EUROLYGA 2023

A.Guoga: „Užuot pasirinkęs tarp J.Kazlausko ir M.Balčiūno, A.Sabonis paaukojo save“

Trečiadienį Lietuvos krepšinio federacija subyrėjo dėl jos generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno ir rinktinės trenerio Jono Kazlausko konflikto. „Klausiau (Arvydo Sabonio. – Red.), jeigu M.Balčiūnas išeina, ar tu liktum? Tačiau A.Sabonis patikino, kad konflikto tarp jo ir M.Balčiūno nėra. Tai yra M.Balčiūno ir trenerio J.Kazlausko reikalas. Jie susiplakė“, – sakė LKF viceprezidentas A.Guoga.

Anot A.Guogos, LKF viršūnė skilo dėl M.Balčiūno ir J.Kazlausko nesutarimų.<br>V.Balkūno ir G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Anot A.Guogos, LKF viršūnė skilo dėl M.Balčiūno ir J.Kazlausko nesutarimų.<br>V.Balkūno ir G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2013, 8:46 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:28 PM

LRT laidoje „Dėmesio centre“ Edmundas Jakilaitis diskutavo su A.Guoga. Pastarasis pateikė įdomių minčių apie federacijos užkulisius ir nesantaikos kibirkštis, rašo lrt.lt.

– Pone Guoga, ar aš teisingai supratau, kad federacijos prezidentas traukiasi dėl kritikos žiniasklaidoje? Perskaičiau šiandien tas publikacijas, na, taip, ten kritikos netrūksta, tačiau ar dėl to reikia atsistatydinti A. Saboniui? – E.Jakilaitis paklausė A.Guogos.

– Tiesiog šokas. Šis sprendimas tikrai nelabai logiškas. Kritikos daug gauname, aš taip pat jos gaunu nemažai ir įvairiose gyvenimo situacijose. Tačiau iš kritikos mokomės, tobulėjam, sužinom, kas yra gerai, kas negerai. Matot, A.Sabonis yra „dūšios“ žmogus. Akivaizdu, kad A.Sabonis labai jautriai reaguoja į kritiką, treneris J.Kazlauskas taip pat labai jautriai ją priima.

– Na, ten yra mintis, kad matematikai turi mokyti matematikos, treneriai – žaisti krepšinį. Taip, galbūt galima tai vertinti įvairiai. Vis dėlto ar tai yra priežastis atsistatydinti? Arvydui Saboniui?

– Iš tiesų čia nėra logikos. Mes susitikome trise po čempionato dar Slovėnijoje, surengtoje šventėje. Jau tuomet treneris išsakė mintį, kad galbūt komandos vadovas ar kas kitas turėtų susodinti visą žiniasklaidą, perskaityti, ką jie nori parašyti ir duoti leidimą spausdinti.

– Tai juk absurdas.

– Na, gal kai pripranti Kinijoje ar Rusijoje... gal matai tam tikros logikos tame. Tose šalyse tai įmanoma, tačiau Lietuvoje – ne. Be kritikos nebūtų taip įdomu. Jeigu tik gražiai visi rašytume, žmonės netikėtų tuo, nesidomėtų. Yra daug nuomonių, daug klaidų. Gaila, kad kai kurie žmonės taip skaudžiai viską priėmė.

– Pone Guoga, jūs irgi atsistatydinot, ne tik A.Sabonis. Kokie jūsų argumentai?

– Dėl Jono Kazlausko, manau, tai yra tiktai dėl konflikto su Mindaugu Balčiūnu. Ir tai yra apgailėtina... Gaila, kad mes Lietuvoje taip nemokame suderinti visų asmeniškumų. Visi skiriamės ir nesame idealūs. Gal kartais ir konfliktiški, ir ne tą žodį pasakome, ar pasakome, ko nereikėtų, bet širdis federacijos buvo ta pati. Labai gaila, kad mes nesusivienijom į vieną kumštį.

– Na, bet A.Sabonis turėjo šią problemą spręsti, o ne nuo jos bėgti?

– Taip, galėjo spręsti. Manau, kad tai, kas įvyko šiandien, yra didelis praradimas. Po A.Sabonio išėjimo visi turėtų kristi, nes mes kaip komanda, vadinasi, kažką darėme ne taip. Vos ne iki ašarų prašiau A.Sabonio likti, viską apmąstyti. Tačiau man nepavyko jo perkalbėti, todėl ir aš traukiuosi.

– Pone Guoga, manau daugelis, paklausę kas vyksta, greičiausiai turi vienintelį komentarą: vaikų darželis. Kažkas kažką pasakė, kažkas įsižeidė, kažkas neišgirdo...

– Klausiau, jeigu M.Balčiūnas išeina, ar tu liktum? Tačiau A.Sabonis patikino, kad konflikto tarp jo ir M.Balčiūno nėra. Tai yra M.Balčiūno ir trenerio J.Kazlausko reikalas. Jie susiplakė.

– Ir A.Saboniui teko rinktis? J.Kazlauskas viešuose pasisakymuose leido suprasti, kad yra išsakęs sąlygas Arvydui Saboniui ir ta sąlyga buvo, kad neva neliktų M.Balčiūno. Ir A.Sabonis, užuot daręs sprendimą ir pasirinkęs, nusprendė jokio sprendimo nedaryti?

– M.Balčiūnas irgi prašė A.Sabonio ateiti į federaciją dirbti. Tai irgi reikia įvertinti. O A.Sabonis yra doras, principingas žmogus. Jam tikrai sunku priimti sprendimą ir atsikratyti M.Balčiūno. Jis suprato, kas turi aukoti save. Turime suprasti, kad ne visi vienodai mąsto ir nori dalyvauti intrigose ar nesuprantamuose žaidimuose. Gal M.Balčiūnas yra stipresnis žmogus ir, kaip vadybininkas, mąsto kitaip. Gal kartais kritika ir padeda, tačiau šį kartą nepavyko. Labai gaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.