EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ sezono atidarymas: plojimai – Š.Jasikevičiui, pergalė – „Uniks“ komandai

Nei viduramžių kariai, nei spalvingas sezono atidarymas, nei Šarūno Jasikevičiaus debiutas nepadėjo Kauno „Žalgirio“ komandai nudžiuginti savo žiūrovų pergalingu žaidimu. Kauniečiams oficialaus sezono atidarymo rungtynėse savo arenoje nepavyko mesti iššūkio svečiams iš Rusijos - Kazanės „Uniks“ krepšininkams, kurie draugiškame mače šventė pergalę 79:58.

Kauno „Žalgirio" - Kazanės „Uniks" rungtynių akimirkos.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno „Žalgirio" - Kazanės „Uniks" rungtynių akimirkos.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 30, 2013, 7:47 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:36 PM

Pradžia - duobėta. Pirmoji rungtynių dalis priklausė svečiams iš Rusijos - šie vikriai judėjo puolime, o atakų smaigalyje dažniausiai atsidurdavo gynėjas A.Goudelockas, per pirmąjį kėlinį pelnęs 9 taškus - trimis mažiau nei visa „Žalgirio" komanda, kurios atakos nutrūkdavo dėl klaidų ar sumanios varžovų gynybos.

Antrajame kėlinyje prireikė beveik penkių minučių, kol susirūpinęs „Žalgirio" treneris I.Zouros sulaukė pirmųjų savo žaidėjų taškų. Per tą laiką „Uniks" pelnė šešis ir pabėgo 29:12.

Šaras. Pirmą kartą aikštėje Š.Jasikevičius pasirodė įpusėjus pirmajam kėliniui - per keletą minučių jis spėjo atlikti rezultatyvų perdavimą P.Jankūnui, kuris pataikė tritaškį. Antrajame kėlinyje Šaras žaidė gerokai ilgiau - nuo taiklaus jo dvitaškio prasidėjo „Žalgirio" spurtas, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko J.Dentmonas ir V.Lipkevičius. Šis dvitaškiu užbaigė kėlinį, po kurio „Uniks" pranašumas tebesiekė tik 5 taškus (35:30).

Pastangos. Trečiojo kėlinio pradžioje, tritaškį smeigus A.Milakniui, komandas skyrė vos du taškai (33:35). Bet pavojaus signalą išgirdę svečiai iš Rusijos, vedami Ch.Eidsono, spurtavo 10:0 ir vėl atitolo (47:35). Kėlinio pabaigoje blykstelėjo Š.Jasikevičius ir J.Dentmonas, bet "Žalgiriui" priartėti neleido J.Kolesnikovo tritaškiai (59:46). Ketvirtajame kėlinyje „Uniks“ krepšininkai užtikrintai kontroliavo žaidimą ir šventė pergalę.

Rezultatyviausi. Kauno „Žalgiris“: J.Dentmonas - 17, P.Jankūnas ir A.Milaknis - po 9, T.Klimavičius - 7, Š.Jasikevičius ir V.Lipkevičius - po 6, R.Javtokas - 4. Kazanės „Uniks“: A.Goudelockas - 28, T.McKee - 14, J.Kolesnikovas - 13, L.Harangody ir Ch.Eidsonas - po 6. Pristatymas. Likus 20 min. iki renginio pradžios apšilinėjančius krepšininkus ant „Žalgirio" parketo pakeitė pasirodę vyrai - vieni vilkintys  viduramžių, kiti - šiuolaikinių karių uniformas. Po trumpo inscenizuoto karių pasirodymo arenos viduryje pasirodė ir ratu sustojo „Žalgirio" krepšininkai.

Šaras II. Pristatant Kauno ekipą audringų plojimų netrūko. Dėmesio centre buvo 19 numeriu pažymėtus marškinėlius vilkintis žaidėjas. Pristatant Š.Jasikevičių publika pratrūko galingais plojimais ir šūksniais.

Padėka. Pagal plojimų gausmą Š.Jasikevičiui nenusileido „Žalgiriui" atstovaujantys Lietuvos rinktinės žaidėjai - už iškovotą Europos čempionatą kauniečiai karštai dėkojo M.Pociui, R.Javtokui, K.Lavrinovičiui ir komandos trenerio asistentui G.Krapikui.

Trauma. Vienas iš šios ketveriukės laikėsi nuošalyje - mačui nebuvo registruotas ir sportinė aprangos nevilkėjo K.Lavrinovičius. Vienas iš „Žalgiryje“ likusių brolių pastaruoju metu nesitreniruoja su komanda, o treneris I.Zouros prasitarė, kad sveikatos sutrikimai žaidėją lydi nuo Europos čempionato. Traumą patyrė ir Siimas-Sanderis Vene, jis taip pat kuriam laikui iškrito iš komandos sudėties.

Numeris. Praėjusią savaitę su „Žalgiriu “ sutartį pasirašęs Š.Jasikevičius negavo savo mėgstamo 13-ojo numerio. Jo šeimininkas ekipos kapitonas Paulius Jankūnas. Š.Jasikevičius vilkės 19-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Tribūnos. Tiesa, ryškiausia pastarojo dešimtmečio Lietuvos krepšinio žvaigždė neužpildė „Žalgirio" arenos tribūnų - 15 tūkstančių žiūrovų talpinančioje arenoje buvo užpildyta tik pusė vietų.

Draugas. G.Krapikas prieš rungtynes varžovų komandoje išvydo daug pažįstamų veidų - „Žalgirio" trenerio asistentas praėjusį sezoną dirbo Kazanės „Uniks" trenerių štabe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.