EUROLYGA 2023

A.Butkevičius: „A.Sabonio ir J.Kazlausko pasitraukimas – smūgis LKF“

Viena iš pagrindinių priežasčių

A.Butkevičius liūdėjo, kad A.Sabonis pasitraukė iš LKF prezidento posto.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius liūdėjo, kad A.Sabonis pasitraukė iš LKF prezidento posto.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2013, 12:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:12 PM

„Turiu pasakyti, kad gaila, jog A. Sabonis pasitraukė iš LKF prezidento pareigų. Tai žinoma ir labai gerai vertinama visame pasaulyje asmenybė. Manau, kad jis yra nepaprastai padorus, jautrus žmogus ir negali susitaikyti, kai yra kritikuojama komanda ar federacija. Tai, manau, buvo viena pagrindinių priežasčių“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė Ministras Pirmininkas.

Premjeras teigė, kad jam trečiadienį teko bendrauti su kai kuriais LKF nariais, jau tada buvo informuotas apie A. Sabonio sprendimą trauktis.

„Negražu, kad vyksta tokie dalykai. Ypač po viešų ginčų tarp pono Mindaugo Balčiūno ir Lietuvos krepšinio rinktinės Jono Kazlausko. Manau, kad tai yra savotiškas smūgis Lietuvos krepšinio federacijai“, - kalbėjo A. Butkevičius.

A. Sabonis nusprendė trauktis po trečiadienį Kaune vykusio LKF Vykdomojo komiteto posėdžio.

„Nekenčiu intrigų, nemoku ir nenoriu jose dalyvauti“, - žurnalistams teigė 48-erių metų A. Sabonis. Jis tvirtino, kad sprendimą trauktis lėmė didžiulis žiniasklaidos spaudimas šalies vyrų rinktinei, jos treneriui Jonui Kazlauskui ir federacijos vadovybei. LKF vadovas sakė, kad jis nežino, ar kritiniai straipsniai buvo kieno nors užsakyti.

A. Sabonis LKF prezidentu ketverių metų kadencijai vienbalsiai buvo išrinktas 2011 metų spalio 24 dieną. Jis pakeitė Vladą Garastą.

Apie ketinimus palikti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, kuri neseniai tapo Europos vicečempione, vyriausiojo trenerio postą pranešė ir apie metus jai vadovavęs Jonas Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.