. Juos sveikino tūkstantinė sirgalių minia ir aukščiausi šalies ir miesto vadovai.

Renginio metu premjeras Algirdas Butkevičius rinktinei įteikė simbolinį čekį - premiją už sidabro medalius. Lietuvos komandai atiteko 240 tūkstančių litų. Ši suma pagal nuopelnus bus išdalinta visai rinktinės delegacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.